REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
74
Ramūnas Butautas (nuotr. Elta)

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda greitai turės naująjį vyriausiąjį trenerį. Juo turbūt taps Ramūnas Butautas.

74

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda greitai turės naująjį vyriausiąjį trenerį. Juo turbūt taps Ramūnas Butautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalo tv3.lt žiniomis, Panevėžio klubo vadovai jau pasiekė susitarimą su Libano rinktinė dabar treniruojančiu R. Butautu. Liko tik padėti parašus ant sutarties. Kaunietis pareiškė norintis diriguoti „Lietkabeliui“.

REKLAMA

Kai iš „Lietkabelio“ vyr. trenerio posto buvo atleistas latvis Artūras Štalbergas, ekipos žaidimas smarkiai suprastėjo, pasipylė pralaimėjimai. Ukrainietis Vitalijus Čiornas akivaizdžiai nesusitvarko su pagrindinio stratego pareigomis.

Didžiausia R. Butauto, kaip trenerio, karjeros pergalė – 2007 metais su Lietuvos rinktine laimėta bronza Europos čempionate. Tiesa, jau 2009-aisiais žemyno pirmenybėse buvo patirtas fiasko – užima 11 vieta.

REKLAMA
REKLAMA

Tada kilo nemenkas skandalas, kad į nacionalinę komandą buvo pakviestas gynėjas Andrius Mažutis, kuriam tokios varžybos buvo akivaizdžiai per aukšto lygio.

Legendinio Stepo Butauto sūnus 2005 metais tapo pasaulio jaunimo čempionu. Jis su „Šiaulių“ klubu dukart laimėjo LKL bronzą, treniruodamas Rygos VEF tris sykius triumfavo Latvijos čempionate.

2009-2010 m. R. Butautas trumpai treniravo Kauno „Žalgirį“, bet dėl įžūlaus tuomečio klubo savininko Vladimiro Romanovo kišimosi į komandos žaidimą paliko pajėgiausią Lietuvos ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaunietis dar yra dirbęs su „Doneck“, Rygos ASK, „Astana“, moterų „LKKA-Kaunas“ komanda. Astanoje R. Butautas susidūrė su panašiomis problemomis kaip ir „Žalgiryje“. Klubo vadovas praeityje garsus krepšininkas Valerijus Tichonenka nuolat nurodinėjo treneriui, kaip turi žaisti komanda. Beje, R. Butautą Kazachstano ekipai rekomendavo geras V. Tichonenkos bičiulis Arvydas Sabonis.

2011 metais R. Butautą VEF klubui įsiūlė dabartinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairininkas Rimas Kurtinaitis, kai pastarajam kontraktą pasiūlė Maskvos srities „Chimki“. Abu jie anksčiau kartu treniravo Lietivos rinktinę.

REKLAMA

R.Butautas yra ir artimas „Lietuvos ryto“ viceprezidento Lino Kleizos draugas. R. Butautas labai daug prisidėjo, kad L. Kleiza taptų aukščiausio lygio žaidėju.

Kauniečio auklėtiniais „Lietkabelyje“ taptų broliai Kšyštofas ir Darjušas Lavrinovičiais, Simas Jasaitis – tie patys, kurie atstovavo rinktinei, kai jai dirigavo R. Butautas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų