REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Karalienė Elžbieta II-oji pakvietė 8000 svečių į pikniką sode (nuotr. SCANPIX)

Naujas dokumentinis filmas, pasakojantis apie Didžiosios Britanijos karalienę Elizabeth II, atskleidė iki šiol nežinotą jos meilę medžiams.

30

Naujas dokumentinis filmas, pasakojantis apie Didžiosios Britanijos karalienę Elizabeth II, atskleidė iki šiol nežinotą jos meilę medžiams.

REKLAMA

Per daugybę užsienio vizitų 91 metų monarchė yra pasodinusi šimtus medžių visame pasaulyje, sakė filmo kūrėja Jane Treays, pasak kurios, karalienės požiūris į medžius yra „jaudinantis“.

„Visą savo gyvenimą ji sodina medžius, tą patį darė ir jos protėviai“, – pasakojo režisierė, pristatatydama juostą tarptautinėje žiniasklaidos mugėje MIPTV Kanuose.

„Labai gražu ir jaudina stebint jos ryšį su jais (medžiais) ir kiek daug jie jai reiškia. Ji puoselėja ypatingus jausmus kai kuriems Londono platanams (Bakingamo rūmuose), kuriuos sodino karalienė Victoria“, jos proprosenelė, tęsė filmo kūrėja interviu naujienų agentūrai AFP.

Ši slapta karalienės meilė medžiams buvo atskleista, kai ji su gamtininku seru Davidu Atternboroughu (Deividu Aternboru) išsiruošė į smagų pasivaikščiojimą po Bakingamų rūmų sodą. Šį pasivaikščiojimą režisierė pavadino „nuostabiausia popiete per visą savo karjerą“.

REKLAMA
REKLAMA

Juosta „Karalienės žalioji planeta“ kurį Britanijoje televizija ITV parodys balandžio 16 dieną, pasakoja apie Elizabeth pastangas sukurti pasaulinį saugomų miškų tinklą.

REKLAMA

Meilė medžiams karališkojoje šeimoje yra akivaizdžiai perduodama iš kartos į kartą. Jos sūnus princas Charlesas jau anksčiau yra prisipažinęs, kad kalbasi su medžiais, kad jie geriau augtų, o neseniai pajuokavo, jog nebekalbina jų švelniai, o „dalina nurodymus“.

Pasak J. Treays, karalienę ir jos vienmetį D. Attenborough siejantis ypatingas ryšys padėjo jai atsiverti prieš kamerą.

„Tai buvo graži karšta vasaros diena... Jie juokavo vienas su kitu ir buvo gana žaismingi. Jie vienas kitą pažįsta seniai, todėl mes išvydome gana netikėtų dalykų“, – pasakojo režisierė.

REKLAMA
REKLAMA

Viename linksmame epizode karalienė atskleidė, kad jos didelė naujų veislių medžių kolekcija atkeliavo iš žmonių, kurie nežinojo ką jai dovanoti.

„Man gana sunku rasti dovaną, sakė jie – prisiminė karalienė. – Tai padovanokime jai augalą“.

Karalienės humoro jausmas taip pat atsiskleidė kalbant apie vieną šilkmedį, kurį XVII amžiuje pasodino karalius Jamesas I, puoselėjęs neišsipildžiusį troškimą pradėti karališkąją šilko gamybą.

„Buvo pasirinkta bloga rūšis, todėl šilkverpiai nieko nepagamino. Manau, kad jam tai buvo didelis nusivylimas“, – pasakojo karalienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų