REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
207
Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius-pataisos namai Audriaus Bareišio nuotr.

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose bausmę atliekantis 18 metų Tomas už grotų pateko dėl padirbtų pinigų platinimo.

207

Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose bausmę atliekantis 18 metų Tomas už grotų pateko dėl padirbtų pinigų platinimo.

REKLAMA

Nors dėl šio nusikaltimo jis, greičiausia, būtų išvengęs įkalinimo, bet dar prieš tai jaunuolis buvo teistas už automobilių vagystes.

Tiesa, tada sulaukė lygtinės bausmės, bet noras pralobti padarė savo ir draugo įkalbėtas jis ėmėsi kito nusikaltimo. Būtent dėl to tuomet dar 17-kos, o dabar jau pilnametystės sulaukęs Tomas galiausiai buvo nuteistas vieneriems metams ir 9 mėnesiams.

Kauno nepilnamečių kolonijoje kalbintas 18-metis papasakojo apie savo klystkelius, gyvenimą už grotų ir tai, ką planuoja veikti vos tik pavyks atsidurti laisvėje.

- Tomai, papasakos plačiau apie savo padarytus nusikaltimus.

- Įkalinimo įstaigoje atsidūriau 2018-ųjų balandžio 10 d. Nusikaltimą padariau dar būdamas nepilnamečiu (17 metų – aut. past.). Nuteisė dėl padirbtų pinigų platinimo. Gavau 1 metus ir 4 mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Bet dar turėjau tuo metu probaciją, tai pridėjo iš ten likusius 5 mėnesius, tad subendrinus gavau 1 metus ir 9 mėnesius.

- Už ką buvai teistas prieš tai?

- Anksčiau sulaikė ir nuteisė dėl automobilių vagysčių. Tiesa, tąkart gavau lygtinę bausmę.

REKLAMA

- Esi kalinamas lengvesnio režimo sąlygomis (Socialinės integracijos į visuomenę poskyryje – aut. past.). Kodėl?

- Tiesiog. Nesirinkau nuobaudų, vykdžiau darbuotojų nurodymus. Pataisos namuose gyvenau 5 mėnesius. Tik šį rugsėjį mane čia perkėlė.

- Kaip įvertintum kalinimo sąlygas?

- Iš pradžių buvo sunku. Bet čia (minėtame poskyryje – aut. past.) geriau nei pačioje zonoje. Aš gyvenęs vaikų globos namuose, tai sąlygos kone geresnės čia nei tuose namuose. Čia yra virtuvė, pasidarai valgyti, kažką padirbi, pailsi, pasportuoji.

- Kada pradėjai daryti nusikaltimus?

- Nusikaltimai prasidėjo, kai dar gyvenau vaikų globos namuose. Paskutinį padariau, nes draugas pažadėjo, kad gausiu daug pinigų. Tas draugas dabar zonoje sėdi. Į lengvesnio režimo poskyrį nepatenka, nes blogai elgiasi, daug nuobaudų prisirinko.

REKLAMA
REKLAMA

- O tau pačiam buvo sunku laikytis taisyklių?

- Zonoje nebuvo sunku laikytis taisyklių. Tiesiog reikia turėti savo nuomonę, užsibrėžti, ko tu sieki ir viskas. Ten labai lengva nukrypti į šoną.

- Kada tau atsivers vartai į laisvę?

- Jau planuoju kreiptis dėl lygtinio paleidimo. O šiaip kitais metais, manau, turėtų ir išleisti.

- Ką tada planuoji veikti?

- Turiu sesę, bet ji ne Lietuvoje gyvena. Rašiau laiškus, tačiau neatrašė. Nebendraujame kol kas. Bet darbuotojai padės atkurti mudviejų ryšius. Noriu bendrauti su ja. Iki man patenkant į zoną daug bendraudavome. Bet ji dabar gyvena Airijoje.

Bet kuriuo atveju Lietuvoje neplanuoju likti. Tiesiu taikymu išvyksiu iš čia. Kodėl? Nes čia mažai galimybių. Norisi uždirbti normaliai. Kad viskam užtektų. Ten (užsienyje – aut. past.) per savaitę uždirbi tiek, kiek čia Lietuvoje per mėnesį.

- Kokioje srityje įsivaizduoji save dirbantį?

- Bet kur dirbčiau, kad tik gerai mokėtų. Galėčiau ir sandėlyje. Prekes dėlioti. Nėra didelio skirtumo.

- Tai esi tikras, kad nesugrįši į zoną?

- Ne... Tikrai pajutau skirtumą tarp laisvės ir įkalinimo įstaigos sienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų