REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius nežais apie porą mėnesių. Nors krepšininkui prieš penkias dienas lūžo delnakaulis, klaipėdietis dalyvauja komandos pratybose.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius nežais apie porą mėnesių. Nors krepšininkui prieš penkias dienas lūžo delnakaulis, klaipėdietis dalyvauja komandos pratybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškart pajuto, kad kažkas negerai

„Treniruojuosi tam, kad neužsisėdėčiau namie. Norisi pajudėti ir tiek. Darau tai, ką galiu. Su traumuota ranka neatlieku jokių pratimų“, – tv3.lt aiškino A. Butkevičius.

REKLAMA

Jam praėjusį trečiadienį, Europos taurės turnyro rungtynėse su Turino „Fiat“, lūžo delnakaulis. Arnas bandė blokuoti metimą ir dešine ranka stipriai tvojo į lentą.

„Kažkas trakštelėjo, – prisiminė krepšininkas. – Buvo momentinis skausmas. Iškart jaučiau, kad kažkas negerai.“

A. Butkevičiui penktadienį atlikta delno operacija. Ranka kelias dienas buvo gipse, o pirmadienį įtvirtinta longetėje.

„Kaip jaučiuosi? Kaip su viena ranka, – šypsojosi puolėjas. – Kasdien laukia įvairios procedūros. Ranka gis penkias savaites, vėliau bus poros savaičių atsigavimo laikotarpis. Taigi grįšiu po poros mėnesių. Tikiuosi, greičiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Traumos neatsiranda iš niekur

Arnas praleis ne tik „Lietuvos ryto“, o ir šalies rinktinės mačus. Nacionalinė komanda vasario 23-ąją namie rungtyniaus su vengrais, o 26-ąją – Kosovo krepšininkais.

A. Butkevičius žaidė pirmuosius du 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyro susitikimus. 25-erių puolėjas rinko devynis taškus ir 10,5 naudingumo balų.

„Traumos niekuomet nėra laukiamos. Po jų krenta forma. Laikas be krepšinio visada atsiliepia. Niekada nenori iškristi iš ritmo. Be to, negali padėti komandai. Nuotaikos visuomet neigiamos“, – neslėpė Arnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis dėl traumos praleido pusę praėjusio sezono. Įvairios sveikatos problemos krepšininką kamuoja kone visą karjerą.

„Nežinau, gal esu kažkoks nelaimingas? Traumos neatsiranda iš niekur, jas patiriu po įvairių kontaktų – nesėkmingai padėta koja, smūgis į lentą“, – vardijo A. Butkevičius.

Su Simu Galdiku nebendrauja

Puolėjas į „Lietuvos rytą“ atvyko gruodžio viduryje, kai kartu su Mindaugu Girdžiūnu paliko „Neptūną“.

Toks dviejų klaipėdiečių pasirinkimas užrūstino Klaipėdos komandos kapitoną S. Galdiką. Jis Arno ir Mindaugo pasirinkimą lygino su žmonos išdavyste. Esą abu krepšininkai neverti Klaipėdos bei „Neptūno“ vardų. S. Galdikas sakė, kad kare buvusiems komandos draugams neneštų šovinių, nes jie, būdami savi, šaudo į nugarą.

REKLAMA

„Kokie mūsų santykiai su Simu? Jokie. Su juo nešnekėjau. Dar kai žaidžiau „Neptūne“, nebuvo taip, kad būtume labai gerais draugais. Tiesiog buvo darbiniai santykiai. Išėjau iš klubo, nebendraujame ir tiek“, – neslėpė Arnas.

„Lietuvos ryto“ trečiadienį laukia labai svarbios Europos taurės turnyro rungtynes su Sankt Peterburgo „Zenit“. A. Butkevičius tikisi, kad jo komanda parodys charakterį ir parsiveš taip reikalingą pergalę.

„Raktas būtų protingas žaidimas puolant ir, be abejo, gynyba. Vilniuje apsiginti nepavyko, bet jei tai padarysime Rusijoje, pergalė bus“, – neabejoja „Lietuvos ryto“ puolėjas.

Arnas tiki, kad Vilniaus komandai pavyks prasibrauti į atkrintamąsias Europos taurės turnyro varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų