REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Tragiškos avarijos Lietuvoje (nuotr. tv3.lt)

Kol Seimo koridoriuose bergždžiai kartojamos idėjos apie alkoblokų sistemas automobiliuose arba 0 promilių ribą, girti vairuotojai toliau įrodinėja, kad ši problema pati savaime neišsispręs.

31

Kol Seimo koridoriuose bergždžiai kartojamos idėjos apie alkoblokų sistemas automobiliuose arba 0 promilių ribą, girti vairuotojai toliau įrodinėja, kad ši problema pati savaime neišsispręs.

REKLAMA

Vien ko vertas paskutinis didelį rezonansą sukėlęs įvykis Vilniuje, kur nuo alkoholio apsvaigęs vyriškis (1,51 prom. girtumas) balandžio 22-osios naktį vairavo dalijimosi automobiliais paslaugą teikiančios bendrovės „CityBee“ automobilį ir sukėlė tragišką avariją.

Vilniuje, Pilaitės ir Laisvės prospektų sankryžoje, važiuodamas dideliu greičiu, jis trenkėsi į du automobilius, stovinčius prie šviesoforo. Avarijos metu žuvo viename iš stovėjusių automobilių ant galinės sėdynės sėdėjusi jauna, 26 metų mergina, o šio automobilio keleivis ir vairuotojas buvo sužaloti.

Negailestinga statistika

Pradėkime nuo to, kad per pirmąjį šių metų ketvirtį (dabar ir toliau pateikiama statistika laikotarpyje nuo 2018-ųjų sausio 1 d. iki kovo 31 d. imtinai – aut. past.) įvyko net 627 avarijos, kai per atitinkama laikotarpį 2017-siais – 560. Atitinkamai skiriasi ir eismo įvykių dėl vairuotojų kaltės 450 (2018 m. I ketv.) ir 415 (2017 m. I ketv.).

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet girti vairuotojai sukėlė 33 avarijas, per kurias žuvo 4 žmonės. Pridėjus tragišką balandžio 22-sios įvykį, žuvusiųjų skaičius auga iki 5. Per 2017-ųjų atitinkamą laikotarpį girti asmenys sukėlė 30 avarijų (taip pat žuvo 4 žmonės).

REKLAMA

Tiek šiais metais, tiek praėjusiais girti vairuotojai sužeidė panašų skaičių žmonių. Šiemet nuo girtų vairuotojų nukentėjo 39 žmonės, praėjusiais metais atitinkamai 41 žmogus.

Taip, kai kur skaičiai yra panašūs, bet vienoje grafoje 2018-ieji itin išsiskiria iš ne pačios maloniausios pusės. Šiemet praraja atsivėrė kalbant apie įvykius, kuriuos padaro neturintys teisės vairuoti ir, lyg to būtų maža, girti asmenys.

Nors bendras tokių įvykių skaičius padidėjo dešimtadaliu (nuo 18 iki 20), bet šiemet žymiai daugiau neturinčių teisės vairuoti asmenų prie vairo sėdo girti. Iš 20 atveju net 16 vairuotojų buvo išgėrę. Kai 2017-siais iš 18 tokių buvo 9. Pasisekė tik dėl to, kad nepasitaikė atvejo, kad būtų žuvę žmonės. Tiesa, dėl girtų ir teisės neturinčių asmenų kaltės buvo sužalota net 18 žmonių (praėjusiais metais – 12).

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat reikėtų susirūpinti ir pėsčiųjų situacija. Šiemet pėsčiųjų perėjose įvyko net 139 įvykiai (120 praėjusiais metais). Per šiuos eismo įvykius šiemet žuvo 8 žmonės (net 6 iš jų tamsiuoju paros metu), kai praėjusiais metais tik 3 (1 tamsiuoju paros metu).

Įvykiai Lietuvoje

Vien ko vertas vakarykštis įvykis, kur Pagėgiuose avariją sukėlęs vyras spruko ir netrukus sukėlė dar vieną incidentą, per kurį buvo sužaloti trys žmonės. Policijos pareigūnai patvirtino, kad vyras buvo akivaizdžiai neblaivus.

Šiemet girtų asmenų sukeltų avarijų toli ieškoti nereikia. Štai metų pradžioje, sausio 17 d. Ignalinoje girtas (tikrintis blaivumą atsisakė) patrulis sukėlė avariją, per kurią žmonės nenukentėjo, tačiau buvo apgadintos trys transporto priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tris transporto priemones apgadino ir pats sužalojimus patyrė Jonavoje girtas prie vairo sėdęs taksistas. Vyrui nustatytas daugiau kaip 1 promilės girtumas, po medikų apžiūros jis išleistas gydytis ambulatoriškai. Kiti žmonės per eismo įvykį nenukentėjo.

Dar viena pavojinga avarija sostinėje įvyko Meilės dieną – vasario 14-ąją. Tąkart jaunas vyras nestabdydamas rėžėsi į priešais sustojusį ir galimybės įvažiuoti į žiedinę sankryžą laukiantį automobilį. Pasisekė, kad tuo metu per perėją nėjo žmonės, nes girto (1,18 prom.) kaltininko automobilis sustojo tik atsitrenkęs į kitą transporto priemonę, už perėjos.

Dar vienas įvykis užregistruotas Biržuose kovo 22 dieną. Kur girtas (0,58 prom.) jaunas vyras nesuvaldė automobilio ir šis rėžėsi į medį. Jaunas vairuotojas spruko iš įvykio vietoje, sumaitotame automobilyje palikęs kartu važiavusį keleivį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų