REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės ryžtą atima kova dėl išlikimo

Verslo atstovai ir finansų analitikai pasigenda ryžtingų Vyriausybės žingsnių ir viliasi, kad pasižadėjimai keisti mokesčių sistemą bus įvykdyti artimiausiu laiku, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Banko DnB NORD vyriausiasis analitikas Rimantas Rudzkis, pažymėjęs sėkmingą dar Algirdo Brazausko vadovaujamos Vyriausybės sprendimą sumažinti gyventojų pajamų mokestį, pasigedo tolesnių ryžtingesnių veiksmų dėl mokesčių sistemos pertvarkos.

REKLAMA

"Per metus nepamačiau jokių ryžtingų Vyriausybės pastangų spręsti gerai žinomas problemas. Greičiausiai Vyriausybei neužteko energijos rūpintis šalies ekonomika, nes ji daugiausia laiko ir jėgų skyrė politiniams žaidimams ir išlikimui", - sako Rimantas Rudzkis, finansų analitikas.

Jis pripažįsta, kad "Mažeikių naftą" pavyko parduoti tikrai sėkmingai, susitarta ir dėl elektros tilto į Vakarus, juda derybos dėl atominės jėgainės , ir tai esą reikėtų įvertinti, rašo dienraštis. „Tačiau ties tuo mano pagyrimai išsenka. Tai, kad auga ekonomika, mažėja nedarbas - visai ne Vyriausybės nuopelnas. Tai lemia sparti ekonomikos plėtra, vidaus vartojimas, statybos, nekilnojamojo turto ir skolinimosi bumai", – aiškina analitikas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtina, kad Vyriausybė nesprendžia darbo rinkos problemų, nors jos seniai žinomos, taip pat neskatina užsienio investicijų.

"Popierinis užsienio investicijų skatinimo proveržis, žinoma, egzistuoja, tačiau kodėl viskas tik popieriuose? Kol kas neįgyvendinami jokie svarbūs projektai, ir mes pralaimime kovą dėl investicinio klimato", – svarsto jis. Kitas dalykas, apie kurį kalbėjo p. Rudzkis, - korupcijos problemos.

"Nors premjeras į postą atėjo su vėliava – mažinti korupciją, nėra jokių tai pagrindžiančių darbų. Buvo galima įvesti tvarką žemės paskirties keitimo, įvairių leidimų išdavimo, teismų srityse. Ne tik kad nedaromi jokie veiksmai, bet ir neskelbiamas planas, kaip bus su šiomis negerovėmis kovojama", – sakė ekspertas „Verslo žinioms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų