• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Nauji šukuosenų mados vėjai (tv3.lt fotomontažas)

Nauji šukuosenų mados vėjai dosnūs ne tik moterims – jau kuris laikas vis daugiau dėmesio sulaukia ir stiprioji lytis. Patys vyrai vis daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai – ne tik aprangai, bet ir stilingai šukuosenai ar barzdai, neretai jos priežiūrą atiduoda į profesionalų rankas, nebijo eksperimentų.

9

Nauji šukuosenų mados vėjai dosnūs ne tik moterims – jau kuris laikas vis daugiau dėmesio sulaukia ir stiprioji lytis. Patys vyrai vis daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai – ne tik aprangai, bet ir stilingai šukuosenai ar barzdai, neretai jos priežiūrą atiduoda į profesionalų rankas, nebijo eksperimentų.

REKLAMA

Artėjant „Vyrų mados savaitei“ vyrų plaukų stilistės dalijasi įžvalgomis apie ryškiausias šio sezono vyrų kirpimo ir šukuosenų tendencijas, tarp kurių „kažką“ ras kiekvienas savo įvaizdžiu besirūpinantis šiuolaikinis vyras.

„Pagaliau Lietuvos vyrai išaugo konservatyvumo marškinėlius ir išdrįsta eksperimentuoti savo įvaizdį patikėdami profesionaliems stilistams. O šie, atsižvelgdami į vyrų gyvenimo būdą, plauko struktūrą, netgi kaukolės formą, padeda išrinkti labiausiai tinkantį įvaizdį, pritaikyti jį kiekvienam individualiai“, – pasakoja ilgalaikę patirtį grožio industrijoje turinčios plaukų stilistės Vika Parutytė ir Olga Wiseman.

Klausiame stilisčių, kokie gi mados vėjai siaučia vyrų plaukuose?

Tekstūra. Kaip ir praėjusiais metais, madingos išlieka plaukų tekstūros, taip pat drėgnų sruogų akcentavimas. „Šylant orams, artėjant vasarai, atostogų metui vyrams norisi nerūpestingumo, kiek netvarkingo, tarsi vėjo suvelto plaukų įvaizdžio, tad pabrėžta plaukų tekstūra vėl tampa viena iš šio sezono tendencijų. Nebijantiems eksperimentuoti siūlome plaukų tekstūrą paryškinti specialiai balintomis plaukų sruogomis“, – aiškina meistrės.

REKLAMA
REKLAMA

Atviros smilkinių zonos. Itin preciziškas plaukų augimo srities nukirpimas virš ausų leidžia hiperbolizuotai paryškinti klasikinį kirpimą. Plaukų stilistės aiškina, kad techniškai kirpimas išlieka toks pat, bet mechaniški įrankiai, nebe skustukai, leidžia saugiai ir greitai pasiekti tokį įvaizdį.

REKLAMA

Ilgi, iki pečių, išpuoselėti plaukai. Seniau ilgi vyro plaukai buvo laikomi apsileidimo, netvarkingumo požymiu, bet šiandien situacija kardinaliai pasikeitė – ilgų plaukų šukuoseną renkasi preciziški, netgi šiek tiek narciziški vyrai. „Ilgesniems plaukams puoselėti reikia skirti daug daugiau dėmesio, nepamiršti jų palepinti specialiomis drėkinančiomis, plauką glotninančiomis priemonėmis, tad prieš nusprendžiant turėti ilgesnius plaukus, vyrams patarčiau nuoširdžiai atsakyti į klausimą: ar turėsite pakankamai laiko bei kantrybės prižiūrėti šukuoseną“, – pataria plaukų priežiūros priemonių ekspertė V. Parutytė.

REKLAMA
REKLAMA

Universalus kirpimas. Ryškėja dar viena tendencija – miesto vyrai drąsėja ir nebenori fiksuoto kirpimo. „Jie nori tokio kirpimo, kad plaukus būtų galima šukuoti skirtingai: vienaip į darbą, kitaip į vakarėlį, kitą šukuoseną rinktis savaitgalio išvykai už miesto“, – vyrų skonio pokyčius įvardija V. Parutytė.

Dėmesys ne tik šukuosenai. Šiuolaikinio veiklaus vyro gyvenime nemažai stresinių situacijų, o jos daro įtaką ir galvos odai, tad neretai pleiskanos, psoriazė tampa aktyvaus gyvenimo „palydovėmis“. Abi profesionalės sutaria, kad tai skatina vyrus sąmoningai rūpintis savo sveikata, nepamirštant galvos odos. „Vis daugiau vyrų ateina pasidaryti ritualų savo plaukams, kai nuraminama, pamaitinama galvos oda, išvalomos pleiskanos. Sąmoningas vyras supranta, kad jei salone užsirašys procedūrai nuo pleiskanų, jo vyriškumas nenukentės. Jis žino, kad kiekvienam, net ir madingiausiam įvaizdžiui būtina viena sąlyga – sveika, švari galvos oda“, – atvirauja O. Wiseman. Ji pabrėžia, kad tokios procedūros toli gražu nebelaikomos tuštybe.

Rūpinimasis barzda – didėja. Šis vyriškumo simbolis, prieš keletą metų išsikovojęs vietą tarp vyrų itin mėgstamų įvaizdžių, nė neketina niekur trauktis. Priešingai – barzdaskutystė mūsų šalyje ir toliau žaibiškai populiarėja, vis labiau eina greta kirpėjų amato. Madingos įvairaus ilgio, formos barzdos. Šį sezoną viena madingiausių bus žilų plaukų barzda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų