REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Eurolyga: „Žalgiris“ – „AX Armani“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kauno „Žalgirio“ (16-11) krepšininkai ketvirtadienį gali užsitikrinti vietą Eurolygos atkrintamosiose varžybose, tačiau tą padaryti bus itin sunku, kadangi išvykoje laukia karališkasis Madrido „Real“ (16-11).

50

Kauno „Žalgirio“ (16-11) krepšininkai ketvirtadienį gali užsitikrinti vietą Eurolygos atkrintamosiose varžybose, tačiau tą padaryti bus itin sunku, kadangi išvykoje laukia karališkasis Madrido „Real“ (16-11).

REKLAMA

Komentatoriaus Vaido Čeponio manymu Madrido komanda – vienas neparankausių varžovui šį sezoną grandus šokdinančiam „Žalgiriui“.

Lietuvos čempionai jau kartą nusileido „Real“ ekipai, neblizgėjo ir prieš panašų stilių rodančias Vitorijos „Baskonia“ (du pralaimėjimai), Maskvos srities „Chimki“ (du pralaimėjimai), Tel Avivo „Maccabi“ (vienas pralaimėjimas).

„Jie žaidžia labai greitą krepšinį, žaibiškai kontraatakuoja, bando važovus priblokšti tritaškiais greitajame puolime. Jeigu juos pataiko, tai palaužia psichologiškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ daugumą nesėkmių patyrė prieš komandas, kurios žaidžia tokį krrepšinį“, – primena V.Čeponis.

Tuo labiau, kad „Real“ žvaigždės bus piktos po antradienį patirto pralaimėjimo prieš Valensijos „Basket“ ir sieks pergalės bet kokia kaina, norėdami užsitikrinti namų aikštės pranašumą atkrintamosiose varžybose.

REKLAMA

Kadangi „Real“ žaidė Ispanijoje ir neturėjo tolimos kelionės, tikėtina, kad turės ir daugiau jėgų nei iš Kauno atskridęs „Žalgiris“.

Kelyje - pretendentai į titulą?

Kauniečiai turėtų naudotis tuo, kad į aikštę po traumos sugrįšiantis Luka Dončičius turėtų dar nebūti geriausios sportinės formos, o po krepšiu nebus kirkšnį susižeidusio Gustavo Ayono.

Apskritai, šį sezoną „Real“ ekipą persekioja žaidėjų traumos. Po sunkios traumos greitai turėtų grįžti Sergio Llullas. Jeigu įžaidėjas greitai taps tokiu žaidėju, kokiu buvo, „Real“ V.Čeponio manymu gali tapti ekipa, realiai pretenduojančia tapti lygos čempione.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią prognozę lemia ir pagerėjusi karališkosios komandos gynyba, kai Madride Sergio Rodriguezą pakeitė Facundo Campazzo.

„Jie šį sezoną ginasi geriau negu ankstesnius keletą sezonų. Tą pagerėjimą labiausiai siečiau su F.Campazzo atėjimu. Jis labai sėkmingai ginasi prieš varžovų įžaidėjus ir lyderius. Pavyzdžiui neseniai puikiai uždarė Atėnų „Panathinaikos“ lyderį Nicką Calathesą, tiesiog jį išnervino.

Facundo atkerta įžaidėją nuo komandos draugų, ginasi labai agresyviai ir įkyriai, ties pražangos riba, net provokuoja kartais. „Real“ anksčiau turėjo S.Rodriguezą, kuris buvo puolimo asas.

Gynyboje jis pasitaupydavo, o F.Campazzo už jį ginasi daug geriau. „Real“ ekipoje yra kam mesti taškus ir be S.Rdriguezo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip paradoksaliai beskambėtų, šis pasikeitimas jiems išėjo į naudą“, – mano komentatorius.

Aukos atkovotus kamuolius

V.Čeponis, kaip ir Šarūnas Jasikevičius, išskiria gynybą prieš snaiperį Jaycee Carrollą, kuris įsisiautėjęs gali nužudyti bet kurį varžovą.

Nors varžovai prasčiau meta tritaškius už „Žalgirį“, bet tiesiog jų išmeta žymiai daugiau, nei iš toli vengiantys mesti kauniečiai.

Pagrindiniai raktai į pergalę, V.Čeponio manymu, bus operatyvus grįžimas prie savo krepšio ir kamuolio branginimas.

„Jeigu jie perima kamuolį, tai apsiginti praktiškai tampa neįmanoma. Jie efektyviai bėga į greitą puolimą ne tik po klaidų, bet ir po netikslių varžovų metimų.

REKLAMA

Pas juo dėl kamuolių kovoja ne tik aukštaūgiai, bet ir tas pats F.Campazzo. Manau, kad „Žalgiris“ aukos kovą dėl kamuolių puolime, kad spėtų laiku grįžti į gynybą. Beveik neabejoju, kad puolime „Žalgiris“ atkovos labai mažai kamuolių“, – įsitikinęs jis.

Svarbu bus išnaudoti ir varžovų silpnybes – štai G.Ayoną pakeisiantis 220 cm ūgio Walteris Tavaresas yra tradicinis, lėtas vidurio puolėjas. Jis puikiai saugo baudos aikštelę dėl savo ilgų rankų, tačiau dėl lėtumo yra pažeidžiamas, kai reikia gintis po apsikeitimų ginamaisiais.

Kartu „Žalgiris“ turėtų išnaudoti Pauliaus Jankūno jėgą prieš fiziškai silpnesnius Anthony Randolphą ir Trey Thompkinsą, o Edgaras Ulanovas atakuoti situacijose, kai atsidurs prieš Rudy Fernandezą ar Fabieną Causeurą. Silpnesnius varžovus turi išnaudoti ir Vasilje Micičius.

REKLAMA

P.Jankūnui nepalankus varžovas – Felipe Reyesas, o E.Ulanovui – Jeffery Tayloras.

Tiesa, norint pasiekti pergalę reikės ir sportinės sėkmės - „Real“ turi žaidėjų, kurie gali pataikyti per rankas, iš aštuonių metrų.

Kiek pozityviau nuteikia tai, kad Madrido komanda iš paskutinių septynių rungtynių Eurolygoje laimėjo tik triskart.

„Žalgirio“ ir „Real“ dvikova ketvirtadienį – 21 val. 45 min. Rungtynes tiesiogiai transliuos „Viasiat Sport Baltic“ kanalas ir viaplay.lt.

Ką kalbėjo treneriai?

Pablo Laso (Madrido „Real“). „Tai bus sunkios rungtynės prieš komandą, kuri viską daro teisingai bei kaunasi dėl vietos atkrintamosiose. Jeigu laimėsi, beveik užsitikrinsime namų pranašumą ketvirtfinalio etape. Todėl tai yra vienos svarbiausių rungtynių, kuriose sirgalių palaikymas bus labai reikalingas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šarūnas Jasikevičius (Kauno „Žalgiris“). „Žaisime prieš labai pavojingą komandą. Žinant, kiek traumų buvo patyrę jų žaidėjai, „Real“ žaidžia nuostabų sezoną. Jų stiprybė – tritaškiai ir greitas perėjimas į puolimą, kuriame jie baudžia varžovus už klaidas. Negalime daryti klaidų, nes jie tuo gyvena ir sunku „Real“ sustabdyti, kai šie pajunta ritmą“.

Treneris išskyrė ir tris žaidėjus – Jaycee Carrollą, Rudy Fernandezą ir Facundo Campazzo, kurių vaidmuo labai padidėjo, kai „Real“ užklupo traumų virusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų