REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Moteris autobuse (nuotr. 123rf.com)

Į skaitytojų laiškus atsako Danas Savage‘as, amerikietis tinklaraščio „Savage Love“ autorius, žurnalistas, santykių ir sekso ekspertas, kurio sekso patarimų rubrika verčiama į daugelį kalbų ir publikuojama visame pasaulyje.

21

Į skaitytojų laiškus atsako Danas Savage‘as, amerikietis tinklaraščio „Savage Love“ autorius, žurnalistas, santykių ir sekso ekspertas, kurio sekso patarimų rubrika verčiama į daugelį kalbų ir publikuojama visame pasaulyje.

REKLAMA

Danas Savage‘as žinomas dėl savo kontraversiškumo ir tiesmukų atsakymų į skaitytojų užduodamus klausimus.

Esu patraukli trisdešimtmetė. Prieš kelias dienas teko važiuoti labai prisigrūdusiu autobusu. Šiaip ne taip radau vietos atsistoti šalia gražiausio iš trijų vyrukų, kurie laikėsi įsikibę į turėklą. Ištaikiau tokią poziciją, lyg mudu šoktume lėtą šokį – mano krūtys rėmėsi į jo kūną ir iš esmės buvau atsisėdusi jam ant kojos.

Vietos buvo taip mažai, kad mano galva praktiškai buvo jam ant peties – jaučiau, kaip kūnu bėgioja šiurpuliukai – taip ir likome stovėti iki pat mano stotelės.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat išlipdama jam sušnabždėjau: „Tu man labai patinki.“ Jis atsakė: „Tu man irgi.“ Tiesą sakant, tokia situacija man pasitaiko nebe pirmą kartą.

REKLAMA

Tai mano brangiausi erotiniai atsiminimai, ir, man regis, šios situacijos patiko ir jose dalyvavusiems vyriškiams. Bet ir prievartautojai paprastai būna įsitikinę, kad jų aukos procesu mėgaujasi. Todėl norėjau tavęs paklausti: ar esu bjauri grabinėtoja? - Viešojo Transporto Grabinėtoja

Deja, taip.

Būtų galima tau atsakyti, kad paprasčiausias būdas išsiaiškinti, ar tavo elgesys priimtinas, yra savęs paklausti: „Jei tą patį viešajame transporte moteriai darytų vyras, ar tai būtų gerai?“

Bet moteris, kuri autobuse žvalgosi, kuris čia gražiausias ir tada į jį atsiremia krūtine, ir net apsižergia jo koją, vertinama visai kitaip, nei tą patį darantis vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip neseniai rašiau savo tinklaraštyje: „Vyrai nėra priversti nuolat tvarkytis su neprašytu seksualiniu dėmesiu, nepatiria epidemijos lygio seksualinės prievartos ir todėl jiems nereikia kasdien, visur ir visada bijoti būti išprievartautiems.“

Būtent dėl šios priežasties tavo taikinys viešajame transporte, net jei jį tavo veiksmai suerzintų, įžeistų ar išgąsdintų, jausis visai kitaip, nei tokioje pat situacijoje atsidūrusi moteris. Nes vyras greičiausiai grėsmės nejaus, o moteris – taip. Net jei tau atrodo, kad šiems vyrams tos situacijos buvo malonios – o mes, negalėdami jų pasiklausti, tegalime tik pasitikėti tavo žodžiu – tai dar visai nereiškia, kad tavo kaip viešojo transporto grabinėtojos elgesys yra priimtinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garantuoju tau, Grabinėtoja, kad kai kuriems vyrams tokie veiksmai visai nepatinka, o kiti gali net supykti.

Pavyzdžiui, man visai nepatinka, kai nepažįstami pradeda su manimi glėbesčiuotis. Jei metro vagone koks nors iškrypėlis imtų prie manęs glaustytis, kaip reikiant suirzčiau.

Pasaulyje taip pat yra vyrų, nukentėjusių nuo seksualinės prievartos. Žinoma, jų yra daug, daug mažiau nei moterų, bet greitosiomis į vyrą žvilgtelėjusi negali žinoti, ar tavo oportunistiškas dėmesys nepaliks jam traumos.

Net jei tavo „grabinėjimo radaras“ veiktų tobulai ir tau niekada netektų padaryti vyrui kažko, ko jis visai nenori, tiesa ta, Grabinėtoja, kad tu normalizuoji seksualinę prievartą viešajame transporte, ir tokiu būdu šios viešosios erdvės moterims pasidaro dar nesaugesnės. Nedelsdama nustok.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų