REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Rytis Vyšniauskas SKM stovykloje (nuotr. Elvio Žaldario)

Vienas geriausių jaunosios kartos sporto komentatorių Rytis Vyšniauskas apsilankė Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) vasaros stovykloje.

8

Vienas geriausių jaunosios kartos sporto komentatorių Rytis Vyšniauskas apsilankė Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) vasaros stovykloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eurolygos kovas, Europos ir pasaulio čempionatus, olimpines žaidynes, UEFA Čempionų lygą ir kitus svarbiausius sporto renginius komentuojančio 27-erių vaikino balsas turėtų būti pažįstamas visiems akylesniems sporto mėgėjams.

REKLAMA

„Pasitik vasarą su SKM“ stovykloje apsilankęs vilnietis supažindino jaunuosius krepšininkus su savo profesija, pasidalijo patirtimi sporto žurnalistikoje ir akcentavo, kad profesionalaus krepšininko karjera yra – vienas iš daugelio kelių, kuriuo galima sėkmingai žygiuoti realizuojant save ir savo gebėjimus.

„Tokie susitikimai yra vertinti ir labai skatintini. Vaikai turi gauti kuo daugiau informacijos ir supratimo, kas ir kaip vyksta krepšinio pasaulyje. Kiekvieno tikslas turėtų būti rasti savo mėgstamą veiklą ir iš jos užsidirbti duonai“, – įsitikinęs „Viasat Sport Baltic“ komentatorius R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Maironio progimnazijos NBA lauko aikštelėje vykusio susitikimo metu komentatoriaus darbo specifiką galėjo išmėginti ir patys stovyklautojai, o geriausi improvizuoto konkurso dalyviai buvo apdovanoti taurėmis.

„Man labai patinka tas progresas, kurį mes matome SKM organizacijoje. Jos veikla yra pozityvi ir įtraukianti šeimas. Jaučiu, kad šie vaikai yra tikrai gerose rankose ir tai mane džiugina“, – oficialiai mokyklos svetainei kalbėjo savo svajonę įgyvendinęs ir hobį darbu pavertęs Rytis.

Galimybės likti krepšinyje

– Kokį įspūdį paliko apsilankymas SKM vasaros stovykloje? – pradėjome pokalbį su R. Vyšniausku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Su SKM trenerių pagalba vaikams pristatinėjau sporto komentatoriaus darbą, kaip jis vyksta, kuo jis įdomus, kuo geras ir sunkus ir kaip apskritai jis atrodo. Stengiausi papasakoti įvairius darbo niuansus, buvo daug klausimų tiek iš jaunųjų krepšininkų, tiek iš trenerių. Man atrodo, tikrai smagiai pasikalbėjome.

Vėliau komentatoriais trumpam tapo ir patys stovyklos dalyviai – jie komentavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ mačą, o mes įvertinome jų darbą. Vieni buvo labai emocingi, kiti – santūresni. Dar kiti stengėsi įvardyti krepšininkus, kurie turi kamuolį savo rankose, kurioje pozicijoje žaidžia, stengėsi parodyti, kad gerai pažįsta mūsų stipriausius klubus ir jų žaidėjus. Buvo labai linksma. Tiesa pasakius, norėjosi dar ir ilgiau pabūti, bet netrukus tėveliai atvažiavo pasiimti savo vaikučių ir teko skirstytis. Laikas prabėgo labai greitai, vyravo gera nuotaika.

REKLAMA

– Tarp jaunųjų komentatorių pastebėjai talentų, kurie ateityje gali tapti šios srities profesionalais?

– Be abejo. Kaip yra jaunųjų krepšininkų, kurie gali tapti profesionaliais žaidėjais, taip ir yra ir talentingų mažųjų komentatorių. Kelis kartus pabrėžiau, kad tikrai ne kiekvienam pavyksta tapti profesionaliu krepšininku, net ir pavyzdingai lankant treniruotes ir jose stengiantis. Tai yra labai sunku kelias. Tačiau tai nereiškia, kad vėliau tu negali likti krepšinyje ir dirbti jame. Tikrai visada reikės gerų žurnalistų, komentatorių, fotografų, operatorių, teisėjų, sekretoriato darbuotojų. Norint suktis krepšinio pasaulyje, yra kitų variantų negu vien tik būti žaidėju. Tikiuosi, SKM auklėtiniai šiuos žodžius įsiminė. Tai buvo esminė žinutė, kurią ir norėjau iškomunikuoti.

REKLAMA

– Kuo tokie susitikimai su skirtingų sričių specialistais yra naudingi jaunimui?

– Vaikams bet kokia panaši patirtis su savo srities profesionalais, galų gale, žmonėmis, kuriuos jie girdi ar mato per televizorių ar internete, tikrai naudinga. Karjeros temomis man taip pat visada smagu bendrauti, pasidalyti savo mintimis. Tokie susitikimai yra vertinti ir labai skatintini. Vaikai turi gauti kuo daugiau informacijos ir supratimo, kas ir kaip vyksta krepšinio pasaulyje. Juk puikiai žinome, kad krepšinis toli gražu nėra vien tai, kas 40 minučių vyksta ant parketo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atviras mąstymas

– Kokį įspūdį tau apskritai palieka SKM veikla?

– Man labai patinka tas progresas, kurį mes matome SKM organizacijoje. Kai Sostinės krepšinio mokykla tik įsikūrė, ji tikrai nebuvo tokia stipri ar gerai žinoma. Dabar mokykla turi gerą trenerių skatinimo sistemą, kuri suteikia galimybę realizuoti save jauniems specialistams. Daug amžiaus grupių, solidūs sportiniai pasiekimai. Tai, ką matau komunikacijos srityje, socialiniuose tinkluose, įvairiuose renginiuose, man labai patinka. SKM veikla yra pozityvi ir įtraukianti šeimas. Manau, bendradarbiavimas su „Lietuvos ryto“ klubu taip pat yra labai didelis žingsnis į priekį.

REKLAMA

Man asmeniškai netgi teko žaisti kartu su vyresniaisiais SKM auklėtiniais mėgėjų lygoje ir pabendrauti su treneriais, kurie paliko labai profesionalų įspūdį. Jaučiu, kad šie vaikai yra tikrai gerose rankose ir tai mane džiugina. Galiu tik palinkėti nesustoti ir tęsti sėkmingai pradėtus darbus, toliau gerai komunikuoti. Pasikartosiu – man labai imponuoja tai, kaip SKM pateikia informaciją apie savo veiklą viešoje erdvėje.

– Kokie prisiminimai išlikę iš tų laikų, kai dar pats buvai vaikas ir paauglys?

– Lankiau treniruotes, mėčiausi tarp krepšinio ir futbolo, bet tikrai nebuvo tokių integracijų, kaip yra dabar. Viskas būdavo daug paprasčiau – kamuolys, aikštė, kelios valandos joje ir kelionė namo. Dabar vaikai turi puikias integracijos galimybes, dėl jų stengiamasi, organizuojamos įvairios veiklos. Vasaras leisdavau kieme, užsiimdamas savo mėgstamu sportu. Manyčiau, svarbu ir tai, kas vyksta už krepšinio mokyklos durų. Jeigu vaikai su ta pačia energija ima kamuolį į rankas ir kiemuose, žaidžia, tobulėja, nuo to visiems tik geriau.

REKLAMA

– Ko palinkėtum dabartiniams moksleiviams šią vasarą?

– Linkėčiau kiekvienam atrasti savo aistrą. Vienam tai pavyksta greičiau, kitam vėliau. Galbūt šią vasarą kažkas supras, kad jam įdomiau rašyti apie krepšinį, negu jį žaisti. Gal kažkas supras, kad būtent pats žaidimas yra jo didžioji aistra ir jis dar labiau tobulės, įdės dar daugiau darbo, kad taptų geru krepšininku. Palinkėjimas būtų paprastas – išlaikyti atvirą mąstymą, nes galimybių atsiskleisti ir save realizuoti šiais laikais yra labai daug. Ieškoti pačių įvairiausių to būdų, nebijoti kartais išbandyti gyvenime kažką naujo. Kiekvieno tikslas turėtų būti rasti savo mėgstamą veiklą ir iš jos užsidirbti duonai. Labai malonu matyti aktyviai sportuojančius vaikus. Tikiuosi, vasarą netrūks gero oro ir galimybių žaisti krepšinį bei džiaugtis tuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų