• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
101
Šarūnas Jasikevičius (nuotr. Fotodiena.lt/Josvydo Elinsko)

Šarūnas Jasikevičius šeštą kartą savo karjeroje dalyvaus Eurolygos finalo ketverte, tačiau tik pirmąjį kaip treneris. Visi kiti treneriai bent kartą jau yra atvedę savo ekipas į čempionų sostą stipriausiame Europos klubinio krepšinio turnyre.

101

Šarūnas Jasikevičius šeštą kartą savo karjeroje dalyvaus Eurolygos finalo ketverte, tačiau tik pirmąjį kaip treneris. Visi kiti treneriai bent kartą jau yra atvedę savo ekipas į čempionų sostą stipriausiame Europos klubinio krepšinio turnyre.

REKLAMA

Įspūdingiausiai čia atrodo Željko Obradovičiaus statistika. Serbas net devynis kartus laimėjo Eurolygą, paskutinį kartą tą padarė praėjusiais metais su penktadienio „Žalgirio“ varžove Stambulo „Fenerbahce“.

Kitų trenerių statistika kiek kuklensė - kaip vyriausi treneriai Dimitris Itoudis (Maskvos CSKA) ir Pablo Laso (Madrido „Real“) Eurolygą laimėjo po kartą.

Tiesa, D.Itoudis penkis kartus tapo Eurolygos čempionu dirbdamas Ž.Obradovičiaus asistentu Atėnų „Panathinaikos“ komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Šaras net keturis kartus laimėjo Eurolygą kaip žaidėjas. Jis penkis kartus su savo komandomis atsidūrė tarp keturių stipriausių ir keturis kartus turnyrą laimėjo.

REKLAMA

Tą jis 2003 padarė su „Barcelona“, 2004 ir 2005 su Tel Avivo „Maccabi“, o 2009 su Atėnų „Panathinaikos“. Tik 2012 „auksiniam berniukui“ nepavyko triumfuoti ir „Panathinaikos“ liko ketvirti.

2003

„Barcelona“ 2003 metais be Šaro turėjo tokius žaidėjus kaip Gregoras Fučka, Dejanas Bodiroga, Juanas Carlosas Navarro ir kiti.

Pusfinalyje ši kompanija 76:71 palaužė CSKA, bet Šarui suspindėti tada nepavyko. Per 28 minutes jis pelnė 9 taškus (1/5 dvit.,1/7 trit., 4/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 7 naudingumo balus.

REKLAMA
REKLAMA

Finalo rungtynės buvo dar blankesnės Šarui, bet pasibaigė „Barcelona“ triumfu 76:65 prieš Trevizo „Benetton“.

Įžaidėjas žaidė 24 minutes, pelnė 8 taškus (1/6 trit., 5/5 baud.), atliko vos vieną rezultatyvų perdavimą, suklydo keturis kartus ir surinko minus vieną naudingumo balą.

2004

Persikėlęs į „Maccabi“ Š.Jasikevičius vėl grįžo į finalo ketvertą. Kokiu būdu (D.Sharpo tritaškis „Žalgiriui“), nesinori net prisiminti.

Šį kartą finalinės sezono varžybos Šarui asmeniškai susiklostė daug geriau. Pergalingame pusfinalio mače prieš Maskvos CSKA (93:85) lietuvis pelnė 18 taškų (1/4 dvit., 2/4 trit., 10/10 baud.) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finalas žydų klubui tapo labai lengvu pasivaikščiojimu - 118:74 nušluota Bolonijos „Skipper“.

Š.Jasikevičius ir vėl buvo vienas geriausių, surinkdamas 18 taškų (2/2 dvit., 4/6 trit., 2/2 baud.) ir atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus.

2005

Šis finalo ketvertas tapo tikra Š.Jasikevičiaus triumfo akimirka. Jis trečius metus tapo čempionu ir pirmą kartą buvo išrinktas naudingiausiu žaidėju.

Pusfinalyje „Maccabi“ 91:82 nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, o įžaidėjas prie to prisidėjo 13 taškų (2/6 dvit., 1/3 trit., 6/7 baud.) ir 8 rezultatyviais perdavimais.

Finale „Macabi“ laukė Vitorijos „Tau Ceramica“, kuri buvo įveikta 90:78. Šaras tapo neįmenama mįsle, pelnydamas 22 taškus (4/8 dvit., 3/4 trit., 5/5 baud.), atkovodamas 6 kamuolius, atlikdama 5 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA

2009

Dar vieneri nuostabūs metai Š.Jasikevičiui, kai kėlė Eurolygos taurę į viršų. Tačiau abu mačai pareikalavo visų pastangų ir kovos iki paskutinės akimirkos.

Pusfinalyje „Panathinaikos“ 84:82 palaužė „Olympiakos“, o vienas pagrindinių pergalės kalvių buvo Š.Jasikevičius. Jis pelnė 18 taškų (1/4 dvit., 4/6 trit., 4/4 baud.) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Finale laukė dar viena nuožmi akistata, kurioje 73:71 palaužta CSKA. Šaras finale surinko 10 taškų (0/1 dvit., 3/5 trit., 1/2 baud.) ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

2012

Vienintelis finalo ketvertas, kuriame Š.Jasikevičiui nepavyko tapti čempionu. „Panathinaikos“ pralaimėjo tiek pusfinalyje, tiek finale, o Šaras žaidė tik pirmajame mače, kuriame pelnė 19 taškų (5/8 dvit., 3/6 trit.).

Viso Šaras sužaidė 9 rungtynes finalo ketvertuose ir net 8 jų laimėjo. Rinkdamas po 15 taškų svarbiausiuose mačuose įžaidėjas paliko ryškų pėdsaką ir yra vienas iš nedidelio rato žaidėjų, pripažintų Eurolygos legendomis.

Savo magiją Eurolygos finalo ketvertuose Šaras mėgins pratęsti kaip treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų