REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio rajone jautriai ir tyliai atsisveikinta su tragiškai nuskendusiu, du mėnesius ir pareigūnų, ir kone viso kaimo ieškotu mažyliu. Seniūnas atsako ir į visus kankinusį klausimą, kokia yra berniuko mirties priežastis.

Panevėžio rajone jautriai ir tyliai atsisveikinta su tragiškai nuskendusiu, du mėnesius ir pareigūnų, ir kone viso kaimo ieškotu mažyliu. Seniūnas atsako ir į visus kankinusį klausimą, kokia yra berniuko mirties priežastis.

REKLAMA

Tylomis priešais Miežiškių maldos maldus į paskutinę kelionę besirikiuojantys giminaičiai su baltų gėlių vainikais išlydi tragiškai nuskendusį Rokutį. Netrukus prieš išnešant baltą vaikelio karstelį pasirodo ir ašarose skęstantys mažylio tėvai. Juos klaiki nežinia ir skausmas kankino net du mėnesius. Nors mažylio laidotuvės kuklios – tik artimųjų ir giminių rate – atsisveikinti su berniuku panoro ir bendradarbiai, kaimynai, ir dalis kaimo bendruomenės. Sukrėsti vietiniai iki šiol negali patikėti nelaime.

Nuskendusio vaiko palaikus Nevėžio upėje netoli Miežiškių prieš pat Velykas atsitiktinai aptiko žvejys iš Steponiškio kaimo. Atitirpus upės paviršių kausčiusiam ledui ir srovei šiek tiek nuslūgus kūnelis plūduriavo užsikabinęs už akmens. Jį ištraukus nustatyta, kad nė dvejų metukų neturintį berniuką upės vaga per 2 mėnesius nunešė maždaug 10 kilometrų nuo namų Kunciagalio kaime, kur gyveno kartu su tėvais. Kol tėvai laidoja vaikelį, paaiškėjo ir jo mirties priežastis.

REKLAMA
REKLAMA

„Mirties liudijimas – natūrali mirtis. Vaikas nuskendo ir jokių kitų duomenų nėra. Tik kad buvo labai ilgas laiko tarpas, kol kūnelį atrado“, - sako Miežiškių seniūnas Albinas Jacevičius.

REKLAMA

Pagalbos šauksmas tarnyboms, kad staiga iš kiemo, kur darbavosi tėvas, staiga pradingo žaidęs nė dvejų metukų neturintis sūnus, atskriejo sausio paskutinę dieną apie vidurdienį. Tačiau visos paieškos buvo bevaisės. Vaikas tarsi prasmego skradžiai. Po kaimą sklido net ir tokios kalbos, kad prie mažylio dingimo gal galėjo nagus prikišti patys tėvai. Tokias paskalas dar labiau pakurstė įvairaus plauko ekstrasensai ir savanoriais prisistatę jaunuoliai. Tokį sukrėtimą patyrusiems tėvams prireikė ir medikų, ir psichologų pagalbos.  

„Jau ir taip sunku tokioj situacijoj, o dar kai girdi absurdiškus teiginius, išvis žeidžia ir į neviltį varo. Dar jie puikiai išsilaikė ir manau, kad psichologų pagalba padės atsistoti ant kojų“, - pasakoja Miežiškių seniūnas.

Nepakėlę skausmo ir nežinios tėvai net išsikraustė iš sodybos, kur kūrėsi ir ją remontavo. Padėti tėvams persikraustyti į Miežiškius pasisiūlė ūkininkas, už paskolą nupirkęs jiems butą. Mažyliui atgulti amžino poilsio Miežiškių kapinaitėse padėjo ir bendruomenė.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų