REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas ir kodėl, kaip manoma, žiurkių naikinimui skirtais nuodais žudo privačių namų kiemuose laikomus šunis? Šis klausimas jau kuris laikas neduoda ramybės prie Kėdainių kultūros centro besišliejančių privačių namų kvartalo gyventojams, kai per savaitę buvo nunuodyti net trys keturkojai.

Kas ir kodėl, kaip manoma, žiurkių naikinimui skirtais nuodais žudo privačių namų kiemuose laikomus šunis? Šis klausimas jau kuris laikas neduoda ramybės prie Kėdainių kultūros centro besišliejančių privačių namų kvartalo gyventojams, kai per savaitę buvo nunuodyti net trys keturkojai.

REKLAMA

Nerasdami atsakymų į šį klausimą, žmonės prakalbo apie galbūt mieste pradėjusį siautėti maniaką – šuniukų žudiką.

Augintinis neišgyveno

„Sunku paaiškinti, kas vyksta. Kažkas ėmė nuodyti šunis. Manau, jog tai nėra sutapimas – krito ne tik mano, bet ir dviejų kaimynų šunys. Laimei, vienas jų išgyveno, ko gero, tik dėl to, kad yra jaunas ir stiprus organizmas atlaikė mirtinų nuodų dozę“, – svarstė į „Rinkos aikštės“ redakciją užsukęs pusamžis kėdainietis.

Kai liepos viduryje netikėtai sunegalavo jo dukters augintinis, žmogus sakė dar nieko bloga neįtaręs. Šuniukas, kurį kėdainiečių šeima buvo pasiėmusi iš prieglaudos, užpraeitos savaitės viduryje staiga tapo vangus, ėmė vemti.

REKLAMA
REKLAMA

„Šunelis vėmė tulžimi, ko anksčiau niekada nėra buvę. Kreipėmės į veterinarijos gydytojus, jie patvirtino, kad kažkas negerai su šunelio skrandžiu, nurodė, kokius vaistus jam duoti“, – sakė kėdainietis.

REKLAMA

Deja, veterinarų skirti vaistai nepadėjo. Keturkojo būklė vis prastėjo, šunelis vis labiau silpo. Kai jis pradėjo šlapintis krauju, šeimininkai nedelsdami vėl nuvyko pas veterinarus.

„Apžiūrėję šunelį gydytojai pasakė, kad jis labai stipriai apnuodytas žiurkių nuodais. Siūlė skubiai vežti į Kauną, kur galbūt dar pavyktų jį išgelbėti“, – kalbėjo vyras.

Deja, kelionė baigėsi vos prasidėjusi. Net nespėjus išvažiuoti iš Kėdainių, keturkojis nugaišo.

Nugaišo trys šunys

„Pradžioje maniau, kad tai viso labo tik nelaimingas atsitikimas. Nors šunelis gyveno kieme, galvojau, kad nunuodytą ir pastipusią žiurkę radęs apkramtė ir taip apsinuodijo. Tačiau netrukus sužinojau, kad šalia esančiuose namuose taip pat nunuodyti šunys“, – pasakojo kėdainietis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, šioje istorijoje siejasi gana keistos aplinkybės. O jų visuma leidžia įtarti, kad mieste galbūt ėmė siautėti kažkas, kas taip nekenčia šunų, kad juos ėmė nuodyti.

„Netoliese gyvena močiutė, kurios kieme, voljere, laikomi du šuneliai. Abu jie buvo apnuodyti, kaip įtariu, tais pačiais žiurkių nuodais. Vienas neišgyveno, o kitas, matyt, jaunesnis ar stipresnis, sunkiai sirgo, tačiau liko gyvas“, – pasakojo vyras.

Pasak kėdainiečio, kaimynystėje buvo nunuodytas dar vienas šuo. Kai per kelias dienas krito net trys keturkojai, šalia Kėdainių kultūros centro gyvenantys žmonės ne juokais sunerimo.

„Įdomiausia tai, jog visi trys šunys buvo laikomi privačių namų kiemuose, pririšti arba gyveno voljeruose. Tad į gatvę išbėgti jie tikrai negalėjo. Atrodo, jog kažkas specialiai per tvorą pateko vidun į kiemą, kur buvo laikomi šunys, gal kokio maisto su žiurkių nuodais jiems numetė“, – svarstė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradžioje buvo minčių, kad šunis galėjo nunuodyti norint apvogti gyventojų namus. Tačiau į juos įsibrauta nebuvo, laužimosi požymių taip pat nepastebėta.

„Mąsčiau ir apie tai, jog kažkas galbūt šunis ėmė žudyti neapsikentęs jų lojimo. Bet šalia žmonės ne po vieną šunį laiko, kurie skalija ir dienomis, ir naktimis ar palaidi po gatvę laksto. Jie kažkodėl nenukentėjo, o nunuodyti buvo tik privačių namų kiemuose laikyti ir, atrodo, niekam netrukdę šuneliai“, – mintimis dalinosi kėdainietis.

Sumontuos vaizdo stebėjimo kameras

„Kreipiausi į policiją, papasakojau viską, kaip buvo. Tačiau kas ir dėl ko galėjo taip pasielgti, nunuodyti mano dukros ir dviejų kaimynų šunis – neturiu supratimo. Liudininkų, kurie galėjo matyti, kas nuodijo šunis – taip pat nėra. O mūsų, kaimynų, pasvarstymus apie tai, kad čia galbūt ėmė siautėti kažkoks pusprotis maniakas taip pat dar reikia įrodyti“, – kalbėjo kėdainietis.

REKLAMA

Po mįslingos trijų šunų žūties, kaip įtariama, apnuodijant žiurkėms skirtais nuodais, vyriškis sulaukė policijos pareigūnų patarimo. Jie gyventojui pasiūlė kieme įsirengti vaizdo kameras su judesį fiksuojančiais davikliais ir jas nukreipti į voljero pusę.

„Man pareigūnai sakė, jog tada, jeigu tik pavyktų užfiksuoti, kas įsibrauna į kiemą, šunims numeta užnuodyto maisto, pagal vaizdo įrašą galima ieškoti įtariamojo“, – sakė vyriškis.

Kėdainietis pripažino – policijos pareigūnų patarimu neabejotinai pasinaudosiantis, kieme sumontuosiantis ne tik vaizdo kameras, bet ir infraraudonųjų spindulių prožektorius, kad tamsiu paros metu jos galėtų fiksuoti detalų vaizdą.

„Žinoma, visa tai kažkiek kainuos. Tačiau bet kuriuo atveju investicija į namų saugumą yra to verta. Galbūt net pavyks išaiškinti, kas ir kodėl ėmė nuodyti šunis privačių namų kiemuose“, – „Rinkos aikštei“ sakė kėdainietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų