REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Perpiet II-oje Melnragėje – ne tik maudymosi kostiumėlius vilkintys poilsiautojai, bet ir uniformuoti pareigūnai. Jų akiratyje – nesilaikantieji paplūdimio taisyklių.

Perpiet II-oje Melnragėje – ne tik maudymosi kostiumėlius vilkintys poilsiautojai, bet ir uniformuoti pareigūnai. Jų akiratyje – nesilaikantieji paplūdimio taisyklių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Poilsiautojai į pareigūnus reaguoja skirtingai: nenusižengiantys reidą giria, o štai pabarti – pyksta, kalbėtis nenori ir slapstosi. Vaikinui surašytas protokolas už alkoholio vartojimą – jei jis kitų nuobaudų neturės – pirmą kartą išsisuks su įspėjimu.

REKLAMA

„Tai yra viešosios tvarkos pažeidimas, kaip ir bet kurioje kitoje viešoje vietoje gerti alkoholinius gėrimus yra griežtai draudžiama, šiuo atveju paplūdimys irgi yra vieša vieta ir tam, kad apsaugoti nuo didesnių pasekmių“, - sako Prevencijos sk. viršininkė Rasa Bekėžienė.

Policininkai bara ir rūkančius ar neprižiūrinčius atžalų poilsiautojus.

„Negalima paplūdimyje maudytis esant išgėrusiam, neblaiviam ar apsvaigusiam nuo narkotinių ar toksinių medžiagų, kiti saugaus elgesio vandenyje apribojimai yra numatyti dėl vaikų, jaunesnių, iki 14 m. kurie negali būt be suaugusiojo priežiūros vandenyje, dėl gyvūnų vedžiojimo įskaitant ir šunis, tose zonose, kurios yra pripažintos kaip poilsio zonomis“, - taisykles vardija R.Bekėžienė.

REKLAMA
REKLAMA

Girtaujančių viešai – tikrai nedaug, tačiau dažno krepšiuose matyti gėrimų skardinės, bet nepagautas – ne vagis. Kai kurie poilsiautojai mano, kad alkoholio neturi būti ir paplūdimio kavinėse.

Gelbėjimo stotyje budinti slaugytoja įspėja karštą dieną nesigaivinti alkoholiu.

„Žmogus greičiau apsvaigsta, jam darosi silpna, kyla spaudimas, svaigsta galva, gali net prarasti sąmonę, taip pat einant maudytis taipogi galima sulaukt bėdų“, - aiškina bendrosios praktikos slaugytoja Veronika Šilinskaitė-Trifanova.

Didžiausias gelbėtojų galvos skausmas – kaip jie patys sako – pamestinukai vaikai.

„Daugiausia problemų kelia tėvai, kurie neprižiūri savo vaikus, nes jeigu neprižiūrės ir vaikai nuskęs, kaltins gelbėtojus, dar tie, kurie vartoja alkoholį stiprų, prisiperka parduotuvėse ir eina į kopas ir ypač paaugliai tai mėgsta daryti iki 18 m. vartoja, jau daug kartų buvo, kada nuo alkoholio apsinuodijimo teko kviesti greitąją ir vežė į ligonines, netgi keletas paauglių 13 m. prarado sąmonę“, - problemą atskleidžia „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakkis.

Tiesa, policininkai ir patys sulaukė poilsiautojų klausimų: ar nekaršta klampoti paplūdimiu su uniformomis kepinant saulei, kai kurie tiesiog liko nustebę užkalbinti pareigūnų.  

Plačiau apie tai - TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų