• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau antrą savaitę spaudžiantis šaltis verčia susimąstyti ne tik apie šiltesnę aprangą, bet ir apie maistą. Pasirodo, būtent valgydami tinkamą maistą tokiu oru galime padėti sau. Mat vieni produktai mus vėsina, o kiti, priešingai – mūsų kūną šildo ir padeda taupyti energiją.

Jau antrą savaitę spaudžiantis šaltis verčia susimąstyti ne tik apie šiltesnę aprangą, bet ir apie maistą. Pasirodo, būtent valgydami tinkamą maistą tokiu oru galime padėti sau. Mat vieni produktai mus vėsina, o kiti, priešingai – mūsų kūną šildo ir padeda taupyti energiją.

REKLAMA

Ką šiomis dienomis valgyti ir ko vengti, pataria specialistai.

Mitybos specialistė Kristina ruošia pietus. Pasak moters, dabar, kai taip spaudžia šaltukas, ypač svarbu tinkamai maitintis. Mat ir sveikais laikomi produktai dabar mums gali būti žalingi.

Kur kas geriau šalčiausiu metų laiku, pasak mitybos specialistės, valgyti mūsų kraštuose išaugintas daržoves.

Šiltas bei sotus maistas, karštos arbatos padės kūnui būti energingesniam ir geriau atsilaikyti prieš šalčio pavojus.

Kad žiemą nesušaltume, pasiėmėme medaus, dar imbiero, citriną. Na, o bulves padėkim šiltesniems laikams.

REKLAMA
REKLAMA

Ir tai - ne šiaip sau patarimas žiūrėti į savo lėkštę. Mat kai kurie maisto produktai kūną aušina, todėl žiemą netinka. Iš daržovių šiuo metu geriausia rinktis ankštines, tokias kaip pupelės, žirniai, lęšiai, na, o su pieno produktais vertėtų būti atsargiems.

Spaudžiant šalčiui specialistai siūlo gerti imbiero, ženšenio, gudobelės ir kitas žolelių arbatas, joms praaušus pagardinti šaukšteliu medaus. Sušildyti mus gali ir įvairios prieskoninės arbatos.

Išsamiau - reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų