REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Australijos kareivis, kuris išsikasė sniego urvą, kad kalnuose savaitę išgyventų stingdantį šaltį Naujojoje Zelandijoje, penktadienį buvo išgelbėtas.

Australijos kareivis, kuris išsikasė sniego urvą, kad kalnuose savaitę išgyventų stingdantį šaltį Naujojoje Zelandijoje, penktadienį buvo išgelbėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gelbėjimo tarnybos teigė, kad 29-erių metų Terry Harchas, įstrigęs Pietų salos Žvilgančiajame kalne, buvo ieškomas operacijai pasitelkus net 3 sraigtasparnius.

REKLAMA

Sraigtasparniai taip pat išgabeno keturis gelbėtojus, kurie ketvirtadienį pasiekė karį, ir dar du gelbėtojus, kurie buvo pakeliui.

Praėjusį penktadienį T. Harchas pradėjo kopti į kalną ir buvo tikėtasi, kad jis grįš pirmadienį, pranešė valdžios atstovai. Jie sakė, kad vyro draugas pranešė, jog bičiulis laiku nepasirodęs ir suaktyvinęs avarinį signalą.

Pareigūnai sakė, kad kareivis iškasė sniego urvą, kuriame išgyveno, kol gelbėtojai pasiekė jį ketvirtadienį. Jis patyrė nedidelį nušalimą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Zelandijos paieškos ir gelbėjimo misijos koordinatorius Mike'as Robertsas pareiškime teigė, kad ketvirtadienį, nepaisydami blogų sąlygų ir nedidelio debesuotumo, prie kareivio gelbėtojai nusileido paramedikų sraigtasparniu. Pareigūną nustebino, kad T. Harchas sugebėjo atsistoti ir pamojuoti jo ieškojusiam sraigtasparniui.

Valdžios atstovai nusprendė, kad tą dieną buvo pernelyg pavojinga mėginti išgelbėti vyrą, bet gelbėtojai davė kareiviui reikalingų maisto ir karštų gėrimų, taip pat palapinę.

Po išgelbėjimo penktadienį, T. Harchas buvo nugabentas į Danidino miesto ligoninę.

Paieškos ir gelbėjimo pareigūnas Neville'as Blakemore'as teigė, kad stiprūs vėjai, debesys ir snygis neleido pradėti gelbėjimo operacijos, kai 4 val. ryto vietos (19 val. Lietuvos) laiku sąlygos jai pasirodė tinkamos. „Tai puikus rezultatas, nes nenorėjome, kad alpinistas dar vieną naktį praleistų kalnuose“, – sakė jis.

Pareigūnai sakė, kad vyras susidūrė su stipriu vėju, snygiu ir temperatūra, kuri, kai ėmė snigti, pietų pusrutulyje nukrito iki minus 16 laipsnių Celsijaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų