REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Helovino idėjos (nuotr. Fotolia.com)

Nors ši šventė yra itin populiari JAV, ir šioje Atlanto vandenyno pusėje, Helovinas kasmet sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Vien Jungtinėje Karalystėje paskutinė spalio mėnesio diena ir jos metu minimas Helovinas tapo antra populiariausia švente po Kalėdų.

9

Nors ši šventė yra itin populiari JAV, ir šioje Atlanto vandenyno pusėje, Helovinas kasmet sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Vien Jungtinėje Karalystėje paskutinė spalio mėnesio diena ir jos metu minimas Helovinas tapo antra populiariausia švente po Kalėdų.

REKLAMA

Jei ir jūs norite paminėti šią šventę, kad iki kitų metų būtų ką prisiminti, reikia surengti nepamirštamą vakarėlį. Tačiau, kadangi Helovinas Lietuvoje nėra toks populiarus, kaip kitose užsienio šalyse, pravartu žinoti, kaip tinkamai jam pasiruošti.

Papuoškite namus

Visų pirma turite parodyti, jog jūs švenčiate Heloviną. Kadangi oras už lango vis labiau šąla ir atmosfera kasdien tampa niūresnė, tokia pati nuotaika turi atsispindėti ir jūsų namuose. Vos tik įžengus pro duris turi būti aišku, koks mėnuo kalendoriuje ir kokia proga pas jus susirinko draugai ir artimieji.

Iš pradžių vertėtų pasirūpinti apšvietimu. Jis turėtų būti pritemdytas ir kiek galima niūresnis. Jei vakarėlis vyks dienos metu, langus uždenkite stora juoda medžiaga, šalia stalo su maistu pastatykite kelias žvakes.

REKLAMA
REKLAMA

Namuose pastatykite kelis išskobtus ir išpjaustytus bei žvakių iš vidaus apšviestus moliūgus, kambario kampuose priklijuokite dirbtinius voratinklius ir juose apgyvendinkite vorus, šikšnosparnius, iš palėpės ištraukite senovines ir storu dulkių sluoksniu pasidengusias žvakides, sofas apdenkite pasenusiais skudurais.

REKLAMA

Parduotuvėje rastą skeletą pakabinkite pačioje netikėčiausioje vietoje, kad jis išgąsdintų mažiausiai to besitikinčius žmones. Taip pat tinkamą šventės atmosferą sukurs bet kokios su Helovynu, rudeniu ir siaubu susijusios oranžinės, juodos ir violetinės spalvos detalės.

Nepamirškite ir muzikos. Ar ji tiesiog būtų kaip fonas, ar norėtųsi, jog vakarėlyje būtų šokama ir dainuojama, muzika suteikia tam tikrą atmosferą. Jei vyksta teminis vakarėlis, susikurkite grojaraštį, kuriame būtų siaubo filmuose grojamos dainos ir muzika, o jei norite, kad ji būtų tik kaip fonas, rinkitės instrumentines melodijas, neblaškančias bendraujančių asmenų dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Smagiausia tai, kad puošiant patalpą Helovynui ribų nėra. Į pagalbą pasitelkus vaizduotę galima sukurti išskirtinę atmosferą, pasirinkti vakarėlio temą, pavyzdžiui, siaubo filmų herojai, apokalipsė, zombiai ir vampyrai ir t.t.

Išskobkite moliūgą ar kelis

Išpjaustytas moliūgas yra bene pagrindinis Helovino šventės atributas. Paskubėkite, jei prekybos centruose ar turguje vis dar norite rasti gražų ir dailų išpjaustymui tinkantį moliūgą ar kelis.

Jei nesugalvojate, kokiu kraupiu veidu ar piešiniu jį papuošti, idėjų visuomet patariama ieškoti internete, be to, šia veikla smagu užsiimti draugų būryje.

Dailiai papuoštas rudens karalius puikiai atrodys namuose ar prie lauko durų, o išskobtas sėklas galite paskrudinti ir patiekti kaip užkandį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saldainiai, saldainiai, saldainiai

Lietuvoje saldainių prašyti einama ne per Heloviną, o per Užgavėnes, tačiau niekas nedraudžia įsigyti didelio jų kiekio ir šiais gardumynais vaišinti svečius arba palepinti save.

Kad ir kokio amžiaus būtumėte, per Heloviną saldainius valgyti gali visi, o jų kiekis neturi būti ribojamas. Tad pirmyn į parduotuvėje esantį saldainių skyrių.

Tačiau vertėtų nepamiršti, jog vakarėlyje turi būti pakankamai maisto, kad jo užtektų visiems svečiams.

Patiekalai turėtų būti kūrybiški, atspindėti vakarėlio temą ir atitikti visų svečių skonius. Iškepkite pyragą ar tortą ir papuoškite jį kraupiomis detalėmis, dirbtiniu krauju, patiekite aštrių užkandžių ir patiekalų iš moliūgų. Fantazija ribų nėra, tad imkitės darbo.

REKLAMA

Išsirinkite/susikurkite kostiumą

Helovinas – tai lyg suaugusiems skirtos Užgavėnės, o kostiumas – pagrindinis šios šventės akcentas. Iki paskutinės spalio dienos dar yra pakankamai laiko, kad rastumėte ar susikurtumėte išties kraupų, šmaikštų, o gal gilesnę prasmę turintį kostiumą.

Idėjų, kaip visuomet, galima ieškoti internete, be to, norint susikurti dėmesį kaustantį apdarą galima panaudoti namuose turimus daiktus.

Atminkite, jog apsirėdžius išties įspūdingais apdarais vakarėlyje gali būti nepatogu, todėl pasistenkite atrodyti taip, kad šventės viduryje netektų persirengti paprastesniais ir patogesniais drabužiais.

Svečius pasistengti ir daugiau laiko investuoti į savo aprangą privers žinia, jog vakarėlio metu bus renkamas baisiausias, originaliausias, kruopščiausias kostiumas, o jo savininkas apdovanotas specialiais prizais.

REKLAMA

Namuose įrenkite balsavimo vietą ir liepkite draugams išrinkti, kas vertas tam būti tituluotas vakarėlio pažiba.

Ką nors kaip nors išgąsdinkite

Nesate pasiruošę Helovinui, jei nesate pasiryžę ko nors išgąsdinti. Turint tinkamą kostiumą, tai padaryti gan nesudėtinga. Belieka susirasti auką ir tinkamu metu ją įbauginti. Tai padaryti galite pasislėpę už durų, netikėtai iššokę iš spintos, slapta priėję iš už nugaros ir palietę petį ranka.

Gąsdinimui ribų nėra, tad sėkmės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų