REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Gaisras (asociatyvi nuotr.) nuotr. Broniaus Jablonsko

Apie lygiai prieš 20 metų, 1998-ųjų sausio pradžioje, Pagėgiuose kilusį itin pavojingą gaisrą tv3.lt portale galėjote perskaityti visiškai neseniai. Tąkart išgelbėti pavyko net 11 vaikų gyvybes, kurių dauguma buvo mažamečiai.

29

Apie lygiai prieš 20 metų, 1998-ųjų sausio pradžioje, Pagėgiuose kilusį itin pavojingą gaisrą tv3.lt portale galėjote perskaityti visiškai neseniai. Tąkart išgelbėti pavyko net 11 vaikų gyvybes, kurių dauguma buvo mažamečiai.

REKLAMA

Plačiau apie šį gaisrą galite pasiskaityti susijusiose naujienose arba paspaudę šią nuorodą: 20 metų po kraupios dramos Pagėgiuose: mirtinos liepsnos gviešėsi 11 vaikų gyvybių

Naujienų portalui tv3.lt pavyko susisiekti su vienu iš gelbėjimo operacijos dalyvavusiu vyru. Net ir po 20 metų Leonas Jakutis prisimena tą gaisrą tarsi jis būtų įvykęs vakar. Tiesa, didvyriu vyras savęs nelaiko, tikina tiesiog daręs tai, kas buvo būtina.

- Sugrįžkite į tą dieną, kai teko pasigrumti tiek už savo, tiek už daugybės vaikų gyvybes...

REKLAMA
REKLAMA

- Taip, sunku būtų pamiršti. Tąkart gaisras kilo, kai viename iš kambarių kažkoks skuduras nukrito ant tokių kaitinimo spiralių. Tas skuduras užsidegė, namas medinis, tad tiek ir tereikėjo. Triaukščiame pastate gaisras kilo antrajame aukšte. Ir jis plito labai sparčiai.

REKLAMA

Pamenu, kaip netikėtai prie mūsų kambario durų atsirado tokia mergaitė su visiškai maža sesute. Su draugu ne iš karto supratome, kas vyksta. Bet iškišęs galvą pro duris pamačiau juodus dūmų kamuolius.

- Kaip elgėtės tuomet?

- Nieko negalvojęs bandžiau išnešti tas dvi mergaites koridoriumi į lauką. Bet greitai teko grįžti. Dūmai buvo tokie tiršti, kad vos neuždusau. Pagalvokite, visokios plastmasės degė, labai nuodinga. Tada mes pro langą išlipome ir nusileidome kopėčiomis.

- Bet gaisro niokojamame name, trečiajame aukšte, be suaugusiųjų liko „įkalinti“ dar 9 vaikai...

REKLAMA
REKLAMA

- Taip, pasisekė, kad tarp jų buvo vyresnių vaikų. Jie nepradėjo panikuoti, o atidarė langus ir nulipo patys. Dar mokinukai buvo, bet pasielgė kaip tikri suaugusieji. Mums tereikėjo tik juos paraginti.

- Tai iš kur tiek drąsos?

- Tos drąsos per daug nebuvo. Padarėme ką privalėjome ir viskas. Jokios garbės neieškojome. Pamenu, kad buvo ruošiamasi Kalėdų eglutės šventei, viso organizavo, o mes dviese kaip tik atsidūrėme tame pastate. Ir įvyko tas gaisras. Tiek daug vaikų buvo, kai pagalvoji. Tai apie šventes po to gaisro niekas nebegalvojo. Svarbiausia – visi gyvi ir sveiki liko.

- Ar tas pastatas dar buvo atstatytas?

- Atstatė tą gaisro nuniokotą pastatą, gražiai sutvarkė.

- O ta šeima, kurios kambaryje kilo gaisras, ar dar gyvena ten pat?

- Ten buvo tvarkinga šeima. Po gaisro jie išsikraustė gyventi kitur.

- Gal užaugusios mergaitės (vienai dabar turėtų būti apie 25 metai, o kitai – 21-eri) bandė su jumis susisiekti ir padėkoti už išgelbėtas gyvybes?

- Po to, kai ta šeima išsikraustė, nebeteko su jais susitikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų