REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Kojų kryžiavimas (nuotr. 123rf.com)

Tai, ką mes įpratę daryti, ne visuomet yra tokie paprasti, kaip atrodo. Kai kurie įpročiai, kuriuos dažnai darome yra kenksmingi, o kiti gali būti visiškai pavojingi.

29

Tai, ką mes įpratę daryti, ne visuomet yra tokie paprasti, kaip atrodo. Kai kurie įpročiai, kuriuos dažnai darome yra kenksmingi, o kiti gali būti visiškai pavojingi.

REKLAMA

„Bright Side“ išvardino įpročius, kurie gali pakenkti sveikatai, pasitikrinkite ar to nedarote ir jūs.

Kojų kryžiavimas

Pirmasis, kuris kalbėjo apie žalą sukryžiuojant kojas, 1999 metais buvo maisto gamybos kompanija. Ši organizacija net pradėjo didžiulę kampaniją JAV, kuri buvo ne tik reklaminis triukas: daugybė tyrimų patvirtina, kad sėdėjimas sukryžiuotomis kojomis iššaukia hipertenziją, varikozę, nervų pažeidimus.

Blogos kokybės akinių nuo saulės nešiojimas

Siekdami sutaupyti pinigus, gamintojai naudoja pigų plastiką, kuris neapsaugo jūsų akių nuo UV spindulių. Esant ryškiai saulės šviesai, gali sukelti tinklainės deginimą. Šešėlis leidžia jūsų vyzdžiams išsiplėsti ir gauti dvigubą ultravioletinių spindulių dozę, kuri dar labiau kenksminga negu nenešioti akinių nuo saulės. UV spindulių perteklius gali sukelti kataraktą, pakenkti akims ar net sukelti vėžį.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens gėrimas dideliais kiekiais

Gerti daug vandens ne visada yra sveika, kaip ir gerti jo per mažai. Tyrimai rodo, kad kūnas vandens reikalauja individualiai. Jei daug judate ir sportuojate, tuomet gerkite daugiau vandens. Tačiau jei turite inkstų arba širdies ir kraujagyslių problemų, geriau vandens gerkite mažiau. Bet kuriuo atveju, geriausias būdas suprasti yra troškulys – jei jūs jo nejaučiate, tuomet negerkite.

REKLAMA

Gydymas su karšta pūsle

Šalto ar šilto daikto dėjimas ant skausmingos vietos yra vienas mėgstamiausias skausmo malšinimo būdas, tačiau yra visas negalavimų sąrašas, dėl kurio specialistai nepataria skausmo malšinti šilta ar šalta vandens pūsle.Tai gali iššaukti kraujavimą, ūminį pilvo uždegimą (apendicitas, cholecistitas, pankreatitas).

Valgymas prie darbo stalo

Yra daug skirtingų darbo vietų, tačiau dauguma jų netinka valgyti ar netgi yra pavojinga, nes ant maisto kaupiasi tonos bakterijų, kurios nėra visiškai tinkamos jūsų virškinimui. Jei to nepakanka, prisiminkite, kad jūsų maisto kvapas gali trukdyti kolegoms, jūsų smegenims reikia poilsio, jūsų kojoms reikia treniruotės, o skrandis negali virškinti maisto, nes jūsų smegenys nesutelkia dėmesio į jo vartojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Atvirų basučių nešiojimas mieste

Atviros basutės vasara yra viena populiariausių avalynių vasarą,Tačiau kokia rizika jas nešiojant? Atviromis basutes – tai tas pats, kaip vaikščiojimas basai, todėl galite susižeisti. Taip pat bet kuri nedidelė žaizda, nesvarbu, ar tai vabzdžio įkandimas ar mažas įpjovimas gali lengvai būti užkrėsta ir galiausiai infekcija gali plisti po visą kūną.

Miegate tik ant vieno šono arba pilvo

Daugelis iš mūsų turi mėgstamiausią padėtį, kurioje geriausiai užmiega. Tačiau šis įprotis gali sukelti skirtingas sveikatos problemas, kai kurios iš jų yra gana rimtos, jei jos nepastebimos laiku. Kai miegate tik ant vieno šono, vadinamojoje vaisiaus padėtyje, jūs neleidžiate laisvai judėti diafragmai, dėl kurios atsiranda įvairių problemų, įskaitant nugaros skausmą ir plaučių ligas. Miegojimas ant pilvo yra dar pavojingesnis, nes jis daro spaudimą visiems jūsų organams, todėl ilgainiui gali atsirasti žalos jūsų organizmui ir širdies problemų. Geriausia miegoti ant nugaros, nes tai yra natūraliausia poza, tačiau miegojimo ant nugaros turėtumėte vengti, jei turite miego apnėją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų