REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
99
Štai taip atrodė Kėdainių miesto parkas prieš dvi savaites. Įtariama, kad šeštadienio naktį čia siautė vandalai. / „Rinkos aikštės“ archyvo nuotr.

Po „Rinkos aikštės“ publikacijos apie nusiaubtą Kėdainių miesto parką redakciją pasiekė žinios, kad yla lenda iš maišo ir po truputį aiškėja, kas galėjo šitaip suniokoti visų kėdainiečių mėgstamą miesto parką.

99

Po „Rinkos aikštės“ publikacijos apie nusiaubtą Kėdainių miesto parką redakciją pasiekė žinios, kad yla lenda iš maišo ir po truputį aiškėja, kas galėjo šitaip suniokoti visų kėdainiečių mėgstamą miesto parką.

REKLAMA

Apie tai rašėme prieš porą savaičių, tuomet po savaitgalio į parką atvykę žmonės išvydo tikrą siaubą: buvo išvardytos betoninės šiukšliadėžės, išmėtytos šiukšlės, išrauti stulpai, išverstos specialios dėžutėms šunų ekskrementams, nulaužytos nuorodos.

Siaučia gauja?

Į „Rinkos aikštės“ redakciją po išspausdinto straipsnio kreipėsi žmonės, kurie teigė, jog dažnai pastebi būtent miesto parke bei vadinamajame garadoke siaučiančią jaunimo gaują. Žmonės įtaria, kad tai gali būti šių veikėjų darbas.

Žmonės pasakojo, kad ši gauja dažnai praeina pro „gorodoką“ ir nuolat būna daugiabučių kiemuose. Žmonių teigimu, jie ne visi vietiniai, bet tikriausiai juos vienija tai, kad dalis jų lanko tą pačią Kėdainių miesto mokymo įstaigą. Tai vaikinai, apie 16 metų, pora merginų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak juos mačiusiųjų, jie kažką vartoja, nes elgiasi neadekvačiai: spardo, daužo, šokinėja, šūkauja ir t.t. Paaugliai labai agresyvūs.

REKLAMA

Yra išgąsdinę

Negana to, paauglių gauja parke jau yra išgąsdinę žmonių, visi jiems traukiasi iš kelio. Žmonės net kelis kartus galvojo kviesti policijos pareigūnus. Jie netgi teigė pernai vasarą kvietę policiją, tačiau jaunimas po dviejų minučių susirinko kuprines, prikėlė nebepaeinančius, girtus, ir sugebėjo greitai pasprukti. Atvykę policijos pareigūnai įvykio vietoje jau nieko neberado.

Po šeštadienio

Priminsime, kad nusiaubtą parką gyventojai pamatė gegužės viduryje. Tuomet kraupų vaizdą miesto parke pamatė čia sekmadienį užsukę pasivaikščioti kėdainiečiai. Žmonės nustėro, nes vaizdas buvo kaip po karo. Išrauti įbetonuotus vamzdžius reikėjo daug fizinės jėgos, tad panašu, kad parką nusiaubė ne vienas žmogus, o būrys vandalų. Spėjama, kad jie čia galėjo siausti šeštadienio vakarą arba naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamųjų nėra

„Kas taip galėjo pasielgti, mes nežinome. Niekas nieko nematė, negirdėjo. Parke stebėjimo kamerų nėra, tad niekas nieko neužfiksavo. Gal atsiras kas ką matė, nes net sunku kalbėti apie tuos, kurie niokoja mūsų visų turtą. Vieni tvarko, kiti – niokoja. Baisu ir tiek“, – nedaugžodžiavo miesto parko seniūnaitis Ruslanas Linevas.

Tvarkys

Parką tvarkyti nuo ankstyvo pirmadienio ryto ėmėsi Kėdainių miesto seniūnijos darbuotojai.

„Kur galime – atstatysime. Įkasime vėl stovus, sutvarkysime. Pridaryta nemažai žalos, išvartytos šiukšliadėžės, stulpai, prišiukšlinta. Kažkas nusiaubė parką. Vaizdas iš tikrųjų nedžiuginantis, o liūdinantis. Labai liūdinantis, nes daug darbo buvo įdėta, kad miesto parkas atrodytų dabar taip, kaip jis atrodo. Noriu paprašyti žmonių, jei jie pastebės kokius vandalus, tegul praneša seniūnijai ar kviečia policiją, tik visi kartu galime užkirsti kelią tokiems poelgiams“, – sakė pats parką iš ankstyvo ryto apžiūrėjęs Kėdainių miesto seniūnas Valentinas Tamulis.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų