REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisijos, analizuojančios parlamentaro Artūro Skardžiaus šeimos interesus energetikoje, tyrimas eina į pabaigą.

Seimo Antikorupcijos komisijos, analizuojančios parlamentaro Artūro Skardžiaus šeimos interesus energetikoje, tyrimas eina į pabaigą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisija trečiadienį apklaus paskutinį liudytoją ir imsis išvadų svarstymo. Jos vadovas liberalas Vitalijus Gailius prognozuoja, kad komisijos nariai gali jas spėti ir patvirtinti bei baigtų darbą. Tokiu atveju Seimui išvados teikiamos jau kitą savaitę. Išvadas komisiją Seimas yra įpareigojęs pateikti iki lapkričio 10-osios.

REKLAMA

Parlamentarai ketina apklausti energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną ir išsiaiškinti, kodėl ministerija komisijai pateikė šiek tiek skirtingas nuomones apie A.Skardžiaus teiktas pataisas atsinaujinančios energetikos srityje.

„Jeigu ministras pasirašė po vienu išaiškinimu, o paskui pasirašė ir po kitu, patikslinančiu išaiškinimu, tai kas lėmė, kad jis keičia savo nuomonę. (...) Kas vyksta ministerijoje, kad iš karto negali suformuoti teisingos pozicijos? Kuria dabar tikėti?“, - BNS teigė Antikorupcijos komisijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba Antikorupcijos komisijai yra pareiškusi, kad A. Skardžiaus teiktos pataisos galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jo šeima ar kai kurie giminės turi interesų.

A. Skardžius savo kaltę neigia ir tikina, kad pataisas teikė siekdamas sumažinti elektros kainas vartotojams.

Komisija yra išsiaiškinusi, kad A. Skardžiaus šeimos iš dalies valdoma Baltarusijos įmonė „Investenergostroj“ vėjo elektrinių projektą finansavo savo akcininkų ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ banko „Belgazprombank“ paskola, o elektrą įmonė brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisija taip pat bus supažindinta su informacija iš Vyriausios tarnybinės etikos komisijos, kad A. Skardžius tinkamai deklaravo, kad jo žmona yra suteikusi paskolą „Investenergostroj“.

Komisijos atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė BNS pranešė, kad A. Skardžius neprivalėjo deklaruoti, kad dalį paskolos jo šeima jau yra atgavusi.

„Komisijos nuomone, paskolos dalies grąžinimas neturėtų būti laikomas atskiru ar savarankišku ir pagal įstatymą deklaruotinu sandoriu (...) Jeigu ta paskola yra grąžinama, tada deklaracijoje reikės patikslinti nurodant, kad sandoris yra pabaigtas. Svarbu, kad būtų sandorio pradžia laiku deklaruota“, - teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų