REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Seksas (nuotr. 123rf.com)

Klitoris, kuriame slepiasi net 8000 nervų galūnių, egzistuoja tam, kad suteiktų malonumą, apie šią moters kūno vietą rašo portalas cosmopolitan.com.

21

Klitoris, kuriame slepiasi net 8000 nervų galūnių, egzistuoja tam, kad suteiktų malonumą, apie šią moters kūno vietą rašo portalas cosmopolitan.com.

REKLAMA

Klitorinis orgazmas – vienas geriausių ir populiariausių būdų išnaudoti šią lytinių organų vietą. Tačiau kas iš tiesų yra tas klitorinis orgazmas ir kuo jis skiriasi nuo įprasto – vaginalinio? Be to, kankina bene svarbiausias klausimas – kaip jį pasiekti?

Naujausi tyrimai atskleidžia, kad klitoris turi tam tikras atšakas, kurios driekiasi iki pat makšties angos, todėl už bet kokį orgazmą iš dalies yra atsakingas ir pats klitoris.

„Pasirodo, kad visi orgazmai yra klitoriniai“, - teigia sekso terapeutė Dr. Holly Richmond. „Neseniai paaiškėjo, jog klitoris turi atšakas – nervų galūnes, kurios tęsiasi iki pat makšties.“

REKLAMA
REKLAMA

Klitoris, kuris anksčiau buvo vaizduojamas kaip saga, savo forma dabar primena linkėlį. Išorinis išsikišimas yra tik matoma klitorio dalis.

Tikriausiai nenustebsite sužinoję, kad daugumai makštis turinčių žmonių, maždaug 75% jų, kad pasiektų orgazmą reikalinga penetracija. Tiems, kam to pakanka, gali džiaugtis tuo, jog jų klitoris yra arčiau makšties angos.

REKLAMA

„Daugelio moterų anatomija, dėka tarp makšties angos ir išorinės klitorio dalies esančios laisvos vietos, neleidžia joms pajusti vaginalinio orgazmo“, - sakė psichologė ir seksologė Dr. Denise Renye.

Būtent dėl tos priežasties, kad sekso metu galėtumėte patirti klitorinį orgazmą, reikalinga papildoma stimuliacija. Čia į pagalbą daugelis pasitelkia rankas ar vibratorius.

Svarbiausia - praktika

Vienų tyrimų išvadose teigiama, jog vyrai orgazmus pasiekia dažniau, nei moterys, todėl, kad suvienodintume šį skaičių, moterys turi imtis papildomų priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Praktikuojant masturbaciją galima sužinoti, kokie prisilietimai kokiose vietose padeda patirti malonumą‘, - tęsė seksologė.

Nepaisant to ar turite partnerį, ar esate vieniša, kad pajustumėte daugiau orgazmų reikia gerai pažinti savo kūną ir išsiaiškinti, kas jums patinka.

Kai kurių moterių klitoriai yra tokie jautrūs, kad net ir menkiausias prisilietimas sukelia didžiausią malonumą. Kitoms moterims reikalinga intensyvi stimuliacija. Vienintelis būdas tai išsiaiškinti – nebijoti eksperimentuoti ir patyrinėti save.

Taip pat nesigailėsite į savo lytinį gyvenimą įtraukę vibratorių. Nesijaudinkite ir dėl galimo jautrumo susilpnėjimo. Išbandykite įvairius vibratorius, nepamirškite ir savo pirštų bei partnerio, kuris taip pat gali neblogai jus pamaloninti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsiaiškinus, kas geriausiai tinka jums, apie tai papasakokite ir savo partneriui. Juk svarbu žinoti, kaip jis gali padėti jums atsipalaiduoti. Nepamirškite ir apie įvairius oralinio sekso būdus.

Ne viena moteris jaučiasi nepatogiai, kuomet jos partnerio veidas yra taip arti jos makšties, tačiau vien tik penetracijos gali nepakakti, todėl atsikratykite šių nereikalingų minčių ir leiskite savo antrajai pusei jus nustebinti.

Oralinis seksas gali būti puikus būdas pasiekti finišo tiesiąją, tai taip pat gali tapti nuostabių glamonių dalimi. Sekso reikmenų parduotuvėse galima įsigyti poroms skirtą vibratorių, suteikiantį tiek vidinę, tiek išorinę stimuliaciją, moters makštį paversdamas vibruojančiu prietaisų, todėl net ir penetracijos metu jūsų partneris galės mėgautis sustiprėjusiais pojūčiais.

REKLAMA

Taip pat labai svarbu nepamiršti bendravimo ir nuoširdžių diskusijų, kurių metu galima aptarti visus lovos reikalus.

„Kai kurioms poroms aistras kaitina nešvankūs žodeliai, kitoms patinka švelnūs prisilietimai“, - teigė Holly Richmond. „Svarbu atrasti tai, kas tinka abiem pusėms.“

Jei jūsų partneris nustebs, kad orgazmui pajusti vien jo penio nepakanka, papasakokite jam apie mokslininkų tyrimų rezultatus. Tiesa, kai kuriems vyrams patinka, kai moterys jiems nurodinėja, tad galbūt tai yra tai, ko ir trūko jūsų miegamajame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų