REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Sniegas (nuotr. Fotodiena.lt)

Savaitgalį toliau vyraus permainingi orai. Daugiausia kritulių numatoma penktadienį, kitomis dienomis jų bus mažiau. Tačiau visas savaitgalis bus itin vėjuotas. Naktimis gali susiformuoti plikledis.

20

Savaitgalį toliau vyraus permainingi orai. Daugiausia kritulių numatoma penktadienį, kitomis dienomis jų bus mažiau. Tačiau visas savaitgalis bus itin vėjuotas. Naktimis gali susiformuoti plikledis.

REKLAMA

Rytojaus dieną lietus bei šlapdriba bus gausesni. Temperatūra dieną pakils iki 1–3 laipsnių šilumos, pajūryje bus apie 7 laipsniai šilumos.

Šeštadienį bus labai vėjuota

Šeštadienio naktį daug kur taip pat numatomi krituliai. Naktį ir rytą vietomis plikledis. Pajūryje pietvakarių vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra kris iki 1 – 2 laipsnių šilumos, pajūryje bus 4 laipsniai šilumos.

Dieną šils iki 1–2 laipsniai šilumos, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos. Tai bus beveik tiek pat, kiek ir naktį. Vakariniuose rajonuose vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s.

REKLAMA
REKLAMA

„Bus vėjuotas savaitgalis. Rytoj numatomi mišrūs krituliai. Bus ne šilta, dabar išėjus į lauką yra labai šilta, tai šis šiltas oras bus naktį, na bus vis tiek apie 0 laipsnių. O dieną ta šiluma trauksis, dėl to dieną temperatūra beveik nekils. Bus 2 – 3 laipsniai ir viskas“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Sekmadienį kritulių bus mažai

Sekmadienio naktį temperatūra nukris iki 1 – 3 laipsnių šalčio, pajūryje iki 3 laipsnių šilumos. Trumpi krituliai numatomi tik pajūryje.

„Tiek šeštadienis, tiek sekmadienis numatomi beveik be kritulių, tačiau penktadienį jų bus“, – kalbėjo sinoptikas.

Dieną šils iki 0 – 2 laipsnių šilumos, pajūryje iki 4 laipsnių šilumos. Kritulių bus nedaug, tik Vilniuje ir pajūryje trumpai pasnigs, iškris šlapdriba.

Ar formuosis plikledis?

Artimiausiomis naktimis, kai kur plikledis yra įmanomas.

„Jeigu tik kur nors pragiedrės naktį, tai tuomet šaltukas ir kils. Dabar yra šlapia bei drėgna, tai ta drėgmė stingsta į ledą. Todėl viskas priklauso nuo to, ar tik pragiedrulys šmėstelės naktį, ar ne. Jei nešmėstelės viskas bus gerai. Tikėtina, kad šalies pietryčiuose jis gali susidaryti, smėlėtoje Dzūkijoje“, – kalbėjo sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitę orai bus panašūs

Pirmadienio naktį vės iki minus 1 – 0 laipsnių. Menki krituliai numatomi tik Vilniuje.

Dieną bus nuo 0 iki poros laipsnių šalčio, pajūryje iki 1 laipsnio šilumos. Rytinėje Lietuvos dalyje gali pasnigti, kitur krituliai neprognozuojami.

Kitomis dienomis temperatūra išliks panaši. Vyraus mišrūs krituliai. Tikra žiema dar neateina.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 2 – 5 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +5 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +5 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +3 laipsniai, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +2 laipsniai, Neryje (Vilniuje) +2 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +3 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +2 laipsniai, Kuršių mariose +3 laipsniai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų