• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai nutiko prieš beveik 21-erius metus, 1996-ųjų lapkričio 19-sios pavakarę, Telšiuose. Kaip rašoma laikraštyje „Akistata“, tokio nusikaltimo nebuvo nuo audringų 1992-1993-ųjų.

Tai nutiko prieš beveik 21-erius metus, 1996-ųjų lapkričio 19-sios pavakarę, Telšiuose. Kaip rašoma laikraštyje „Akistata“, tokio nusikaltimo nebuvo nuo audringų 1992-1993-ųjų.

REKLAMA

Apie 20 val. prie savo namų trimis šūviais buvo nušautas gerai nusikaltėlių pasaulyje žinomas 35-erių Antanas N. Nuosavu automobiliu vyras įvažiavo į stovėjimo aikštelę prie daugiaaukščio, kuriame gyveno. Iki laiptinės reikėjo paeiti apie 50 metrų.

Išlipęs iš automobilio Antanas N. užsirūkė ir pasuko namų link. Bet netrukus išvydo vyro siluetą. Pirmoji kulka pataikė Antanui N. į krūtinę. Jis suklupo ir nuvirto ant šono.

Tada samdomas žudikas priėjo prie aukos ir paleido du kontrolinius šūvius į dešinį smilkinį. Po to žudikas kiemu nubėgo gatvės link, kur jo laukė automobilis.

REKLAMA
REKLAMA

Atsitiktinis liudininkas

Šį kraupų nusikaltimą matė atsitiktinai nusikaltimo vietoje atsidūręs dešimtmetis. Berniuką mama buvo pasiuntusi į parduotuvę.

REKLAMA

Būtent grįždamas iš parduotuvės 10-metis išgirdo šūvius. Atsisukęs pamatė stovintį ir šaudantį aukštą vyrą. Buvo tamsu, tad vaikas jokių kitų žudiko požymių neįsidėmėjo.

Šalia įvykdyto nusikaltimo vietos gyvenanti berniuko mama vėliau pareigūnams tvirtino, kad girdėjo duslius, bet ne itin garsius pokštelėjimus.

Tuomet moteris pamanė, kad vaikai sprogdina fejerverkus. Bet namo sugrįžo jos sūnus ir moteris išlėkė į lauką. Patikrinusi pulsą ir supratusi, kad vyras nebegyvas, ji iškvietė medikams ir policijos pareigūnams.

Kas buvo auka?

Antanas N., kaip jau minėta, policijos pareigūnams buvo gerai žinomas. Dar 1980-siais Antanas N. buvo teisiamas už valstybinio turto vagystę. Už tai dvejus metus praleido taip vadintose „laisvose statybose“.

REKLAMA
REKLAMA

Iki galo neatlikęs jam paskirtos bausmės, Antanas N. su dviem draugais, būdamas girtas, užmušė žmogų.

Ne tik itin žiauriai sumušė, bet ir apiplėšė. Per apklausą Antanas N. prisiėmė kaltę tik sau. Už tai buvo nuteistas 15 metų įkalinimo bausme.

Atlikęs bausmę atsidūrė laisvėje. Susirado jauna gyvenimo draugę, bet gyvenimo iki galo susitvarkyti neskubėjo. Netrukus pradėjo vartoti narkotikus. Policija žinojo, kad Antanas N. nuolat bendrauja su Telšių nusikalstamo pasaulio įžymybėmis.

Turėta duomenų, kad Antanas N. „išmušinėdavo“ skolas, nevengė ir primityvaus reketo. Be to, turėjo planų plėsti savo veiklą ir tapti miesto nusikalstamo pasaulio lyderiu.

Tad toli ieškoti priežasčių, kam galėjo rūpėti atsikratyti Antano N. galimai keliamos grėsmės, kaip ir nereikėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų