REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Lietuvos rinktinė išvyksta į Europos čempionatą (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Nors Jonui Valančiūnui 25-eri, jis su Lietuvos krepšinio rinktine vyksta į septintąjį čempionatą. 213 centimetrų ūgio vidurio puolėjas, prieš sėsdamas į lėktuvą, apibendrino komandos pasiruošimą, žaidimo braižą, netektis ir įvardijo pirmenybių favoritus.

37

Nors Jonui Valančiūnui 25-eri, jis su Lietuvos krepšinio rinktine vyksta į septintąjį čempionatą. 213 centimetrų ūgio vidurio puolėjas, prieš sėsdamas į lėktuvą, apibendrino komandos pasiruošimą, žaidimo braižą, netektis ir įvardijo pirmenybių favoritus.

REKLAMA

– Jonai, ką palinkėtum Lietuvos krepšinio gerbėjams?

– Sirgti be traumų.

– Pasiruošimo čempionatui rezultatai buvo įvairūs. Su kokiomis mintimis vykstate į Izraelį?

– Pasiruošimas buvo geras. Toks, kad būtume pasirengę.

Netekome poros žaidėjų, galbūt būtume stipresni, bet esame pasiruošę, geros nuotaikos. Važiuojame su pozityviomis mintimis, laimėti. Nerimo tikrai niekas nekelia.

– Lyginant su ankstesniais metais, rinktinė labai pasikeitusi.

– Turime nemažai naujų krepšininkų, kitą trenerį. Kiekvienas strategas turi savo žaidimo braižą, derinius, stilių. Taigi šiemet ir rinktinė pasikeitusi.

REKLAMA
REKLAMA

– Koks jos braižas? Žaidžiate greičiau?

– Taip. Esame greitesni, nes turime jauną komandą. Yra vos keli žaidėjai, kuriems per 30. Kiti esame tikrai jauni. Manau, ši ekipa greitesnė, aktyvesnė.

REKLAMA

– Kaip rinktinė pasikeitė, Lukui Lekavičiui patyrus traumą?

– Jis buvo bene greičiausias mūsų komandoje. Ne tik kalbant apie fizinį greitį, o ir sprendimus. Luko netekome, bet nebegalime žvalgytis atgal. Skrendame tie, kurie skrendame.

– Pačiam dažnai tenka skraidyti, keisti laiko juostas, aklimatizuotis ir kone iškart žaisti. Ar tai sunku? Donatas Motiejūnas, prieš pat čempionatą išvykęs Į Jungtines Amerikos Valstijas, neturės problemų?

– Jis profesionalas ir tikrai žino, ką daro. Manau, Donatas darys viską, kad būtų pasiruošęs, jog niekas nenukentėtų. Net neverta apie tai kalbėti.

REKLAMA
REKLAMA

– Pirmoji čempionato varžovė – Gruzijos rinktinė. Su ja rungtyniavome pasiruošimo pradžioje. Ar per tą laiką gruzinų žaidimas pasikeitė?

– Prisidėjo dar vienas, manau, jiems svarbus žaidėjas – Zaza Pachulia. Jis – tikrai geras krepšininkas ginantis. Manau, Zaza sustiprino Gruzijos rinktinės priekinę liniją.

Su gruzinais pasiruošimo pradžioje nežaidžiau, tad neturėjau galimybės prie jų prisiliesti. Tačiau tai – tikrai labai stipri, karšta komanda. Jei jiems leisime daryti tai, ką nori, jie tikrai žais gerai. Turime juos nuo pirmųjų minučių stabdyti ir priversti daryti tai, ko jie nenori.

– Ar pagrindinis gynybos akcentas – prieš Z. Pachulią? Komanda turi ir Tornikę Shengelią, Michaelą Dixoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Gruzijos rinktinėje yra tikrai gerų perimetro žaidėjo. Po krepšiu puikiai rungtyniauja Z. Pachulia. Tačiau, manau, vieno varžovo neišskirsime. Bandysime juo stabdyti tiek perimetre, tiek po krepšiu.

– Pirmosios rungtynės dažniausiai nebūna nei gražios, nei geros. Ar labai svarbu, kas pirmi susitvarkys su starto jauduliu?

– Taip. Svarbu. Darome viską, kad susitvarkytume. Kaip išeis, taip.

– Visos komandos baigė pasiruošimą čempionatui. Kurios keturios tau atrodo stipriausios?

– Teko žaisti prieš Ispanijos rinktinę. Su jais rungtyniavome paskutinį mačą, jis nebuvo lengvas. Kaip matėme, ispanai žaidžia gerą krepšinį. Neblogai rungtyniauja prancūzai. Niekada nežinai, ką gali padaryti kroatai. Jie turi tokių krepšininkų, kurie gali prabilti kiekvieną akimirką. Visos komandos turi stipriųjų pusių.

Jei reikia išskirti dar vieną, galbūt paminėčiau italus. Jie neblogai atrodo. Tačiau negali nuvertinti nė vienos ekipos, nes po to būna blogai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų