REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas sumažino „Žemaitijos pienui“ Lietuvos banko (LB) skirtą baudą 20 tūkst. eurų – bendrovė įpareigota sumokėti 138 tūkst. eurų.

Teismas sumažino „Žemaitijos pienui“ Lietuvos banko (LB) skirtą baudą 20 tūkst. eurų – bendrovė įpareigota sumokėti 138 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žemaitijos pienas“ per „Nasdaq“ Vilniaus biržą informavo, kad penktadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies tenkino bendrovės skundą. Sprendimą „Žemaitijos pienas“ dar žada skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

REKLAMA

Kaip skelbta anksčiau, bauda įmonei skirta už Vertybinių popierių įstatymo pažeidimus.

Anot LB, įmonės vadovai nesilaikė biržoje listinguojamų bendrovių kodekso principų ir apie tai 2016 metų ataskaitoje atskleidė neteisingą informaciją, be to, jie neveikė visų akcininkų ir bendrovės interesais.

„Iš su kontroliuojančiu akcininku (Algirdu Pažemecku – BNS) susijusių įmonių („Klaipėdos pienas“, „Žemaitijos pieno investicija“ ir „Čia Market“) gautinos skolos apskaitoje nepagrįstai sumažintos, išsamiai neįvertinus visų įrodymų dėl gautinų sumų atgavimo. Tokiais veiksmais bendrovė nepagrįstai sumažino turto vertę ir nuosavą kapitalą. Pažeidimai padaryti pažeidžiant pačios bendrovės ir jos smulkiųjų akcininkų interesus“, – skelbta  LB sprendimo išraše.

REKLAMA
REKLAMA

LB taip pat nurodo nustačiusi pažeidimų dėl neteisėtai paskirtų tantjemų ne už finansinius metus, o už trumpesnį laikotarpį – taip, pasak centrinio banko, A. Pažemeckas ir su juo susiję asmenys gavo papildomų pajamų, o „Žemaitijos pieno“ nepaskirstytasis pelnas buvo nepagrįstai sumažintas. Pati bendrovė su sprendimu nesutiko, nustatytus pažeidimus vadino formalių reikalavimų neatitikimu, nulemtu skirtingo teisinio reguliavimo aiškinimo.

Praėjusių metų birželio pabaigoje 30,27 proc. „Žemaitijos pieno“ balsų valdė Algirdas Pažemeckas, 30,27 proc. – Danutė Pažemeckienė, 6,27 proc. – bendrovė „Klaipėdos pienas“.

„Žemaitijos pieno“ akcijos kotiruojamos biržos Papildomajame prekybos sąraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų