REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
58
Emigrantai pataria likusiems Lietuvoje: šalys, į kurias turėtų krypti jūsų akys (nuotr. SCANPIX)

Ši diskusija, kaip jau įprasta šiems laikams, kilo vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje. Greičiausia nereikia stebėtis, kad iškėlus tokį klausimą, sulaukta daugybės komentarų.

58

Ši diskusija, kaip jau įprasta šiems laikams, kilo vienoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje. Greičiausia nereikia stebėtis, kad iškėlus tokį klausimą, sulaukta daugybės komentarų.

REKLAMA

Iškart pabrėžiame, kad tv3.lt skaitytojams pateikiame subjektyvią internautų (įprastai asmenine patirtimi paremtą) nuomonę. O štai ir klausimas, po kurio prasidėjo tikra komentarų audra.

„Kur geriausia bėgti iš Lietuvos? Į kokią šalį?“, - klausimą uždavė internautas Tadas. Išsamesnio paaiškinimo, kodėl nutarė užduoti tokį klausimą nebuvo, bet galima pabandyti nuspėti, jog taip ieškoma geriausios emigracijai krypties.

Pradžia su pokštais

Kaip visada, tas jau būdinga lietuvių tautai, pirmieji komentarai prasidėjo nuo pokštų ir ne itin rimtų pasiūlymų.

REKLAMA
REKLAMA

„Važiuok į Rusiją, ten labai geras gyvenimas. Nepasigailėsi“, - siūlė „Facebook“ vartotojas Rimantas.

Ne ką rimčiau nuskambėjo pasiūlymas įsikurti Afrikoje. Savaime suprantama, jei prie to pasiūlymo būtų pateiktas konkretus pavyzdys – viskas skambėtų labiau įtikinamai, bet dabar „pokštininkas“ Julius apsiribojo replika: „Ten bent už bananų kilogramą nereikės virš euro mokėti“.

REKLAMA

Kiti vietoj pasiūlymo kažkur vykti, atsakė, kur geriau apskritai nekišti nosies. Prie tokių šalių įvardytos Rumunija ir Bulgarija. „Ten pragyvenimo lygis dar žemesnis nei Lietuvoje. Koks tada tikslas emigruoti?“, - klausė internautė Ernesta.

Standartinės šalys

Rimtesni diskusijos dalyviai teigė, kad geriausia emigruoti į lietuvių pamėgtą Švediją arba Norvegiją. „O ką? Patikrintas variantas. Algos keliskart didesnės. Bent žinai dėl ko nugarą lenki. Jau daugiau kaip 5 metus dirbu Švedijoje. Nematau tikslo grįžti į Lietuvą“, - aiškino Remigijus.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas internautas siūlė pabandyti karjerą Šveicarijoje: „Tai viena aukščiausią pragyvenimo lygį pasiekusi valstybė. Tiesa, ne kiekvienam ten pavyksta susirasti darbo. Reikia turėti atitinkamą specialybę, patirties, gerai mokėti kalbą. Mano pažįstama ten dirba vertėja, bet ji susikalba 5-6 užsienio kalbomis.“

Taip pat diskusijoje buvo paminėtos tokios šalys kaip Australija, Naujoji Zelandija, Jungtinės Amerikos Valstijos.

Prie įprastų pasiūlymų atsidūrė ir Vokietija. Ten gyvenanti Oksana pasidalijo asmenine patirtimi: „Su vyru į Vokietiją atvykome praktiškai nemokėdami kalbos. Bet praėjome kursus, įsidarbinome ir dabar Lietuvoje tik aplankome tėvus. Gyvenimo kokybė pagerėjo keliskart. Nėra kuo skųstis. Net tie, kurie nieko nedirba, o gyvena tik iš pašalpų džiaugiasi įsikūrę Vokietijoje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirštos liko ir įprastai sezoniniams darbams darbuotojų ieškančios šalys: Kipro ir Maltos salos, Egiptas, Portugalija. Tiesa, iškart pridurta, kad toks variantas tinkamas tiems, kurie nori darbą suderinti su poilsiu. Susitaupyti namui tokiose šalyse, greičiausia, nepavyks. Žinoma, priklausomai, ko sieksi ir kokį darbą susirasi.

Tokie patarimai iš internautų lūpų. Tiesa, būtina paminėti, kad buvo nemažai diskusijos dalyvių, kurie patarė mažiau blaškytis ir likti Lietuvoje. Juk visada svetur žolė žalesnė, tad kodėl nepabandžius save atrasti gimtinėje..?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų