REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Skujuočiai (nuotr. SCANPIX)

 Indonezijos pareigūnai antradienį konfiskavo daugiau nei 100 gyvų skujuočių, gabentų vienu žvejybos laivu, trečiadienį pranešė pareigūnas.

9

 Indonezijos pareigūnai antradienį konfiskavo daugiau nei 100 gyvų skujuočių, gabentų vienu žvejybos laivu, trečiadienį pranešė pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamtosaugininkai mano, kad šios sparčiai nykstančios rūšies gyvūnų kontrobandos „laimikis“ vertas apie 1,5 mln. JAV dolerių (apie 1,3 mln. eurų).

REKLAMA

Indonezijos pareigūnai skujuočius rado atlikę kratą viename žvejybos laivelyje prie rytinių Sumatros salos krantų, pranešime spaudai nurodė karinės jūrų pajėgos.

Tarnyboms paskambinę vietos gyventojai pranešė apie vyrus, mėginančius slapta nugabenti į Malaiziją šių žvynuotų gyvūnų.

Skujuočiai yra ramūs gyvūnai, turintys storą žvynuotą šarvą; jie paplitę Pietryčių Azijoje ir Afrikoje, bet yra pasaulyje labiausiai nelegaliai gabenami gyvūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Suimti du vyrai (22 ir 25 metų) prisipažino, kad jiems buvo sumokėta už skujuočių pervežimą į Malaiziją.

Jeigu kaltinimai bus patvirtinti, įtariamiesiems už Indonezijos gamtosaugos įstatymo pažeidimą gresia iki penkerių metų įkalinimas ir 100 milijonų rupijų (daugiau nei 6 200 eurų) bauda.

„Iš karinio laivyno antradienį gavome 101 gyvą skujuotį, deja, keturi jų vėliau nugaišo“, – sakė vienos vietos aplinkosaugos tarnybos vadovas.

Konfiskuoti skujuočiai bus paleisti į laisvę artimiausiame nacionaliniame parke, sakė tarnybos vadovas Mahfudzas (Mahfudzas), kaip ir daugelis indoneziečių, turintis tik vieną vardą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laukinių gyvūnų apsaugos draugijos (WCS) atstovas Dwi Adhiasto (Dvi Adhiastas) sakė, kad konfiskuotų skujuočių vertė – apie 25 000 JAV dolerių (21 000 eurų), bet tarptautinėje rinkoje už juos nusikaltėliai galėjo gauti apie 1,5 mln. JAV dolerių.

Birželio mėnesį karinės jūrų pajėgos viename sandėlyje netoli Medano Šiaurės Sumatroje rado 223 skujuočius, 24 jų jau buvo nugaišę. Tarnybos taip pat rado devynis didelius maišus skujuočių žvynų miltelių.

Dėl didžiulės skujuočių žvynų paklausos „žvynuotosios skruzdėdos“ tapo populiariausiu žinduoliu nelegalioje prekyboje. Šių nykstančių gyvūnų žvynai yra itin vertinami kai kuriose Azijos šalyse, nes tikima, kad jie turi medicininių savybių.

Be kita ko, skujuočių mėsa Kinijoje laikoma delikatesu, o jų žvynai kartais būna naudojami kristalinio metamfetamino gamyboje.

Spėjama, kad Azijos ir Afrikos miškuose per pastarąjį dešimtmetį pagauta apie milijonas skujuočių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų