REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Kaunietės Eglės vaikai Nuotr. Kas vyksta Kaune/ skaitytojo inf.

Išdraskyta Kručinskų šeima pagaliau vėl kartu. Vidurdienį pirmiausia tėčiui grąžinti abu mažyliai, o jau po geros valandos ir mamai leista matytis su vaikais. Tėvai džiaugiasi ir pripažįsta, kad laukia didelis darbas, nes vaikai grįžo pasikeitę.

38

Išdraskyta Kručinskų šeima pagaliau vėl kartu. Vidurdienį pirmiausia tėčiui grąžinti abu mažyliai, o jau po geros valandos ir mamai leista matytis su vaikais. Tėvai džiaugiasi ir pripažįsta, kad laukia didelis darbas, nes vaikai grįžo pasikeitę.

REKLAMA

Tėčiui išvykus pasiimti mažylių, mama palieka namus ir išskuba, kaip pati sako, pasivaikščioti į tą patį Panemunės šilą. Jame beveik prieš mėnesį ir prasidėjo skaudi istorija, kai bandydama sudrausminti tolyn vis bėgantį sūnų – jį sugavusi nesmarkiai sudavė per rankas ir sėdmenis. Dar tą pačią dieną moteris atsidūrė areštinėje, o abu vaikai po įvairių incidentų buvo atskirti nuo šeimos. Mama dar nežinodama, ar galės šiandien apkabinti savo vaikus, o ypač sūnų, mat su dukrele jai leidžiama matytis, pasakoja jiems palikusi valgyti tai, ką jie mėgsta.

„Viskas yra, košytė, sūris, ką jie mėgsta, gėrimuko yra, bet dar reikės dapirkti, aš atnešiu, padėsiu prie laiptų“, – sakė vaikų mama.

REKLAMA
REKLAMA

Šiek tiek po vidurdienio tėtis parsiveža abu vaikus – mėnesį praleidę ne namie, mažyliai skubiai ant rankų įnešami į šeimos būstą. Kelionėje jie vis klausinėję, kada bus namuose. Šeimą lydėjusieji pasakoja, kad mergytė šiek tiek sloguoja, o berniukas – labai guvus.

REKLAMA

„Mačiau, kad vaikai jaučiasi abudu gerai, mergaitė sloguoja, matosi, kad yra nušalusi, o berniukas jaučiasi puikiai, bendrauja su tėčiu, pats tėtis sako, kad jie sulysę yra. Vaikai atrodo laimingi, tėtis visą kelią nepaleido, važiavo apsikabinęs, matosi, kad be proto laimingas tėtis“, – sakė TV žurnalistė Gerda Žemaitė.

O štai pirmą valandą Kauno prokurorai jau praneša priėmę sprendimą, kad, išnagrinėjus advokatų prašymą, mamai Eglei Kručinskienei pakeičiama kardomoji priemonė – ji gali gyventi drauge su visa šeima.

REKLAMA
REKLAMA

„Paliktas galioti rašytinis pasižadėjimas neišvykti, tačiau panaikintas draudimas bendrauti su vaiku“, – sakė prokurorė Daiva Brudnienė.

Tad vos sužinojusi apie tokį sprendimą mama nieko nelaukdama skubėjo namo. O visiems susitikus buvo nelengva. „Paskubinau žingsnį, nes norėjau pirmiausia pamatyti, kaip atrodo vaikai… Nežinau, kiek ramiau, laukia didelis darbas, kad atstatyti tai, kas sugriauta“, – kalbėjo vaikų mama Eglė Kručinskienė.

Tėvai sako bandantys su vaikais grįžti į įprastą ritmą. „Jau rengiame juos ir einame į lauką, kad vaikai galėtų prasiblaškyt ir pamiršti tą vargą, kad vėl jie galėtų įsivažiuoti į tas vėžes, kokie jie buvo, bet tai turbūt reiks laiko tam“, – sakė mama E. Kručinskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak advokato, šeima tapo įrankiais, dabar bijo net kalbėti, nes atsidūrę po Vaiko teisių tarnybos didinamuoju stiklu, ir netgi bet koks neatsargus žodis gali vėl tapti priežastimi atimti vaikius. Institucijos, anot teisininko, yra pareiškusios griežtą ultimatumą šeimai.

„Vaikai tapo įkaitu, mes jum davėme avansą, išleidome vaikus pas jus, ir jeigu jūsų santykis su mumis kels įtarimų, abejonių, mes vėl svarstysime, kuriose vietose sudėti minusus, vertindami grėsmės lygį, ir jis gali keistis, ir tokiu atveju buvo informuota šeima, kad gali būti nuspręsta paimti vaikus atgal“, – aiškino šeimos advokatas Saulius Dambrauskas.

REKLAMA

Mamai šiuo metu yra pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo vaikui, tačiau kas už šių žodžių slypi – nepaaiškinama.

„Specialisto išvada gauta dėl mažamečio berniuko. Jam nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas, tačiau nedetalizuosiu, kokie sužalojimai nustatyti“, – sakė prokurorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų