REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Barackas ir Michelle Obamos antradienį pradėjo jaunimo lyderių susitikimą, kuriame akcentuojamas socialinis darbas ir dalyvauja britų princas Harry.

Barackas ir Michelle Obamos antradienį pradėjo jaunimo lyderių susitikimą, kuriame akcentuojamas socialinis darbas ir dalyvauja britų princas Harry.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis dviejų dienų renginys vadinamas galimybe jauniems aktyvistams ir lyderiams iš viso pasaulio pasidalyti patirtimi ir pasimokyti iš ekspertų.

REKLAMA

Obamų įtaka padėjo prisikviesti į renginį garsenybių, tarp kurių yra britų princas, reperis Commonas (Komonas), dainininkė Gloria Estefan (Glorija Estefan), kompozitorius Linas-Manuelis Miranda (Linas Manuelis Miranda), buvęs Italijos premjera Matteo Renzi (Matėjas Rencis).

Į susitikimą Čikagoje, kur B. Obama pradėjo politiko karjerą ir kuriame bus pastatyta jo prezidentinė biblioteka, buvo pakviesta maždaug 500 tam tikrą socialinį poveikį savo bendruomenėse padariusių žmonių iš 60 valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

Jie arba buvo pasiūlyti, arba atrinkti iš 20 tūkst. paraiškas padavusių žmonių. Buvęs JAV prezidentas, kuris dabar naujos lyderių ir bendruomenių aktyvistų kartos ugdymui skiria dideli dėmesį, susirinkusiesiems sakė, kad tikisi susitikimo grupėse ir diskusijoje daug sužinoti.

„Daugeliu atžvilgių norime pasimokyti iš jūsų kuo daugiau ir galbūt pasidalyti kai kuo, ką esame išmokę, – sakė B. Obama. – Tai didelis kolektyvinis naujų idėjų svarstymas. Didelis hakatonas. Eksperimentas … bandant surengti kolektyvinį pokalbį.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politikai dėmesio nebus daug, antradienį apie ją trumpai užsiminė tik kai kurie kalbėtojai.

Aptarė ir D. Trumpo užmojus

Atidarydama susitikimą Europos Parlamento narė Marietje Schaake užsiminė apie kai kuriuos prieštaringai vertinamus Amerikos politinio diskurso klausimus, tarp jų – dar neištesėtą prezidento Donaldo Trumpo pažadą pastatyti aukštą tvorą palei sieną su Meksika.

„Sienų uždarymas ar tvorų statymas nėra atsakymai į šiandienos globalius iššūkius“, – sakė M. Schaake, kuri pridūrė, kad visuomenės neturėtų gręžtis į save.

REKLAMA

„Tai lyderystės ir pilietinės pareigos klausimas – formuoti ateities visuomenę, remiantis demokratinėmis vertybėmis“, – sakė ji.

Princas Harry pasakojo, kaip pats buvo pašauktas į tarnybą, ir sakė, kad 10 metų ginkluotosiose pajėgose padarė didžiulę įtaką, kaip ir jo velionė motina princesė Diana.

„Visuomet žvelgsiu į ją kaip į savo idealų pavyzdį, nes visa, ką ji nuveikė, ir tai, kaip nuveikė, darė poveikį, daug ką pakeitė“, – sakė jis.

Princas Harry remia įvairią labdaringą veiklą ir projektus, rūpinasi pagalba vaikams.

Anksčiau antradienį princas drauge su Michelle Obama netikėtai apsilankė vietos mokykloje.

„Mus apstulbino (moksleivių) aistra, ambicijos ir talentas“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė buvusi pirmoji ponia, kuri paskelbė bendrą savo, princo ir vieno mokinio nuotrauką.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų