REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Vaida Genytė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Tai buvo pats nuostabiausias laikas, kai galėjau žindyti. Žindžiau kelis mėnesius, tačiau tai buvo gražiausias laikas, kurį prisimenu iki šiol.

18

„Tai buvo pats nuostabiausias laikas, kai galėjau žindyti. Žindžiau kelis mėnesius, tačiau tai buvo gražiausias laikas, kurį prisimenu iki šiol.

REKLAMA

Žiūrėdama į žindančias mamas žiūriu ir pavydžiu to, kad jos gali tai daryti. Šis laikas, deja, man jau nebegrįš, todėl reikia jį vertinti.

Tai laikas, kuris yra nežmoniškai svarbus vaikui.

Kiekviena akimirka, kiekvienas sąlytis su vaiku yra ypatingas ir jo niekada nepamiršiu“, - atvirai prabilo iš viešumos dingusi dainininkė, aktorė Vaida Genytė, atvykusi į fotografijų parodą „Žindymas – gyvenimo pamatas“, skirtą Pasaulinei žindymo savaitei paminėti.

Fotografijų paroda skirta priminti kiekvienam apie tai, kad motinos pieno neįmanoma pakeisti niekuo kitu.

Netrukus po pasidalijimo ypatinga ir širdį virpinančia patirtimi, susirinkusiems svečiams V. Genytė padovanojo įspūdingą muzikinį kūrinį. 

REKLAMA
REKLAMA

Skandinaviško stiliaus nuotraukos

Fotografijų autorė Akvilė Razauskienė fotografavo daugybę žymių moterų, tarp kurių modelis Violeta Repčenkaitė, žurnalistė Živilė Kropaitė. Nuotraukose ji fiksavo intymiausias žindymo akimirkas.

REKLAMA

Tiesa, nuotraukos nėra vulgarios ar pernelyg atviros, ką įpratę daugelis pastebėti užsienio žiniasklaidoje.

„Aš norėjau, kad fotografijos perteiktų intymumą, ryšį ir jautrumą. Norėjau, kad viskas būtų labai skandinaviškas – šiek tiek paslėpta, jauku ir labai trapu“, - kalbėjo fotografė.

Ji pati neslepia – jai dviejų vaikų žindymas buvo galimybė sukurti ypatingą ir unikalų ryšį. „Iki šiol galvoju, kad tai – labai didelis ir geras mano padarytas darbas.

Tą akimirką vaikui esi brangiausias ir svarbiausias žmogus. Deja, vyrai to nepatirs. Žindymo nauda yra didžiulė ir tuo neabejotina“, - šypsojosi A. Razauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Nė viena moteris nenorėjo per daug atsidengti, o aš ir neskatinau to daryti. Džiaugiuosi, kad kiekviena moteris pateikė save per tam tikrą ypatingą istoriją, kuri iš tiesų yra unikali, intymi ir įdomi“, - susirinkusiems kalbėjo dviejų vaikų mama, fotografė A. Razauskienė.

Ypatinga savaitė

Lietuva pirmą kartą įtraukta į rugpjūčio 1-8 dienomis vykstančios Pasaulinės žindymo savaitės (WABA) projekto žemėlapį dėl Vaikų ligoninės ir Vaikų ligoninės paramos fondo iniciatyvos surengti drauge su akušere, laktacijos konsultante Ieva

Girdvainiene fotografijų parodą (fotografė Akvilė Razauskienė) „Žindymas – gyvenimo pamatas“.

Fotografijose – žinomos Lietuvos moterys, kurios pasirinko žindyti savo kūdikius, suprasdamos motinos pieno ir žindymo svarbą savo naujagimiams, taip pat norėdamos pasidalinti savo patirtimi su kitomis Lietuvos moterimis.

Rugpjūčio 2 d. paroda persikels į Vaikų ligoninės Neonatologijos centro Naujagimių skyrių, o rugsėjį – į kitas Lietuvos ligonines.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų