REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Naujausia mada Tailande: odos balinimo operacijos (nuotr. facebook.com)

Tailande vis daugiau populiarumo sulaukia penių balinimo paslaugos, ir ši naujausia mada daugeliui iššaukia nuoširdžias abejones. Nori ar nenori, kyla klausimas: ar neperlenkiama šiuo atveju lazda grožio industrijoje?

9

Tailande vis daugiau populiarumo sulaukia penių balinimo paslaugos, ir ši naujausia mada daugeliui iššaukia nuoširdžias abejones. Nori ar nenori, kyla klausimas: ar neperlenkiama šiuo atveju lazda grožio industrijoje?

REKLAMA

Odos balinimo procedūra jau seniai yra madoje daugelyje Azijos šalių, kur „tamsumas“ asocijuojasi su fiziniu darbu atvirame ore, o iš to seka ir kita išvada – nepriteklius.

Tačiau penių balinimas – kažkas nauja net ir išrankioje grožio industrijoje. Vaizdo įrašas, pasakojantis apie šią procedūrą, netrukus užėmė pirmaujančias pozicijas socialiniuose tinkluose. Tailando sveikatos apsaugos ministerija iškart suskubo išplatinti perspėjimą dėl panašaus pobūdžio kosmetinių operacijų.

Kas gi motyvuoja žmones, kurie ryžtasi tokiai procedūrai? „Aš norėčiau užtikrinčiau jaustis plaukimo kelnaitėse“, – paaiškino leidiniui BBC neseniai tokią procedūrą atlikęs pacientas.

REKLAMA
REKLAMA

30-metis vyras papasakojo, kad pirmasis etapas (o jų išvis net penki) jam buvo atliktas prieš porą mėnesių, ir nuo tol jis pastebi aiškų skirtumą savo genitalijų atspalvyje.

REKLAMA

Viso tokia paslauga kainuoja apie 650 dolerių.

Kam to reikia?

Paslaugas teikianti Tailando klinika „Lelux Hospital“ pasakoja, kad jos specialistai su lazeriu sumažina paciento pigmento melanino kiekį, o tai padeda „nubalinti“ odą.

Per dvi dienas klinikos žinutė „Facebook“ su išsamiomis fotografijomis ir iliustracijomis surinko daugiau nei 19 tūkst. pasidalijimų. Vartotojų komentarai yra labai įvairūs – nuo paniekos ir tulžies liejimo iki nuostabos ir pajuokavimų. Daugelis tiesiog klausia: kam to reikia?

Kai kas juokais argumentavo, kad nubalinto penio savininkas galės naudotis juo kaip žibintuvėliu.

Viena mergina rašė, kad nesupranta, kodėl taip aršiai aptarinėjama spalva, juk jai visuomet atrodė, kad šiame reikale daug svarbiau dydis ir įgūdžiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Lexus Hospital“ atstovas internetiniam leidiniui BBC pasakojo, kad prieš keturis mėnesius klinika pradėjo lytinių lūpų balinimo operacijas. Kas mėnesį į juos kreipiasi 20-30 vyrų ir moterų. Kai kurie atvyksta iš Mianmaro, Kambodžos ar Honkongo.

„Tai labai populiaru tarp gėjų ir transvestitų, kurie ypač rūpinasi savo intymių zonų išvaizda. Jie nori atrodyti puikiai visais atžvilgiais“, – aiškino jis.

Grėsmė seksui?

Tailando sveikatos apsaugos ministerija perspėja žmones išsaugoti sveiką protą ir prisiminti pašalinius efektus, tokius kaip uždegimas, randai ir skausmo pojūtis.

Maža to, gydytojai perspėja, kad balinimo procedūra gali negatyviai atsiliepti paciento reprodukcinėms funkcijoms ir netgi sumažinti jo galimybes užsiimti seksu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu, anot medikų, šviesinimo efektas nėra nuolatinis: po tam tikro laiko natūrali odos spalva vis tiek sugrįš, tačiau dėl patirto poveikio pigmentas gali pasiskirstyti netolygiai, negražiomis dėmėmis.

„Lazerinis penio balinimas yra niekam nereikalingas ir pavojingas pinigų švaistymas ir rizika sulaukti daugiau negatyvių, negu lauktų rezultatų“, – pareiškė į problemos aptarimą įsuktas Tailando sveikatos ministras Thongchai Keeratihuttayakornas.

Laikai keičiasi

Paskutinius dešimtmečius odos balinimas tapo itin populiarus Pietryčių Azijos šalyse. „Lelux Hospital“ atstovų teigimu, daugiau nei pusė jų klinikos klientų prašo būtent tokio pobūdžio paslaugų.

REKLAMA

Šiame regione šviesesnė oda reiškia, kad žmogus nepriklauso darbo klasei ir nedirba laukuose.

Rinkoje yra gausu kosmetinių priemonių, skirtų balinti odą, kurių reklamos nuolat išprovokuoja įvairiausius skandalus ir audringus aptarimus visuomenėje. Pavyzdžiui, balinančio kremo reklama sykį buvo iškabinėta ant Bankoko viešojo transporto atlošų su užrašu: „Čia gali sėdėti tik baltieji“.

Kita kosmetologijos įmonė buvo priversta atšaukti savo reklamą, kurią vartotojai soc. tinkluose apkaltino rasizmu. Jame žymi vietos aktorė tikina, kad už savo sėkmę turi būti dėkinga šviesiai odai.

Tiesa, pastaruoju metu situacija jau nebėra tokia aštri, kaip anksčiau. 2014-ųjų „Miss Tailandas“ konkurso organizatoriai ir žiniasklaida pastebėjo, kad jo nugalėtoja Nonthawan „Maeya“ Thongleng buvo gerokai tamsesnės odos negu tipinės pretendentės šiuose konkursuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų