• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pradėję nuo cukraus iššūkio, Lietuvos sveikuolių sąjungos nariai ir toliau kelia naujus tikslus. Tūkstačius narių sukaupusioje facebook grupėje ,,30 dienų iššūkis" šiuo metu paskelbtas iššūkis - nevalgyti po 19 valandos vakaro.

Pradėję nuo cukraus iššūkio, Lietuvos sveikuolių sąjungos nariai ir toliau kelia naujus tikslus. Tūkstačius narių sukaupusioje facebook grupėje ,,30 dienų iššūkis" šiuo metu paskelbtas iššūkis - nevalgyti po 19 valandos vakaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grupė: https://www.facebook.com/groups/218099841956258/

Šį iššūkį itin palankiai vertina ir kai kurie mitybos ekspertai. Žinoma sveikos gyvensenos specialistė Gražina Gum sako, jog tokie iššūkiai – labai palanku, tačiau svarbu nepamiršti tam tikrų aspektų. ,,Iššūkis nevalgau po 19 valandos – tikrai labai geras, žmonės ryte pabunda neapsunkę, nepatinę. Bet reikia nepamiršti, jog valgymas – individualus dalykas ir labai svarbu atsižvelgti į savo kūną. Esu su ne vienu sportininku kalbėjusi, kad sunku nevalgyti vakarais, jei vakare sportuoji. Juk po treniruotės, ar grįžęs vėliau nei 19 valanda, tikrai norėsi pavalgyti. Jei pavyksta pasiplanuoti, pasigaminti iš anksto, neštis maistą su savimi, labai gerai. Bet kitu atveju, jau geriau pavalgyti šiek tiek po 19 valandos nei laikytis ir išvis praleisti vakarienę, kai dieną dirbai sportavai“, - sako ji.

REKLAMA

Gražinos Gum teigimu būtent 18-19 valandą kepenys jau nori pradėti ilsėtis ir jei mes vėliau valgome, tai apkrauname jas, užsiteršia organizmas, apsunksta, todėl labai gerai apie 18 valandą pavalgyti vakarienę ir vėliau jau neužkandžiauti.

Specialistė sako, jog geriausia, kad vakarienė būtų valgoma 2-3 valandos iki miego.

Kelių dalyvių atsiliepimai apie iššūkį:

Daugiau energijos

,,Miegas sutrumpėjo nuo 8 iki 6, kartais 5 valandų, rytas be žadintuvo daug smagesnis, žvalus atsibudimas ir daugiau energijos dienos metu bei geresnė nuotaika, bendra savijauta. Palyginus lengva laikytis tokio režimo, nes žinai, ką tai duoda, sunkiau tik veiklas priderinti, kai darbas iki 8 vakaro ir jo metu negali valgyti, tai dabar kartais išvis be vakarienės“, - pasakoja Justas Grigaliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

,,Tokį nevalgymą praktikavau prieš pora metų. Tad žinau, kaip lengvai jaučiuosi ryte, kai miegoti nueinu neprisivalgiusi iš vakaro. Tik dėl pasikeitusio darbo grafiko, kuris iš pastovaus pasikeitė į nepastovų, tapo labai sunku ir valgyti kas 4 valandas, ir nevalgyti po septintos. Šiuo metu grafikas vėl stabilizavosi ir nutariau grįžti prie senų ir naudingų įpročių, geros savijautos ir lieknesnes talijos“, - sako Gaivilė Sidabraitė.

Mažėja kūno apimtys

,,Šiame iššūkyje nusprendžiau dalyvauti todėl, kad išsiugdyčiau valią nebevalgyti vakarais. Ir tuo pačiu sumažinti kūno apimtis. Pirmomis dienomis buvo sunku, bet jau po truputį darosi lengviau. Šiuo iššūkiu labai džiaugiuosi“, - teigia Jurgita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

,,Man visada įdomu save išbandyti. Po savaitės iššūkio laikymosi savijauta puiki, jaučiuosi lengvai, -1kg. Mane tai veža. Pradėjau valgyti priešpiečiams vaisius“, - Vita.

,,Anksčiau praktikavau nevalgyti po 18 valandos, bet tai buvo seniai seniai... Noriu grįžti prie sveiko gyvenimo būdo. Dirbu naktinis, todėl oi kaip nelengva ištverti visą naktį, kai negali miegoti. Pradžioje pamiršdavau ir automatiškai paimdavau kažką užkrimsti naktį. Susigriebdavau prisiminus ir, patikėkite, išspjaudavau į šiukšlinę. Pradėjau save kontroliuoti. Tai - geras dalykas. Antras geras dalykas, mano porcijos tikrai sumažėjo. Turbūt skrandis pradėjo trauktis. O ir tų užkandžiavimų bet kada nebėra. Džiaugiuosi labai labai“, - pasakoja Daiva.

Nekankina alkio priepoliai

,,Palengvėjau 1 kilogramu, klubų apimtis irgi sumažėjo. Bet kas įdomiausia, kad sureagavo veidas, sumažėjo pasmakrė, kiek įdubo žandai. Dar pagražėjo tiek veido, tiek viso kūno oda. Alkio priepoliai nekankina. Po 19 valandos nevalgau ir negeriu“, - Jurgita Bendoravičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų