REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nieko neteisiame, bet jei ne policijos pareigūnai, mes matytume jaunuolius gyvus“, - taip trumpą pokalbį su tv3.lt žurnalistu pradėjo žmogus iš tragišką avariją Kaune patyrusio 22 metų BMW vairuotojo Vilmanto Masevičiaus artimųjų aplinkos.

„Nieko neteisiame, bet jei ne policijos pareigūnai, mes matytume jaunuolius gyvus“, - taip trumpą pokalbį su tv3.lt žurnalistu pradėjo žmogus iš tragišką avariją Kaune patyrusio 22 metų BMW vairuotojo Vilmanto Masevičiaus artimųjų aplinkos.

REKLAMA

Tiesa, pareigūnų argumentai dėl prasidėjusių gaudynių taip pat geležiniai. Mat jei dideliu greičiu skriejęs automobilis būtų mirtinai sužalojęs atsitiktinius žmones, tada į pareigūnų daržą skrietų akmenys su užrašu, „kodėl neužkirtote kelio nelaimei..?“.

Deja, bet po fakto tokie pasvarstymai nebeturi didelės reikšmės. Mat niekas nesugrąžins staiga užgesusių trijų jaunų žmonių gyvybių.

Išgėręs nevairuodavo

Paprašytas plačiau papasakoti apie V. Masevičiaus būdą bei įpročius, jaunas vyras apie tragišką lemtį pasitikusį jauną vyrą galėjo pasakyti tik geriausius žodžius:

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ir mūsų giminės niekada nesame matę jo agresyvaus. Jis buvo nuoširdus ir niekada nėra pasitaikę atvejo, kad išgėręs sėstų prie vairo. Apie jį visi buvo tik pačios geriausios nuomonės“, - pasakojo tv3.lt pašnekovas.

REKLAMA

Patikslinus klausimą dėl pomėgio greičiui, Vilmantą pažįstantis jaunas vyras tikino: „Jis buvo normalus žmogus. Taip šiek tiek mėgo greitį, bet ne kažkokius svaiginančius dalykus.“

Anot jo, automobilyje su Vilmantu važiavę asmenys buvo jo draugai. „Taip, draugai, ir gana artimi. Jį turbūt išgąsdino policijos pareigūnai. Aišku, neteisiame nieko, bet jei ne jie, mes matytume jaunuolius gyvus“, - pokalbį užbaigė tv3.lt pašnekovas.

Papildyta 15.48 val.

Netiki, kad sprukti nusprendė pats

Kitas Vilmantą pažinojęs vyras, kuris sutiko trumpai pakomentuoti tragediją –žuvusiojo kolega.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu jo bendradarbis ir dirbau su tuo žmogumi. Tikrai nepasakyčiau, kad jis taip pasielgė (spruko nuo policijos pareigūnų – aut. past.) savo noru. Vien iš policijos pateiktos vaizdo medžiagos matosi, kad jis norėjo sukti į dešinę kelio pusę ir sustoti.

Bet, greičiausia, kažkas iš automobilyje šalia buvusių asmenų liepė pasielgti kitaip ir jis priėmė tą sprendimą (padidinti greitį ir sprukti nuo pareigūnų – aut. past)...“, - savo nuomonę išsakė V. Masevičiaus pažįstamas.

Pražūtingas greitis

Avarija, kurioje trys žmonės žuvo, o dar du buvo sužaloti, įvyko automobiliui BMW bandant pabėgti nuo policijos pareigūnų.

Naktį iš antradienio į trečiadienį, apie 3.20 val., Kaune esančioje Nuokalnės gatvėje policijos pareigūnams nestojęs stabdomas automobilis po kelių minučių rastas prieš įvažiuojant į Šiaurės prospekto ir S. Žukausko gatvių žiedinę sankryžą, mašina buvo atsitrenkusi į stulpą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvykę greitosios pagalbos darbuotojai 22 metų vairuotojui ir dviem keleiviams – priekyje sėdėjusiam 20 metų vaikinui ir gale sėdėjusiai 29–erių metų moteriai – konstatavo mirtį. Dar du keleiviai – 22 metų gale sėdėjusi mergina ir jos bendraamžis – sunkios būklės išvežti į ligoninę, jų būklė stabili, pavojaus gyvybei nėra.

Policijos duomenimis, automobilis lėkė itin dideliu greičiu (daugiau kaip 140 km/val.), o juo vykę asmenys nebuvo prisisegę saugos diržų, nesuveikė oro pagalvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų