REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Lukrecija delfinu terapijoje

Jau šešioliktus metu iš eilės startuoja didžiausias gerumo ir vilčių išpildymo projektas „Išsipildymo akcija 2018”. Akcijos organizatoriai TV3 televizija ir SEB bankas kviečia visus geros valios žmones susitelkti bendrai misijai ir ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems mūsų pagalbos labiausiai reikia – sergantiems Lietuvos vaikams.

4

Jau šešioliktus metu iš eilės startuoja didžiausias gerumo ir vilčių išpildymo projektas „Išsipildymo akcija 2018”. Akcijos organizatoriai TV3 televizija ir SEB bankas kviečia visus geros valios žmones susitelkti bendrai misijai ir ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems mūsų pagalbos labiausiai reikia – sergantiems Lietuvos vaikams.

REKLAMA

Labiausiai pagalbos reikia itin sunkiomis ar retomis ligomis sergantiems vaikams, kuriems medikai jau nesuteikia daug vilčių pasveikti ar net išgyventi, ir kuriems tik akcijos metu surinktų lėšų dėka pavyksta gauti reikalingą gydymą, vaistus ar specialią medicininę įrangą.

Per penkiolika „Išsipildymo akcijos“ gyvavimo metų buvo padėta net 160-iai itin sunkių ligoniukų, kai kurie jų, tiesiogine to žodžio prasme, buvo prikelti gyvenimui.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pradedant naujus, gerus „Išsipildymo akcija 2018” darbus, žvilgterėkite į praeitus metus – įsitikinsite, kad žmonių tikėjimas ir parama padarė ne vieną stebuklą.

REKLAMA

Septynerių metų Lukrecija, kuriai diagnozuota itin reta liga – autoimuninis encefalitas prieš NMDA receptorius, prieš metus gulėjo paralyžiuota, nevaikščiojo, nekalbėjo, o šiandien visų Jūsų gerumo dėka, pati vaikšto ir taria žodžius.

„Visų žmonių ir „Išsipildymo akcijos“ dėka mes nuvykome į Delfinų terapiją, „Olinek“ reabilitacijoje atlikome „Tomatis“ terapijos kursą. Tik terapijos dėka Lukrecijos kalboje vėl girdime dar aiškų gerklinį žodį tėtis, kurio jau negirdėjome daugiau, kaip 3 metus. Ji vėl lipa laiptais, ji tampa savarankiškesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Mes esam be galo dėkingi TV3 televizijos „Išsipildymo akcijai“, pirmiausia, už suteiktą viltį, viltį, kad tu ne vienas, antra, visiems žmonėms, kurie atveria savo širdis ir eina į mūsų kovą kartu. Meldžiasi ir palaiko, padeda, paguodžia... Mums, sergančių vaikų mamoms, be galo svarbu žinoti, kad tu galėsi padėti savo vaikui.

Jausmas, kad tu nesi bejėgis yra nuostabus. Esame be galo dėkingi visiems žmonėms – be jų finansinės paramos mes negalėtume viso šito pasiekti“, – sakė Lukrecijos mama Dovilė.

Susipažinkite su Lukrecijos istorija: 

Kita mergytė – Zoe iš Vilniaus serga reta židinine epilepsija (Landau Kleffner sindromas). Zoe turi labai daug sunkių sveikatos sutrikimų, jos atvejis yra ypač retas, galbūt netgi vienintelis. Prieš metus ji ėjo tik vedama, netarė nė garso, o šiandien ji kartoja raides, skiemenis, atsirado didžiulis noras pažinti, liesti ir net šokti išgirdus muziką. Tik geros valios žmonių dėka mergaitei buvo skirta reabilitacija, enterinio maitinimo priemonės ir specialus maistas – visa tai suteikė galimybę gyventi pilnavertį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pamatykite Zoe pokyčius:

Nuo šios savaitės TV3 žiūrovai galės prisiminti šias ir kitas „Išsipildymo akcijos“ istorijas ir pamatyti, kaip visų Jūsų dėka sveiksta, auga ir stiprėja mūsų visų vaikai.

Deja, pagalbos reikia ne tik ligoniukams. Susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, dalis vaikų lieka be savo namų, tėvų ar artimųjų, kurie galėtų jais pasirūpinti. Jiems itin reikalinga saugi aplinka ir žmogiška šiluma. Tokiais atvejais labai padeda budintys globotojai, kurie, nors ir nebūdami susiję su vaiku giminystės ryšiais, prižiūri jį savo namuose, natūralioje šeimos aplinkoje, užtikrindami fizinį ir emocinį saugumą, ugdymąsi, auklėjimą ir atliepia kitus vaiko poreikius, kol jam bus surasta nuolatinė globa ir gyvenamoji vieta.

REKLAMA

Nors budinčių globotojų veikla be galo svarbi ir prasminga, jų mūsų šalyje labai trūksta. Taigi, dar vienas „Išsipildymo akcijos 2018“ tikslas – supažindinti visuomenę su budinčiųjų globotojų veiklą, o dalis lėšų, surinktų akcijos metu, bus skirta projektui „Lietuva 2020 be globos namų“ paremti.

Norintys prisidėti prie gerumo akcijos, gali tai padaryti aukodami iki pat naujųjų metų skambindami arba siųsdami SMS su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais telefono numeriais:

1890 – auka 1 euras 1891 – auka 3 eurai 1892 – auka 5 eurai.

TV3 televizijos ir SEB banko organizuojamas paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Daugiau nei penkiolika metų perkopusi tradicija kasmet ištiesia ranką tiems, kuriems mūsų pagalbos reikia labiausiai. Per akcijos gyvavimo metus geros valios žmonės paaukojo daugiau nei 8 milijonus eurų. Už suaukotas lėšas vaikų globos namų auklėtiniai ir likimo nuskriausti vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą. Vaikams nupirkti vaistai, atliktos operacijos, nupirkta medicininė įranga, pagerinta buitis ir suteikta papildoma reabilitacija. „Išsipildymo akcija“ pavirto reiškiniu, kuris tapo žinomas ir mylimas daugelio Lietuvos žmonių – ji tapo mūsų visų. Kasmet visuomenė buriama bendriems tikslams, bendrai misijai – padėti Lietuvos vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų