REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rimas Kurtinaitis tiki, kad jo auklėtiniai gali nukauti Kauno „Žalgirį“. Šiandien „Lietuvos ryto“ krepšininkai sausakimšoje „Siemens“ arenoje LKL čempionato rungtynėse bandys įveikti stipriausią Lietuvos klubą.

Rimas Kurtinaitis tiki, kad jo auklėtiniai gali nukauti Kauno „Žalgirį“. Šiandien „Lietuvos ryto“ krepšininkai sausakimšoje „Siemens“ arenoje LKL čempionato rungtynėse bandys įveikti stipriausią Lietuvos klubą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abi komandos dar nedemonstruoja solidaus krepšinio. Ir R. Kurtinaitis, ir „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius sezono pradžioje nepatenkinti ekipų žaidimo lygiu.

REKLAMA

Vilniečiai beviltiškai, su skambučiais namie nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“, paskui sunkiai palaužė vieną autaiderių Prienų-Birštono „Vytautą“, o kauniečiai neatsilaikė prieš Klaipėdos „Neptūną“, nors ši komanda vertėsi be dviejų svarbių traumuotų žaidėjų.

R. Kurtinaitis prisipažino, kad perlenkė su didžiuliais krūviais, todėl krepšininkai vos vilko kojas aikštėje. Š. Jasikevičius guodėsi, kad jo vadovaujami kariai neturi žudiko instinkto.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi abi ekipos dar gerokai buksuoja, todėl žaidimo kokybė tikriausiai nebus aukščiausios prabos, bet apylygės, įnirtingos kovos galime sulaukti. O tai svarbiausia žiūrovams.

Jei „Lietuvos rytas“ pralaimės varžovams panašiu būdu kaip „Lietkabeliui“, dalis sirgalių tikrai kuriam laikui nusigręš nuo komandos. Ar sostinės klubas gali sekmadienį paklupdyti „Žalgirį“? Manau, kad taip. Kai žalgiriečiai bus įjungę aukšiausią pavarą po mėnesio ar vėliau, tada vilniečiams nugalėti kauniečius jau bus kur kas sudėtingiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie pagrindiniai „Lietuvos ryto“ , „Žalgirio“ ginklai ir kokios didžiausios silpnybės?

Vilniečiai gali pasigirti neblogu puolimu, ypač greituoju. Jie kontratakuoja esant menkiausiai galimybei. Beje, „Lietuvos ryto“ pozicinės atakos šį sezoną paprastai trumpesnės nei kauniečių. Vilniaus klube keturi žaidėjai pelno dviženkį taškų skaičių, o Kauno – tik du.

Sostinės klubas gali pasigirti turintis kiek daugiau snaiperių nei „Žalgiris“. Benas Madgenas, Rokas Giedraitis, Jimmy Baronas, nors pastarajam kol kas nekrenta, bet kada gali subombarduoti varžovų krepšį. „Žalgiris“ iš antrosios linijos žaidėjų turi tik du stabilesnius taikliarankius – Artūrą Milaknį bei Keviną Pangosą.

REKLAMA

Staigmena sezono pradžioje – puikus jaunojo Martyno Echodo, buvusio žalgiriečio, žaidimas. Jis vidutiniškai pelno net po 14,4 taško, atkovoja 7,2 kamuolio, dvitaškius meta 71 proc. taiklumu, renka 19,8 naudingumo balo. Visi šie rodikliai – geriausi komandoje! O dar praėjusį sezoną šis 20-metis tik retkarčiais sublizgėdavo atstovaudamas „Šiauliams“.

Brandų žaidimą demonstruoja Rokas Giedraitis. Jis meta po 10,8 taško, renka 14,6 balo. Išskyrus mačą su „Lietkabeliu“, gerai žaidžia B. Madgenas.

„Lietuvos rytas“ yra labai patyrusi ekipa. Net septyniems krepšininkas jau yra per 30 metų, tačiau visus juos sunku pavadinti veteranais – tik 38-erių Mindaugą Lukauskį. Tiesa, ir jo fizinės kondicijos yra gana geros. „Žalgiryje“ yra tik trys į ketvirtą dešimtį įžengusių žaidėjų.

REKLAMA

Jei vilniečiai dar nebūtų turėję Louko Mavrokefalidžio, neabejočiau, kad triumfuos „Žalgiris“. Dabar graikas gerokai sustiprino „Lietuvos ryto“ priekinę liniją. Nors jis nėra tas „centras“, kuris nuostabiai ginasi, bet skylių vilniečių baudos aikštelėje turėtų gerokai sumažėti.

Kita vertus, „Lietuvos rytas“ turi ir nemažai bėdų. Matyt, triuškinamas pralaimėjimas „Lietkabeliui“ paliko pėdsakų Vilniaus ekipos krepšininkų galvose. Mače su autsaideriu „Vytautu“ R. Kurtinaičio vadovaujama kapela atrodė varganai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“ gali pasigirti snaiperių gausa, bet dalis jų, ypač J. Baronas, tyli. Vilniečių tritaškių taiklumas siekia tik 32 proc. J. Baronas šiame čempinate yra pataikęs tik 1 tritaškį iš 10! Smagią ranką turintis sunkusis puolėjas Travisas Petersonas iš toli įmetė vos 6 kartus iš 22 (27 proc.).

Pagrindinis įžaidėjas Chrisas Krameris atlieka daug perdavimų (6,6), tačiau padaro po 3 klaidas, neretai blaškosi aikštėje ir kol kas nekaip diriguoja puolimui. Puolant trūksta ir M. Lukauskio indėlio. Jis per 19 min. sukrapšto tik po 4,4 taško, iš toli atakuoja 25 proc. tikslumu (3/12).

REKLAMA

Vienas didesnių nusivylimų – Marcas Carteris. R. Kurtinaitis bando jį paversti įžaidėju, nors legionierius visą karjerą rungtyniavo atakuojančiuoju gynėju, o kartais – net lengvuoju kraštu. Amerikietis šiuo metu jaučiasi ne savo rogėse – atlieka tik po 1,2 rezultatyvaus perdavimo.

Šlubuoja ir gynyba. Vilniečiai vidutiniškai praleidžia 77 taškus. Tai daugokai atsižvelgiant į tai, kad „Lietuvos rytas“ savo kelyje sutiko tik vieną rimtesnį oponentą („Lietkabelį“). Aukštaūgio Roberto Carterio statistika nebloga, tačiau joje nefiksuojama gynyba vienas prieš vieną. Šioje srityje silpnų kojų ir atletizmo stokojantis amerikietis yra silpnas.

REKLAMA

Vienas žalgiriečių kozirių sezono starte – solidus tritaškių pataikymas (42 proc.). Tai, kad A. Milaknis (50 proc.) ir K. Pangosas (52,6 proc.) šaudo taikliai, nieko nuostabaus, bet itin solidžiai meta ir tie, kurie tikrai nėra pripažinti snaiperiai: Vasilije Micičius (50), Paulius Valinskas (54,5), Edgaras Ulanovas (45,5).

Kauniečiai varžovų gynybą efektyviai drasko ir prasiveržimais. Jie išprovokuoja po 24 pražangas (vilniečiai – tik 19). Gynyba irgi nėra bloga. Š. Jasikevičiaus auklėtiniams priešininkai įmeta tik po 68 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, Kauno klubo treneriams netrūksta ir galvos skausmo. Š. Jasikevičius pasigenda kai kurių žaidėjų kovingumo, agresijos. Jis pyko, kad žalgiriečius „Neptūno“ krepšininkai „apstumdė“.

Viena didžiausių „Žalgirio“ problemų ta, kad ritmo nepagauna kapitonas Paulius Jankūnas. Jis pelno tik po 5 taškus per 20 min., sugriebia 3,2 kamuolio, dvitaškius meta 39 proc. taiklumu, dar nėra pataikęs nė vieno tritaškio, renka vos po 5 naudingumo balus.

Kauniečiai pagal dvitaškių taiklumą (49 proc.) užima tik 7 vietą lygoje. Pavyzdžiui, iš dviejų taškų zonos V. Micičius meta 25 proc. taiklumu, P. Valinskas – 22.

Taigi ir „Lietuvos ryto“, ir „Žalgirio“ ratai dar smarkiai girgžda, tačiau tai nereiškia, kad negalime sulaukti kvapą giaužiančios kovos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų