REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Moters profilis feisbuke (nuotr. facebook.com)

Naktis iš antradienio į trečiadienį Kaune buvo paženklinta krauju. Tragiškoje avarijoje, kai milžinišku greičiu nuo pareigūnų spruko BMW automobilis su penkiais žmonėmis, užgeso net trys gyvybės.

16

Naktis iš antradienio į trečiadienį Kaune buvo paženklinta krauju. Tragiškoje avarijoje, kai milžinišku greičiu nuo pareigūnų spruko BMW automobilis su penkiais žmonėmis, užgeso net trys gyvybės.

REKLAMA

Labiausiai šalį sujaudino jaunos moters mirtis. Po avarijos paaiškėjo, kad 29-erių K.L. buvo šešių vaikų mama.

Kaip naujienų portalui tv3.lt trečiadienį teigė Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Eglė Andriuškienė, vaikai dėl mamos žūties patyrė didelį stresą.

Ji pabrėžė, kad jauna daugiavaikė mama dėl socialinių įgūdžių stokos, alkoholio arba narkotikų vartojimo buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

Du jauniausi moters vaikai anksčiau taip pat buvo iš jos paimti, tačiau pastebėjus teigiamus elgesio pokyčius moteriai grąžinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Sesutė su jauniausiu broliuku nelaimės metu buvo namuose, o vyresnis brolis – paliktas savaitiniame darželyje. Šiuo metu visi trys mažyliai yra Kauno klinikinėje ligoninėje, kur praleis iki 7 dienų.

REKLAMA

Vaikų gerovės centro „Pastogė“ darbuotojai intensyviai ieško globėjų šeimos, kuri priimtų savo žinion visus tris vaikučius, nes jau šiai akimirkai jie patyrė didžiulį išgąstį, tad specialistai daro viską, kad ateityje vaikams streso būtų kiek įmanoma mažiau“, – sakė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Feisbuke - rūpestingos mamos portretas

Vedėjos teigimu, paskutiniu metu moteris viena gyveno su savo vaikais, anksčiau jie glaudėsi Kauno Kartų namuose. Šeima buvo sekama, su jais buvo aktyviai dirbama.

Vis dėlto pažvelgus į K.L. feisbuko profilį, susidaro įspūdis, kad šešių vaikų mama – rūpestinga, mylinti savo vaikus. Nėra nė menkiausios užuominos, kad vienas vaikas gyvena su tėvu, o kiti du – globėjų žinioje.

REKLAMA
REKLAMA

Į socialinį tinklą įkelta daugybė vaikų nuotraukų. Mažyliai K.L. vadinami mažybiniais žodžiais, pristatomi vardais. Matyti, kad K.L. dalyvavo ir vaikų darželio kalėdinėje šventėje, džiaugėsi vaikų pasiekimais, fotografavo dukrytę prie papuoštos kalėdinės eglutės.

Nemažai nuotraukų, darytų Kūčių vakarienės metu. Matyti, kad vakaras buvo praleistas su vaikais ir seserimi. Ant vaišių stalo – kūčiukai, mandarinai bei kiti tradiciniai Kūčių vakaro patiekalai. Nei alkoholio, nei kitų kvaišalų nuotraukose, panašu, nėra.

Tiesa, reikėtų pastebėti, kad K.L. į feisbuką kėlė nemažai savo asmenukių.

Jose ji drąsiai rodo savo dideles tatuiruotes, didžiuojasi atliktu geliniu nagų lakavimu, akiniais nuo saulės. Reikėtų pastebėti, kad šešių vaikų mama, vos 29-erių metų kaunietė, kone visose nuotraukose demonstruoja nėščiosios pilvą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Feisbuko profilyje nėra vakarėlių akimirkų, nematyti ir vyrų, galimų draugų ar sugyventinių, nuotraukų. 

Visa tai sudaro, panašu, teigiamos asmenybės vaizdą.

Priminė kitą tragediją

Vis dėlto, primename, kad E.Andriuškienė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vėdėja, yra sakiusi, kad šeima dėl socialinių įgūdžių stokos, kvaišalų arba narkotikų vartojimo, buvo stebima.

Po šiurpios avarijos Kaune tv3.lt skaitytojai prisiminė dar vieną Lietuvą sukrėtusią tragediją - prieš metus, kaip įtariama, mirtinai patėvio ir motinos uždaužytą keturmetį Matuką. 

Tada pastebėta, kad įtariamos vaikžudės feisbuko profilis taip pat mirgėjo jaukiomis šeimyniškomis nuotraukomis, kurių centre - besišypsanti motina, patėvis ir, tariamai, laimingas vaikas. Buvo matyti vaizdai, kuriuose šeima idiliškai bendrauja su mažyliu, šypsosi, jį bučiuoja. Netrukus abu sugyventiniai sėdo į teisiamųjų suolą dėl žiauraus berniuko nužudymo. 

REKLAMA

Visa tai - tuštybės mugė

Vadinasi, galima teigti, kad viešai demonstruojamas kaunietės gyvenimas nebuvo toks tyras ir nekaltas, koks galėtų pasirodyti tik pažvelgus į socialinius tinklus.

Vis dėlto, pamatytos nuotraukos ir įrašai atskleidžia daugybės lietuvių veidą: šeimos nuotraukos, laisvalaikio vaizdai. 

Psichologas Andrius Kaluginas įsitikinęs, kad visas feisbukas tėra tuštybės mugė. „Nėra kitų žodžių, kurie geriau apibūdintų socialinius tinklus. Tuštybė yra įdomi visiems.

Ten dedama viskas dėl patiktukų, o tai - tuštybės mugė. Tai tam tikras bandymas sulaukti dėmesio. Ten mažai ką domina realybė.

Žiūrint į feisbuko platformą iš psichologinės pusės, feisbuko paskirtis - transliuoti norimą socialinį įvaizdį.

REKLAMA

Reiškia, rodai tai, kokiu nori, kad tave matytų. Jei nori, kad tave matytų linksmą, tai tokias nuotraukas ir keli. Jei nori parodyti, kad tau depresija - keli atitinkamas nuotraukas, įrašus, vaizdelius.

Mamytės deda vaikelių pirstelėjimo intonacijas, nes nori pasirodyti labai rūpestingos ir atsakingos, tačiau jos niekada nedės savo reakcijos į vaiko sudaužytą lėkštę.

Nuotrauka, kur mama su vaikais šypsosi, gali būti padaryta vos vieną kartą, nes tai - tiesiog retenybė jų šeimoje.

Aš manau, kad feisbukas atspindi daugiausiai 50 procentų realybės. Tikrai būname ir susivėlę, ir nesiprausę, ir valgome nebūtinai visada taip, kaip rodome nuotraukose.

Tikėtina, kad ta moteris norėjo suformuoti save kaip puikią mamą, tačiau nepamirškime, kad feisbuke - 80 procentų šlamšto“, - kalbėjo A.Kaluginas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų