REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Daugiau nei 1 000 gyventojų šiandien užplūdo Kauno apskrities policiją

Kaip nuimami pirštų antspaudai ir kodėl jie reikalingi? Į ką pareigūnai kreipia dėmesį, atvykę į įvykio vietą? Kodėl policijos tarnybinis šuo besąlygiškai klauso kinologo?

23

Kaip nuimami pirštų antspaudai ir kodėl jie reikalingi? Į ką pareigūnai kreipia dėmesį, atvykę į įvykio vietą? Kodėl policijos tarnybinis šuo besąlygiškai klauso kinologo?

REKLAMA

Kiek sveria policijos pareigūnų naudojami tarnybiniai ginklai ir kitos specialiosios priemonės? Ar lengva užsidėti ir nešioti mobiliame būryje dirbančių pareigūnų specialiąją aprangą? Į visus šiuos ir dar begalę kitų klausimų, kurie kyla pagalvojus apie policininko profesiją, buvo atsakyta daugiau nei 1 000 gyventojų, kurie atvyko į Kauno apskrities policijos organizuojamą atvirų durų dieną.

Ketvirtadienį, kovo 29 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuotoje atvirų durų dienoje visi atvykę galėjo susipažinti su policijos padalinių veiklos sritimis bei darbo specifika.

Didelio susidomėjimo sulaukęs policijos pareigūnų organizuojamas renginys pritraukė ne tik labai daug ugdymo įstaigų auklėtinių, bet ir vyresnių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausio dėmesio, žinoma, susilaukė pareigūnų naudojamos specialiosios priemonės, ginklai bei kinologai ir jų tarnybiniai šunys. Šie keturkojai policijos pareigūnai rodė įspūdingus triukus, rodė, kaip sulaiko asmenis, bandančius užpulti žmogų, atliko įvairiausias kitas komandas, net tada, kai šunims rodomas tiesiog rankos gestas.

REKLAMA

Atvirų durų dienos lankytojai galėjo pakeisti savo aprangą – buvo siūloma pasimatuoti pareigūnų aprangą, užsidėti neperšaunamas liemenes bei išbandyti apsauginius skydus.

Pasimatavus aprangą, beliko ir išbandyti darbą - apžiūrėti inscenizuotą eismo įvykio vietą. Renginio metu visi taip pat buvo vaišinami šventinėje dienoje dalyvavusių Lietuvos karininkų paruošta tikra kareiviška koše.

Organizuojamų ekskursijų į Kauno miesto Panemunės policijos komisariatą metu, gyventojams buvo suteikta galimybė ne tik aplankyti pareigūnams įrengtoje mokymų klasėje, bet ir visi galėjo patys pabandyti atlikti nusikalstamos veikos įvykio vietos apžiūrą. Su dideliu susidomėjimu moksleiviai bandė atlikti įvairius eksperimentus, nuimti savo pirštų antspaudus, vėliau juos atpažinti. Daugelis mokinių išbandė ir policijos pareigūnų tarnybinį transportą ir juose esančius garsinius signalus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų