• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą skaitytojas su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas pavojingas vieno vairuotojo lenkimo manevras.

Ketvirtadienio vakarą skaitytojas su naujienų portalu tv3.lt pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas pavojingas vieno vairuotojo lenkimo manevras.

REKLAMA

Trumpoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip lengvasis automobilis pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET) ir neleistinoje vietoje lenkia kitą automobilį, sukeldamas avarinę situaciją.

Pasak atsiųstos medžiagos autoriaus, šis pažeidimas užfiksuotas kelyje Panevėžys-Radviliškis.

Remiantis KET, prieš pradėdamas lenkti, vairuotojas privalo įsitikinti, kad:

136.1. nė vienas iš važiuojančių paskui jį vairuotojų nepradėjo jo lenkti;

136.2. transporto priemonės, važiuojančios priekyje ta pačia eismo juosta, vairuotojas nerodo kairiojo posūkio signalo;

136.3. lenkimui būtina eismo juostos dalis yra laisva ir nebus kliudoma priešpriešiais atvažiuojančioms transporto priemonėms;

REKLAMA
REKLAMA

136.4. baigdamas lenkti, jis galės grįžti į savo eismo juostą, nesukliudydamas lenkiamai transporto priemonei;

136.5. lenkiant bus užtikrintas saugus atstumas nuo lenkiamos transporto priemonės.

137. Jeigu priekyje važiuojantis vairuotojas rodo kairįjį posūkio signalą ir yra persirikiavęs posūkiui į kairę (apsisukimui), važiuojantysis paskui jį privalo apvažiuoti sukančią transporto priemonę iš dešinės arba palaukti, kol priekyje važiuojantis vairuotojas atlaisvins eismo juostą.

REKLAMA

138. Lenkiamos transporto priemonės vairuotojui draudžiama trukdyti aplenkti didinant važiavimo greitį arba kitais veiksmais.

139. Jeigu su priešais važiuojančia transporto priemone prasilenkti sunku, kelią privalo duoti vairuotojas, kurio pusėje yra kliūtis. Nuokalnėse, pažymėtose atitinkamais kelio ženklais, esant kliūčiai, kelią privalo duoti žemyn važiuojančios transporto priemonės vairuotojas.

140. Lenkti draudžiama:

140.1. sankryžose šalutiniame kelyje ir pagrindiniame kelyje, pažymėtame kelio ženklais „Sankryža su šalutiniu keliu“, „Šalutinis kelias iš dešinės“, „Šalutinis kelias iš kairės“ arba „Pagrindinis kelias“, reguliuojamose ir lygiareikšmių kelių sankryžose;

REKLAMA
REKLAMA

140.2. geležinkelio pervažose ir likus 100 m atstumui iki jų;

140.3. kelių ruožuose, kur blogai matomas kelias;

140.4. pėsčiųjų perėjose;

140.5. vietose, kur važiavimo kryptimi yra daugiau kaip viena eismo juosta.

Skaudžios baudos

Įsigaliojus Administracinių nusižengimų kodeksui, buvo sugriežtintos nuobaudos už kai kuriuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus, ypatingai už tokius, kurie kelią pavojų saugiam eismui. Ir tas sugriežtinimas palietė ne tik vairuotojų pinigines.

Už lenkimą vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama lenkti ir įvažiavimą į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, privalomu tapo teisės vairuoti atėmimas.

Be piniginės baudos nuo 170 iki 230 eurų, vairuotojams privaloma skirti teisės vairuoti atėmimą nuo 3 iki 6 mėnesių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų