REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Kepta višta (nuotr. 123rf.com)

Ar namuose švenčių proga planuojate iškepti vištą ir nudžiuginti savo artimuosius? Tai padės padaryti šis paprastas gardžios vištos receptas.

12

Ar namuose švenčių proga planuojate iškepti vištą ir nudžiuginti savo artimuosius? Tai padės padaryti šis paprastas gardžios vištos receptas.

REKLAMA

Vištiena puikiai tiks tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.

Keptai vištai reikės:

Nepjaustytos vištos, 

6 česnako galvučių.

2 šaukštų sviesto,

sultinio,

druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1.  Kruopščiai nuplaukite vištos išorę ir vidų, švelniai perbraukite popieriniu rankšluosčiu,

2. Naudodamiesi savo pirštais, švelniai pakelkite vištos odą viršuje ( šalia kaklo) ir švelniai patraukite į viršų. Savo ranka atsargiai atskirkite odą nuo krūtinės ir šlaunies mėsos,

Paimkite pusę česnako galvos ir įdėkite ją tarp odos ir šlaunies mėsos. Likusią česnako dalį  pabarstykite ją visos vištienos viduje,

REKLAMA
REKLAMA

3. Sviestu ištepkite visą vištos išorę, gausiai pabarstykite pipirais ir druska,

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite vištą apie 25 minutes,

5. Po 25 minučių ištraukite vištieną, apipilkite sultiniu ir kepkite dar 20 minučių,

6. Iškepus vištą dėkite į lėkštę su daržovėmis ar kitais mėgstamais garnyrais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų