REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Australija (nuotr. Fotolia.com)

Naujame tyrime paaiškėjo, kad per artimiausius dešimtmečius du didžiausi Australijos miestai gali imti leipti nuo vasarų, kuomet temperatūra pakils iki 50 laipsnių.

42

Naujame tyrime paaiškėjo, kad per artimiausius dešimtmečius du didžiausi Australijos miestai gali imti leipti nuo vasarų, kuomet temperatūra pakils iki 50 laipsnių.

REKLAMA

Sidnėjus ir Melburnas, kaip teigia mokslininkai, pajaus itin kaitrias vasaras, net jei pasaulinis atšilimas bus pristabdytas iki Paryžiaus susitarimo metu nustatytos ribos. Nutarta, kad temperatūra gali pakilti 2 laipsniais skaičiuojant nuo priešindustrinio lygio.

Pasak jų, jei to bus laikomasi – atšilimas bus mažesnis, kaitra nekils iki 50 ° C. Šalies meteorologijos biuro duomenimis 2013 m. Sidnėjus pasiekė 45,8 laipsnių temperatūrą, o 2009 m. Melburnas pasiekė 46,4 laipsnių ribą.

Tyrime išnagrinėtos tik kelių regionų: Viktorijos ir Naujojo Pietų Velso prognozės, tačiau mokslininkai teigė, kad likusi Australija taip pat gali tikėtis temperatūros kilimo, kaip rašoma bbc.

REKLAMA
REKLAMA

„Vieni iš karščiausių globalios temperatūros metų - 2015 m. - iki 2025 metų gali tapti norma“, – sakė dr. Sophie Lewis vyriausiasis Australijos nacionalinio universiteto mokslininkas.

REKLAMA

Ragina pasiruošti karštai vasarai

Tyrime, kuriame taip pat dalyvavo Melburno universitetas, buvo prognozuotos būsimos temperatūros naudojantis stebėjimo duomenimis ir klimato modeliais.

Dr S.Lewis sakė, kad Australijos miestai dienomis gali patirti 50 laipsnių temperatūrą jau nuo 2040 m. iki 2050 m. Prognozė yra grindžiama pasauline temperatūra, kuri bus 2 ° C aukštesnė, nei iki pramoninio laikotarpio.

Pasak Pasaulio meteorologijos organizacijos, vidutinė pasaulinė temperatūra 2016 m. buvo pati didžiausia, apie 1,1 laipsniu didesnė, nei iki industrinio laikotarpio.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis šalies nepriklausoma Klimato Taryba, paskutiniosios Australijos vasaros metu buvo sulaužyti 205 orų rekordai, o žiemos sezonas buvo šilčiausias.

Praėjusį mėnesį australai buvo įspėti, kad jie turėtų pasirengti pavojingam vasaros laikotarpiui 2017-2018 m.

Pietų pusrutulyje gyvenantys žmonės vasaros sezoną pasitinka tada, kai mes, gyventieji šiauriniame pusrutulyje, pasitinkame žiemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų