REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinkle paviešinta, kiek planuojama išleisti ketvirtokų išleistuvėms. Kauno Prano Mašioto pradinėje mokykloje šią šventę ketinama surengti už 4500 eurų. Tačiau tai dar ne pabaiga. Kiekviena klasė raginama auklėtojoms padovanoti po 1000 eurų vertės kelionės čekį. Tokia dovana norima palepinti ir mokyklos vadovę. 

Socialiniame tinkle paviešinta, kiek planuojama išleisti ketvirtokų išleistuvėms. Kauno Prano Mašioto pradinėje mokykloje šią šventę ketinama surengti už 4500 eurų. Tačiau tai dar ne pabaiga. Kiekviena klasė raginama auklėtojoms padovanoti po 1000 eurų vertės kelionės čekį. Tokia dovana norima palepinti ir mokyklos vadovę. 

REKLAMA

Informaciniame pranešime, skirtame ketvirtokų tėvams rašoma, jog išleistuvių vakaras vyks Tautos namų salėje, Kaune. Šios nuomai reikia skirti 300 eurų.

Vakaro metu dalinamoms padėkoms, raštams, vokams bei kitai spausdintai medžiagai prireiks 900 eurų.

Restorano paslaugos atsieis 1000 eurų, o mokyklai ketinama padovanoti lauko muzikinius instrumentus už 1000 eurų. Lygiai tiek pat norima skirti ir mokyklos direktorės dovanai: 1000 eurų vertės kelionės čekį. 

Nemenkesnę dovana norima nudžiuginti ir klasės vadovus. Tik į bendrą išleistuvių sumą šie pinigai nepridedami. Planuojama, kad kiekviena klasė atskirai surinks dar po 1000 eurų mokytojų kelionei.

REKLAMA
REKLAMA

Nepamirštos ir nenumatytos išleistuvių vakaro išlaidoms. Joms skiriama 300 eurų suma.

Tad viso, trims ketvirtokų klasėms, šventė kainuotų 4500 eurų bei kiekvienoje klasėje atskirai būtų renkama po 1000 eurų, dovanai mokytojai.

REKLAMA

Dėl sumų kalti patys tėvai

Internete pasklidus šiai informacijai, netrukus buvo išsiaiškinta, jog šis šventės planas parengtas Kauno Prano Mašioto pradinėje mokykloje. Beje, suderintas ir su ugdymo įstaigos vadove - rašoma, kad tai naujienos iš susirinkimo su direktore.

„Čia yra Mašioto mokykla, ten net lašišą ir kepsnius pietums vaikams duoda, o kasmetinė kelionė kažkur į užsienį visai klasei yra labai įprastas dalykas, taip pat kaip ir kasmėnesinės rinkliavos,“ - atskleidė Eglė.

Atsirado manančių, kad ketvirtokų išleistuvių šventei skirti 4500 – nieko baisaus.

„Tai nieko čia baisaus, apytiksliai vienam vaikui gaunasi po 70 eurų,“ - suskaičiavo socialiniame tikle diskutavęs vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tučtuojau sulaukė kritikos ir jam buvo priminta, kad prie šios sumos dar teks pridėti ir numatomas išlaidas klasės vadovų dovanoms: nuo kiekvienos klasės po 1000 eurų kelionei.

Kitų diskusijoje dalyvavusių nuomone, tokios situacijos kyla dėl pačių tėvų kaltės – neva jie turėtų aktyviau dalyvauti mokyklos veikloje ir siūlyti savo idėjas.

„Tėvai turi aktyviai dalyvauti mokyklos veikloje – dalyvauti susirinkimuose ir siūlyti savo idėjas. Nes tikrai yra daug tėvų, kurie nedalyvauja, o vėliau tik klausia: „po kiek renkam". Mano vaikas pernai baigė keturias klases. Buvo iškilmingas koncertas mokyklos salėje, pagyrimo raštai ypač gerai besimokantiems, simbolinės dovanos mokytojams. Po kelių dienų ekskursija vaikams. Rinkome gal po 20 eurų,“ - rašė diskusijoje dalyvavusi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reikia išgyvendinti pagaliau tas dovanas ir t. t. Mokytojai ir direktorė dirba savo darbą taip, kaip aš savąjį ar jūs visi. Kodėl mes tokių „dovanėlių” negauname? Sakysit - keisk darbą? Aš kategoriškai prieš rinkliavas, jeigu norėsiu padėkoti klasės auklėtojai ar kuriai kitai pedagogei, kažką nuo savo vaikų ir padovanosiu. Na, o jeigu bus taip, kad pasitaikys tokia „šauni” auklėtoja, kaip mano, tai nei ačiū nebus už ką pasakyti. Gal baikim su tom dovanom vieną kartą?“- ragino moteris.

„O įdomu paklausė, ko patys vaikai nori?! Jiems „dzin“ tos išleistuvės, jie nori atostogų ir pasiausti ant kokio batuto!“ - savo nuomonę išreiškė moteris.

REKLAMA

Direktorė nieko nežino

Tv3.lt žurnalistams susisiekus su mokyklos direktore, ji tikino, kad apie šį išlaidų sąrašą sužinojo tik šiandien ir nėra su juo susipažinusi.

„Aš pati susipažinau su šia medžiaga šiandien. Ką išplatino tėvai, jų ir reikėtų paklausti, iš kur jie gavo tą medžiagą.

Aš tikrai išsiaiškinsiu su klasės komitetu ir tada mes galėsime pasikalbėti. Dabar esu pastatyta prieš faktą, čia interpretacijos. Turėčiau įsigilinti,“ - telefonu kalbėjo mokyklos vadovė Aušra Burbienė.

Paklausta ar praėjusiais metais, išleistuvėms taip pat buvo skiriamos įspūdingos sumos, vadovė atsakyti negalėjo.

REKLAMA

„Tikrai nežinau, kokios sumos buvo. Čia klasės komiteto ir mokyklos tarybos reikalai, aš nedalyvauju tokiuose procesuose.

Žinau, kad šiemet išleistuvės bus švenčiamo birželio 1 dieną, Tautos namuose, todėl ir buvo daromas pasitarimas. Sumos nebuvo aptartos, tik patalpų nuomos bei kiek kainuoja visokie raštai. Tačiau tai apmokama mokyklos lėšomis,“ - prieš nutraukdama pokalbį dėstė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų