REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Praeitos savaitės pabaigoje prasidėję neramumai Estijoje, dėl Bronzinio kario perkėlimo sukrėtė visą pasaulį. Neprotinga ir nediplomatiška Rusijos reakcija, riaušių kurstymas ir Rusijos jaunimo pareiškimai, jog „Rusija nebebus silpna“ tikrai verčia susimastyti kokia trapi yra Baltijos šalių laisvė ir nepriklausomybė. Jokia užsienio valstybė, net ir pati didžiausia, negali daryti įtakos bei spaudimo suverenios valstybės veiksmams savo šalyje, jeigu jie nepažeidžia kitos valstybės suvereniteto, tarptautinių sutarčių ir susitarimų bei žmogaus teisių. Estijos vyriausybės sprendimas į kitą vietą perkelti Bronzinio kario paminklą yra priimtas su derama pagarba istorijai bei nepažeidžiantis nė vienos valstybės suvereniteto, žmogaus teisių, tarptautinių sutarčių.
Deja, Lietuvos valdžios institucijos nesiima jokių deramų priemonių paremti Estiją, tačiau Jaunųjų konservatorių lyga, Lietuvos Sąjūdis ir Lietuvos Laisvės Kovotojų Sąjunga negali likti abejingi. Rytoj, gegužės 2 d. 12.00 val. prie Estijos ambasados (Mickevičiaus 4 a., Vilnius, Žvėryno mikrorajone) organizuojame palaikymo akciją.

Penktadienį, t.y. gegužės 4 d. 12.00 val. prie Rusijos ambasados (Latviu g. 53, Vilnius) Jaunųjų konservatorių lyga ir Lietuvos Sąjūdis organizuoja piketą dėl Taline Rusijos provokuojamų veiksmų. Kviečiame dalyvauti visus, kurie neabejingi situacijai Estijoje!

Jaunųjų konservatorių lyga



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų