REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip visoje pusfinalio serijoje, taip ir trečiose serijos rungtynėse užtikrintai žygiavęs Kauno „Žalgiris“ atsidūrė „Betsafe–LKL“ finale.

Kaip visoje pusfinalio serijoje, taip ir trečiose serijos rungtynėse užtikrintai žygiavęs Kauno „Žalgiris“ atsidūrė „Betsafe–LKL“ finale.

REKLAMA

Kauniečiai su Panevėžio „Lietkabeliu“ susitvarkė ir be ketvirtajame kėlinyje išvaryto Šarūno Jasikevičiaus bei pusfinalio serijoje iki trijų pergalių triumfavo 3:0.

Geriausių Aarono White‘o sezono rungtynių vedamas „Žalgiris“ įtikinamai 83:64 (18:7; 24:17; 24:15; 17:25) įveikė „Lietkabelį“ ir bandys aštuntą kartą iš eilės tapti Lietuvos čempionais.

„Žalgiriui“ beliko sulaukti savo varžovų finale, kuriais taps Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ serijos nugalėtojai. Šiuo metu vilniečiai serijoje pirmauja 2-1. Pirmosios finalo rungtynės vyks kitos savaitės šeštadienį Kaune.

„Žalgiris“ savo nusiteikimą parodė pačioje rungtynių pradžioje ir jau po 10 minučių turėjo dviženklį pranašumą – 18:7. „Lietkabelis“ pirmąjį kėlinį užbaigė tikru taškų badu.

REKLAMA
REKLAMA

Svečiai taškų nepelnė paskutines penkias su puse minutės, o kauniečiai tuo pasinaudoję surengė spurtą 14:0.

Antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ savo puolimą išjudino, tačiau kauniečiai apsukų taip pat nemažino. Aukštaūgių vedamas „Žalgiris“ jau iki pertraukos turėjo itin saugią 18 taškų persvarą (42:24).

REKLAMA

Trečiajame kėlinyje kauniečiai prie savo persvaros pridėjo dar 9 taškus ir pradėjo triuškinti savo varžovus (66:39).

Ketvirtasis kėlinys liko tik formalumas, tačiau teisėjų sprendimais nepatenkintas Š. Jasikevičius būtent jo metu gavo dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš aikštės.

Po užfiksuotos pražangos Skučas demonstratyviai paplojo „Žalgirio“ atsarginių suoleliui, o tai akivaizdžiai suerzino Jasikevičių.

Šis epizodas būtų taip ir nurimęs, tačiau Šarui pastabų išsakė rungtynių arbitrai.

Specialistas niršo, kad teisėjai užsimerkė prieš provokacinius Skučo veiksmus, o trenerio įsiūčio nebesulaikė ir asistentas Darius Maskoliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietkabelis“ pasinaudojo kauniečių atsipalaidavimu ir faktu, kad už šoninės linijos nebėra Š. Jasikevičiaus ir ketvirtąjį kėlinį laimėjo 25:17.

„Žalgiris“: Aaronas White‘as 21 (6 atk. kam.), Paulius Jankūnas 14 (6 atk. kam.), Kevinas Pangosas 8, Antanas Kavaliauskas 7.

„Lietkabelis“: Donatas Tarolis (4 atk. kam.) ir Žanis Peineris (5 atk. kam.) po 13, Lorenzo Williamsas 11 (4 rez. perd.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų