REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Pilvas (nuotr. 123rf.com)

Moteris už manęs eilėje prie kasos paklausė: „Tai mėgsti bananus?“ Aš šypsodamasi iškroviau iš vežimėlio tris didžiules kekes. „Mano šeima – tikri beždžioniukai!“ Melas. Iš tiesų tai tik aš – beždžioniukas.

22

Moteris už manęs eilėje prie kasos paklausė: „Tai mėgsti bananus?“ Aš šypsodamasi iškroviau iš vežimėlio tris didžiules kekes. „Mano šeima – tikri beždžioniukai!“ Melas. Iš tiesų tai tik aš – beždžioniukas.

REKLAMA

Visada per dieną suvalgau po vieną bananą – na gerai, kartais du. Tiesiog negaliu jiems atsispirti, ypač kai jie būna su keliais šlakeliais ir tobuliausio saldumo (mano bendraminčiai bananų mylėtojai žino, ką turiu omenyje!).

Tačiau ši mano lengva priklausomybė nuo saldžiojo geltonojo vaisiaus tualete man visai nepadėdavo – jei kartais dar negirdėjote, bananai gali sukelti vidurių užkietėjimą. Būtent todėl vieną savaitę nusprendžiau savo kasdienius bananus pakeisti dideliais, ryškiai raudonais, sultingais obuoliais. Sakoma, „obuolys per dieną – daktaro nė vieno“, bet iš tiesų tai tikėjausi, kad obuoliai sureguliuos mano „režimą“.

Pasirinkau „Fuji“ ir „Honeycrisp“ rūšių mišinį. Ir likau apstulbinta – skirtumą pastebėjau jau pirmą dieną! Smulkmenų nepasakosiu, bet mano kelionė į tualetą buvo tiesiog nuostabi. Be reikalo nerimavau dėl didelio kiekio skaidulų – visai nepūtė pilvo ir nejaučiau besikaupiančių dujų.

REKLAMA
REKLAMA

Pagerėjo virškinimas

Be to, pilve nebejaučiau nemalonaus spaudimo, reiškiančio, kad reikia į tualetą.

Ir toliau kasdien valgiau po obuolį, kad įsitikinčiau, ar ta pirmoji diena nebuvo tik atsitiktinumas – tikrai ne. Kaskart prioritetų eilėje obuolio valgymą iškėlusi į pirmąją vietą, netrukus skubėdavau į gerąją vietą. Patikėkite – tikrai buvo taip paprasta. Rezultatais buvau tokia patenkinta, kad obuolių eksperimentą nusprendžiau tęsti ir antrą savaitę.

REKLAMA

Obuolys per dieną ne tik padėjo man, kaip čia pasakius, „palaikyti ritmą“, bet taip pat ilgiau išlikdavo sotumo jausmas – nepaisant to, kad bananai turi kiek daugiau kalorijų už obuolius. Ir tai dar ne viskas – po saldaus banano man dažnai norėdavosi dar saldumynų (sveiki, šokoladiniai sausainiai!), o štai suvalgius obuolį jo saldaus sultingumo buvo kaip tik gana.

Nors tikrai jokiu būdu nemesiu valgyti savo mėgstamų bananų, šis eksperimentas paskatino mane pakeisti po pietų valgomą vaisių. Be to, dabar keliaudama ar patirdama daug streso užantyje visuomet turiu slaptą ginklą. Jei iš anksto numatau, kad mano virškinimas gali kiek sutrikti, greitai sukremtu obuolį ir žinau, kad galiu nebesijaudinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų