• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Afrikos Respublikoje „liūtų užkalbėtoju“ vadinamo vyro įkurtoje gyvūnų prieglaudoje laikoma liūtė antradienį sudraskė merginą, pranešė įstaigos vadovas.

Pietų Afrikos Respublikoje „liūtų užkalbėtoju“ vadinamo vyro įkurtoje gyvūnų prieglaudoje laikoma liūtė antradienį sudraskė merginą, pranešė įstaigos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kevinas Richardsonas, garsėjantis artimu bendravimu su liūtais, šių plėšrūnų laiko savo prieglaudoje Dinokengo laukinės gamtos draustinyje.

REKLAMA

Jis socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad drauge su „patyrusiu kolega“ antradienį išvedė tris liūtus pasivaikščioti po draustinį. Vienas iš plėšrūnų nusivijo impalą, o vėliau už mažiausiai 2 km susidūrė su 22 metų moterimi.

Richardsonas teigia, jog prieš šį kas savaitę rengiamą pasivaikščiojimą laikėsi visų procedūrų: įvertino, kaip toje teritorijoje yra pasiskirstę kiti „didžiojo penketo“ gyvūnai ir išsiuntinėjo „perspėjimą“, kad ten vaikštinės su liūtais.

REKLAMA
REKLAMA

Afrikos gyvūnų „ didžiajam penketui“ be liūtų dar priklauso raganosiai, drambliai, buivolai ir leopardai.

Moteris žuvo prie K. Richardsono vadovaujamos palapinių stovyklos. Jis sakė, kad nelaimė jį pribloškė.

„Ši jauna moteris nebuvo stovyklos viešnia, ji atlydėjo draugą tartis dėl darbo, – sakė jis. – Prieš išvykdami iš draustinio šiedu lankytojai fotografavo prie stovyklos, kur įvyko užpuolimas.“

„Jauki žavinga stovykla“ su penkiomis palapinėmis yra už valandos kelio automobiliu nuo Johanesburgo pagrindinio tarptautinio oro uosto, nurodoma K. Richardsono interneto svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dinokengo draustinio vadovybė nurodė, kad moteris buvo sudraskyta „saugomoje dalyje, neprieinamoje plačiajai visuomenei“, bet esančioje draustinio teritorijoje.

„Tai nebuvo vienas iš laukinių laisvai gyvenančių Dinokengo draustinio liūtų“, – nurodė administracija.

Kai kurie gamtosaugininkai sako, kad nelaisvėje veisiami liūtai nebijo žmonių ir neturėtų būti paleidžiami į laisvę – iš dalies dėl to, kad kelia didesnę grėsmę žmonėms.

Pernai interviu naujienų agentūrai „The Associated Press“ (AP) K. Richardsonas sakė, kad neveisia liūtų ir kad jo 1,3 tūkst. ha valdose esantys liūtai minta atiduotais kritusiais galvijais ir antilopėmis. Jis išreiškė viltį, kad jo bendravimas su liūtais, įskaitant glostymą ir žaidimą, padės atkreipti dėmesį į laukinių Afrikos liūtų padėtį. Šių gyvūnų skaičius per kelis pastaruosius dešimtmečius smarkiai sumažėjo.

REKLAMA

Richardsonas nepritaria PAR galiojančiai tvarkai, leidžiančiai klientams palyginti nedidelėse teritorijose medžioti nelaisvėje veisiamus liūtus. Jis AP sakė, kad daugelis jo prižiūrimų liūtų buvo išgelbėti nuo perdavimo tokių „medžioklės pusfabrikačių“ kompanijoms.

„Mane priėmė kaip praido (liūtų šeimynos) dalį. Bet turiu būti labai atsargus. Jie yra stambūs gyvūnai ir labai gerai moka parodyti, kaip jaučiasi“, – minėtame interviu sakė jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų