REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oras netikėtai atvėso, todėl ilgus vakarus su lauko kepsninėje keptais kepsniais bent trumpam teks pamiršti. Ne bėda, nes ne ką prastesnį rezultatą pasiekti pavyksta kepant vištieną orkaitėje. Šį kartą - vėrinukų pavidalu. 

Oras netikėtai atvėso, todėl ilgus vakarus su lauko kepsninėje keptais kepsniais bent trumpam teks pamiršti. Ne bėda, nes ne ką prastesnį rezultatą pasiekti pavyksta kepant vištieną orkaitėje. Šį kartą - vėrinukų pavidalu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5 iešmeliams reikės:

2 vnt. vištienos filė, pusė raudonosios paprikos (nebūtina)

Marinatui:

3 v.š. aliejaus 3 skiltelės česnako 2 v.š. citrinos sulčių 1-2 a.š. cukraus arba medaus 2 v.š. sojos padažo 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių juodųjų pipirų druskos provanso žolelių

REKLAMA

Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame sumaišytais marinato ingredientais ir paliekame kelias valandas marinuotis. Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 min. Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima suverti supjaustytos parikos).

Imame kepimo formą, kurios plotis būtų šiek tiek mažesnis, nei iešmelių ilgis (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų).

Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t.y. taip, kaip kepami šašlykai. Kepame 200°C orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda. Kepimo metu iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, bei vis palaistome dubenyje likusiu marinatu. Skanaus!

P.S. Marinato ingredientų kiekį galite keisti pagal savo skonį. 

Recepto šaltinis: http://aj-receptai.blogspot.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų