REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų policija tiria tris naujus pareiškimus dėl kino prodiuserio Harvey Weinsteino (Harvio Veinsteino) lytinio smurto.

Britų policija tiria tris naujus pareiškimus dėl kino prodiuserio Harvey Weinsteino (Harvio Veinsteino) lytinio smurto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Londono policija sekmadienį pranešė, kad tų trijų įtariamų incidentų, įvykusių 2010, 2011 ir 2015 metais, auka yra ta pati moteris. Pranešime nurodoma, kad tyrimą atlieka kovos su vaikų išnaudojimu ir lytiniais nusikaltimais pareigūnai.

REKLAMA

Policija H. Weinsteino pavardės nenurodė – kaip įprasta tais atvejais, kai kaltinimai įtariamajam dar nepareikšti. Tačiau nurodoma, kad įtarimai susiję su vyru, kurio atžvilgiu trečiadienį buvo pareikšti kiti įtarimai. Ta byla taip pat tiriama.

Aktorė Lysette Anthony (Liset Entoni) sakė, jog trečiadienį pranešė policijai, kad H. Weinsteinas 9-ojo dešimtmečio pabaigoje Londone ją išžagino.

Laikraščiui „The Sunday Times“ L. Anthony teigė, kad po to užpuolimo liko „pasibjaurėjusi ir sutrikusi“.

REKLAMA
REKLAMA

Harvey Weinstenas išmestas iš Oskarų akademijos

Holivudo prodiuseris Harvey Weinsteinas (Harvis Veinsteinas) išmestas iš JAV Kino meno ir mokslo akademijos (AMPAS) dėl besiplečiančio skandalo, susijusio su jam pareikštais kaltinimais lytiniu priekabiavimu ir prievarta.

Šeštadienį į posėdį sušaukta AMPAS valdyba už tokį sprendimą „balsavo gerokai virš reikalingos dviejų trečdalių daugumos“, nurodoma jos pranešime.

„Mes taip darome ne vien todėl, kad norėtume atsiriboti nuo asmens, kuris nevertina savo kolegų pagarbos, bet ir paskelbti žinią, kad sąmoningo ignoravimo ir gėdingo bendrininkavimo seksualaus agresyvaus elgesio ir priekabiavimo nusikaltimuose era mūsų pramonėje baigėsi“, – sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš savaitę H. Weinsteinas buvo atleistas iš savo paties kino studijos – praėjus trims dienoms nuo laikraštyje „The New York Times“ paskelbto straipsnio, kuriame teigiama, kad tokių hitų kaip „Karaliaus kalba“ (The King's Speech) ir „Artistas“ (The Artist ) prodiuseris medžiodavo jaunas moteris, siekusias padaryti karjerą kine.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų