REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Vištienos krūtinėlė su ryžiais

Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tinklaraštininkė, receptais besidalijanti feisbuko grupėje „Kartą virtuvėje“ siūlo pagaminti vištienos krūtinėlę su saldžiarūgščiu padažu ir ryžiais. 

5

Pats metas pasirūpinti pietumis arba gardžia vakariene. Tinklaraštininkė, receptais besidalijanti feisbuko grupėje „Kartą virtuvėje“ siūlo pagaminti vištienos krūtinėlę su saldžiarūgščiu padažu ir ryžiais. 

REKLAMA

Jums reikės: 

800 g vištienos krūtinėlės; 3 skiltelės česnako; 1 morkos; 200 g konservuotų ananasų; 500 g naminio pomidorų padažo arba kito saldžiarūgščio padažo; druskos; pipirų;

*Naminis pomidorų padažas: 3 kg pomidorų; 4 paprikų; 5 svogūnų; 1 česnako; 1 st. cukraus; 5 valgomų šaukštų druskos; 150 ml acto; 1 šaukštelio maltų pipirų; 1 šaukštelio cinamono; trupučio kalendros, baziliko.

Virti apie valandą, pabaigoje supilti actą ir sudėti česnakus. Padažą galite pasiruošti iš vakaro, kad nereikėtų gaminant vištieną ilgai sugaišti. Taip pat padažas gali būti kitoks - toks, kokį mėgstate jūs arba jūsų šeima. 

REKLAMA
REKLAMA

Galima išvirtą masę „blenderiuoti“, galima palikti ir taip kaip yra. Aš išbandžiau abu variantus. Vištienai naudoju tą be "blenderio" variantą :).

REKLAMA

Vištienos krūtinėlę supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Suberiame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame ant vidutinės ugnies. Ant viršaus suberiame kubeliais pjaustytą morką.

Kepame apie 20 minučių. Tuomet sudedame smulkintą česnaką, pjaustytus ananasus, padažą, jei reikia - druskos, pipirų. Pakepame-patroškiname dar 5 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų