REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Karališkoji šeima (nuotr. Vida Press)

Visa Anglijos karališkoji šeima – vieši asmenys, traukiantys daugelio pasaulio smalsuolių akį. Nepaisant jų atvirumo, daugybė žmonių jiems turi aibę klausimų.

48

Visa Anglijos karališkoji šeima – vieši asmenys, traukiantys daugelio pasaulio smalsuolių akį. Nepaisant jų atvirumo, daugybė žmonių jiems turi aibę klausimų.

REKLAMA

Portalas „Bright Side“ pateikia jums mažiausiai žinomus faktus apie karališkąją šeimą.

Karališkoji šeima negali žaisti „Monopolio“

2008-aisiais princas Endriu, Jorko kunigaikštis, karališkajai šeimai pareiškė, kad jiems negalima žaisti populiaraus stalo žaidimo „Monopolis“, nes žaidimo metu šeima „pasidaro pernelyg žiauri“.

Karalienė Elžbieta mieliausiai dėvi ryškias spalvas

Nors iš principo rengiasi labai konservatyviai, karalienė Elžbieta II mėgsta išsiskirti ryškiomis spalvomis: fuksijos, citrinine geltona, šviesiai melsva. Karalienei jos mėgstamas spalvas pakužda ne tik jos skonis ir stilius, bet ir faktas, kad taip ją lengviau rasti minioje.

„Negaliu vilkėti rusvai gelsvais kostiumėliais, nes niekas manęs taip neatskirs“, - kažkada karalienė aiškino vienam iš savo darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Karalienė Elžbieta II švenčia du gimtadienius

Karalienei pasisekė švęsti net dvi gimimo dienas! Viena – jos oficialioji gimimo data – balandžio 21-oji. Antroji – data, kuri skiriasi įvairiose šalyse, mininčiose karalienės gimtadienį. Vis tik karalienė labiau mėgsta švęsti savo tikrąją gimimo dieną šeimos rate. Tuo tarpu nacionaline švente paversta jos antroji gimimo diena kasmet švenčiama su nemenku paradu.

REKLAMA

Karališkąją šeimą gali liesti tik monarchai

Nepaisant to, kad tai plačiai žinomas faktas, šios taisyklės dažnai nesilaikoma. Dažniausiai tai nutinka susitikimuose su garsenybėmis ar kitais įžymiais asmenimis.

Karališkosios šeimos atstovai turi priimti visas dovanas Etiketas įpareigoja juos nuoširdžiai priimti visas jiems teikiamas dovanas. Dovanų likimą sprendžia karalienė, nes visos dovanos priklauso karališkosios šeimos galvai.

Visi susitikimai – karalienės valioje

Jei kada pasitaikys proga vakarieniauti prie to paties stalo su karaliene Elžbieta II, žinokite, kad vos jai baigus valgyti, šakutę turite padėti ir jūs. Ši taisyklė galioja ir visai karališkajai šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

Karalienei nereikia paso keliauti

Kadangi angliški pasai išleidžiami karalienės vardu, pačiai Elžbietai II nereikia paso, kai jį keliauja po pasaulį. Užtektų parodyti banknotą ar monetą su jos atvaizdu, bet realiame gyvenime nereikia ir to. Tiesa, kitiems karališkosios šeimos nariams ši taisyklė negalioja.

Karalienė gali vairuoti automobilį be valstybinių numerių

Elžbieta II – vienintelis asmuo Jungtinėje Karalystėje, turintis šią teisę. Net Antrojo Pasaulinio karo metu, kai dirbo greitosios mechanike-vairuotoja, karalienė vairavo be numerių, o tokia teise naudojasi iki šiol. Įdomu tai, kad karalienės vairavimo liudininkai tikina, jog ji nesegi saugos diržo!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karališkosios šeimos atstovai vestuvėms turi gauti karalienės leidimą

Kaip numato Paveldėjimo aktas, pirmi šeši karališkosios šeimos nariai iki 25 m., pretenduojantys į sostą, norėdami tuoktis, turi gauti karalienės leidimą, antraip vestuvės neįvyks.

Jei į karališkąją šeimą patekote per vestuves – soste nesėdėsite

Šios taisyklės laikosi ir pati karalienė, mat jos vyras princas Filipas – ne karalius. Tas pats laukia ir princo Viljamo: jei jis taps karaliumi, jo žmona, Kembridžo grafienė, Katerina neįgaus karalienės galių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų